• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    MEDVED007: Dneska jsem mluvila s kamarádem, kterému nevzali syna do školky na Lehovci. Klukovi byly 3 loni v listopadu a prý se do té školky dostaly maximálně děti o rok starší. A jinou školku v socházkové vzdálenosti nemají, jen pár stanic autobusem až na Čerňák.... takže ano, zlatá Praha 11 v počtu školek!
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    QASHQAI: Tak to budou holky chodit spolu, dneska jsem se koukala na nástěnku Madolinky (ta je hned vedle) a Modletické a zatímco v Madolince Kačku nevzali, tak v Modletické ano:) A to mi ředitelka nedávala moc nadějí proto, že z Modletické letos odchází hrozně málo předškoláků a nakonec brali 28 dětí:)
    Ještě čekám vyjádření z Jažlovické, tu bychom raději, chodil tam syn a známe to prostředí, ale svý jistý už máme:)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: naše holky tam chodily....praha 11 je v tomhle fakt dobrá, já to říkám furt :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DRAKKA: Není.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    SHEDI: No nakonec do té nejvzdálenější od nás-do Modletické. Ale koukala jsem do mapy a je to kousek od Penny, kam to svižným krokem přes park chodívám cca 10 minut...takže to bude dobrý :) Tak ti držím palce, ať něco klapne!
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    QASHQAI: Tak to gratuluju:) Do které školky?

Já mám v ruce zatím první zamítnutou přihlášku:(
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Tak se musím taky pochlubit-Maruška se nám dostala do státní školky od září a to navzdory tomu, že jsem na MD s mladším Vojtíškem a Máře budou v září čertsvě 3 roky, zázraky se prostě někdy dějí :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    RENFRI: to je skolka v toulcove dvore?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RENFRI: u nás měli akci podobnou :) ale koně,ty tu nemáme! chjo :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Jeste si teda dovolim z jine uspesne akce, ktera se muze zdat mozna drsnejsi, ale u deti mela ohromny uspech: Deti prinesly do skolky nemocne plysaky, ktere jim vysetrili medici, napsali recepty, "zrentgenovali", pripadne operovali ci dali dlahu, pokud bylo potreba... aby se deti nebaly bilych plastu..

IORETH
    IORETH --- ---
    LILY: Já taky! Já taky! :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LILY: Já taky :-)) A Majdu odtamtud nemůžu dostat, v pátek jsem tam s ní zůstala až do čtvrt na šest, dřív jít domů prostě nechtěla :-)
    LILY
    LILY --- ---
    RENFRI: já chci chodit do vaší školky!
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    V naší školce jezdí děti každou středu na konících :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: mne dost mrzí, že ve zdejší státní to plavání zrušili, protože to organizačně nezvládali od určitého množství a rodiče se pak dohadovali, kdo ne/bude chodit, jak je zdejší školka velká
    ale vím, že jedna holčička, co chodila s Elinkou původně do té naší soukromé, dál chodila na plavání v té původní - zvažuji podobný krok
    LENNI
    LENNI --- ---
    ORIKA: kamarádka, co taky nejí vepřové má ve školce domluvený, že když mají vepřový, vaří holce do školky to stejný jidlo z kuřete nebo hovězí a donese jí to tam... tak třeba by to šlo taky nějak tak domluvit
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Naše školka má na SRPMŠ příspěvky transparentní účet, takže se nebojím, že by si z toho někdo kupoval zájezdy a luxusní boty :-)
    Doposud je tam jediný pohyb směrem ven a to před loňskými Vánoci, jinak peníze jen přicházejí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    U nás je plavání nepovinné, jako další kroužek. Na plavání se něco doplácí, taky se zvlášť platí angličtina, ostatní kroužky (flétnička, keramika, tanečky) jsou v rámci školky zdarma. Divadelní představení a výlety platíme jednorázově (většinou 50 korun). Nosíme průběžně do školy toaleťáky, papírové kapesníky a plastové kelímky.

Máme KRPŠ, platíme do něj 700 za pololetí (výše odhlasována). Připadá mi naprosto samozřejmé a v pořádku, že budu na nové hračky a aktivity pro děti také něco přispívat. Školné je směšné, dítě má nádhernou školku a skutečně kvalitní předškolní vzdělávání prakticky zadarmo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZEMINO: uvidíme, no :) já jsem z družiny zvyklá, že jsme děti, které se neúčastnily nějakých aktivit (solná jeskyně, knihovna apod.) taky dávaly do jedné družiny, jak to funguje ve školce zatím nevím :)
    hele, u nás to stejný, do 2 let se syn mohl umlátit po zelenině a ovoci, nejoblíbenější jídlo byl brambor se špenátem nebo s mrkví...teď to do něj nedostanu ani heverem, ovoce a zeleninu odmítá ve velkém
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ORIKA: tak snad je možnost dát dítě do druhé třídy,když teda jezdí vždy jen 1 třída.U nás teda děti "přelívají" ze tříd podle nemocnosti/prázdnin ZŠ,jakože spát třeba do jedné třídy,protože v každé zůstane po obědě 5dětí a tak.
    A tak teda vidím,že fakt možná můžu být za školku ráda,protože věřím,že i to aby mu nedávaly maso každý den,by udělaly. Pomazánky Maty teda nejí sám od sebe ve školce,takže ikdyby byla z tavenáku nesní ji..a nikdo ho nenutí. když byl malý,jedl špenát,dýni apod a ted ani omylem.
    Ehm,já teda špenát taky nerada!ale nikdy jsem se o tom před ním nezmýnila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam