• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: vyprávěla máma teda, nevím, co by na to brácha dneska řekl ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CATSIAM: jak slyším o něčem automatickém, tak se mi ježí chlupy :-(

ve vašem případě bych teda netušila, jak vysvětlit dítěti pár dní před začátkem školy, že tam nepůjde, ale bude ještě rok trčet ve školce :-(
    KATIA
    KATIA --- ---
    CATSIAM: já úplně ten přístup PPP nechápu. moje kamarádka teď dává do první třídy holčičku narozenou na začátku září - velmi šikovná holka, jednoznačně připravená na školu. přesto jí v PPP dost jasně tlačili do situace, aby ji tam nedala i přestože psycholožka konstatovala, že je zralá, akorát by bylo vhodné upravit držení tužky. to vyřešily přípravným kurzem na škole, kde bude chodit, moc se jí to líbilo, do školy sama chce. navíc dneska ty první třídy jsou mnohem hravější než za nás. prostě nechápu proč dítě nechat trčet ve školce, není-li jasný důvod.. chytré a šikovné dítě se pak podle mě může ve škole dost nudit.
    a ještě jedna story - můj brácha je červencovej a máma mu tenkrát zařídila odklad, aby si teda mohl ještě ve školce hrát, nějak se s ním o tom nebavila nebo nevím a on pak přišel domů úplně zhroucenej, že propadl, že všichni kamarádi jdou do školy a on ne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CATSIAM: syn je dubnový a žádný odklad teda automaticky nedostal, ani bych ho čistě z důvodu věku nepřipustila. Na školu měl v pohodě a to chodíme do logo poradny doteď (jde do 3. třídy).
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Ale prý je teď normální, že kluci, kteří jsou březnoví a mladší dostávají automaticky odklad už jenom proto, že by ve třídě byli nejmladší. Honzík je červnovej. A tendence odkládat dětem školní docházku je i prý snad vyšší kvůli učitelům prvních tříd, protože mají přeplněné třídy a starší děti = míň práce s nimi.
    Do PPP jsem šla s tím, že se dozvím to, co už vím - že má špatnou výslovnost a horší grafomotoriku a budeme muset na tom pracovat, ale že je to OK. Paní doktorka mne nakonec přesvědčila různýma argumentama, že Honzík by ve škole trpěl.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    EDERA: Zápis byl v pohodě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CATSIAM: A zápis do školy probíhal jak? Si nedovedu představit, že by u zápisu ve školách, kde jsme byli, uniklo dítě zralé pro odklad. Zvlášť teda u Kebiny ve škole. Úkolů bylo asi dvacet a u všech byla s dítětem pořád jedna a táž učitelka, která sledovala, jak mu to jde.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Nám se to teď poněkud zkomplikovalo. Na začátku června se logopedka podivila, že jsme Honzíkovi nevyřídili odklad, ani jsme o něm nepřemýšleli (učitelky ve školce se divili, řekli mi, že je na školu připravený). A doporučila nám jít do PP poradny. Díky nemocem a dovoleným jsme se tam dostali až minulý týden a dostali pro něj odklad silně doporučený ... ok, zařídili jsme papíry a předaly do školy, ale samozřejmně s tím nepočítala školka kam chodil, takže pro něj není místo...
    Honzík teď tedy bude chodit do soukromý školky a Aničku budu vozit do státní. V tom by moc velký problém nebyl, kdyby Anička tu soukromou nemilovala a státní nemá ráda, protože ji tam nutí po obědě spát ... už se bojím toho jak budou vypadat ta rána ...
    Už jsme měli vymyšleno, že Aničku budu vozit já a Honzíka manžel. Manžel si teď odrovnal nohu a minimálně 4 týdny za volant nesedne ... tj. obě děti musím vést já, prvně budu vykládat Honzíka v Kněževsi a pak až Aničku na Smíchově ...
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    MEDVED007: Ve školce, kam chodili loni děti to bylo tak, že si je na kroužky vyzvedávali vedoucí kroužků a pak je buď vrátili do školky a nebo je předali rodičům, pokud na děti už čekali. Ta školka má 3 třídy v "zámečku" a jednu měla ve škole (cca půl km od sebe), některé kroužky byly tam, jiné tam a vedoucí kroužku děti převáděl i mezi budovama.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a ještě jeden dotaz....škola (ve které sídlí i školka) pořádá každoročně jednou týdně výuku pro předškoláky. časem začátku šoupali tak dlouho až to došoupali na 14 hod, což je totálně debilní, protože poo školka vydává do 13 hod a po spa od 15 hod....čili jediná šance jak tam dítě dostat je brát si ho v jednu a pak ho tam za hodinu vézt znova :-( myslíte, že má reálnou šanci na úspěch bojovat za to, aby děti (kterých je letos v předškolním věku hodně) zavedly učitelky MŠ a pak je zase vyzvedli ? vyšlo by jim to akorát na svačinu...je to fakt jedna budova, logisticky to není problém, ale netuším, jestli nebudou frflat kvůli spaní a druhak jestli můžou jiné učitelce děti svěřit jakoby v době kdy je mají na starosti....fakt nevím.....myslím si, že se jim nic nestalo, kdyby děti převedli, ale zase po nich nechci žádat nemožné....
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, zasílám odkaz na výbornou soukromou školku AZALKA ŠKOLKA příjmají ději už od 18měsíců, do 6let.
    http://www.azalka-skolka.cz/cs/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: to je i náš případ - tak doufám, že tady budou ve školce rozumní - pokud ne, budu řešit...
    v dosavadní soukromé školce to paní učitelky respektovaly - děti si odpočinuly, ale než aby vyrušovaly, tak si s nimi raději vždy jedna hrála potichu vedle
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: u nás předškoláci nechodí spát vůbec, jsou všichni v jedné třídě a jedna s učitelek jim čte nebo s nima dělá něco jiného klidového, a z ostatních kdo neusne a nechce ležet, tak si může třeba prohlížet knížku nebo jít kreslit ke stolečku, ale musí být tichoučko.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: U nás předškoláci odpočívají asi 20 minut, pak jdou dělat nějaké předškolní pracovní listy, učitelka na ně má čas a může se věnovat jen jim, aspoň tak nám to bylo řečeno, osobní zkušenost ještě nemám. A teda nemusej spát ani menší děti, tu půl hodinu si odpočinou, a když neusnou, můžou vstát a potichu si hrát nebo prohlížet knížky v ložnici.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Rozhodně to není běžné. U Kebiny ve školce se dodržoval polední klid - čtení a pak nějaká relaxační hudba. Pokud přitom někdo usnul, tak ho pochopitelně nechali, ale jinak se vstávalo určitě do hodiny. Ani bych neřekla, že na to měli nějaký časový plán, ale prostě když učitelka viděla, že s dětma už šijou všichni čerti, tak zavelela konec.
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Já ty adaptační režimy chápu u dětí, co jdou do školky ve třech a míň letech. Ale těch je teď minimum.
    U kámošky ve školce je nově přijatých polovina předškoláků, to jsou děti 5, 5+. Mají adaptační program takový, že vyžadují aby s nově přijatým dítětem byla maminka ve školce první týden dvě hodiny a pak šly domů, první měsíc potom po obědě domů. Předškolák nepředškolák. V anglii by už takto staré dítě mazalo do školy /ne že bych se zastávala tohoto druhého extrému.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: no, to je další věc...když mi holka náhodou usne, tak mi tady v 11 skáče po baráku čilá, protože normálně chodí spát kolem půl desáté, ale takhle se jí to o dvě hodiny posune jen to fikne...jako paráda :-( ale to se nestává moc často :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: bohužel, u nás taky, řekla bych, že je to taky o pohodlí, píučky mají v té době větší klid, než kdyby děti nespaly a hrály si. přijde mi to taky přiblblé, že dítě, které po O už dávno nespí, musí trávit 2 hodiny na lehátku. A nejhorší je, že syn kolikrát i usne a pak ho večer nemůžu dostat do postele.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    dotaz....je ve školce běžné, že předškolní děti musí povinně spát nebo je to jen úchylka paní ředitelky ? mě teď mladší dcera stávkuje a když má ve školce spát, tak je otrávená jak šváb, protože po O prostě nespí a dvě hodiny se tam nudí....ale s ředitelkou není řeč, všechny děti musí spát a tečka :-( pokud budu potřebovat, aby tam dcera spala častěji, tak asi zahájím razantní odboj a zejména pro předškoláky mi přijde jako normální nenutít je být dvě hodiny na lehátku...OK, půlhodinový odpočinek nikoho nezabije, ale tohle fakt nee
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    VALENTINA: u nás to bylo to samé, takže nakonec, když jsem nastupovala do práce, jsem syna uplatila hračkou, po které toužil... mladší dítě se naštěstí do školky těšilo a spaní neřešilo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam