• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW: no nezávidím jim to teda!
    LBW
    LBW --- ---
    QUAACA: 30 deti na 2 ucitelky v kazdy ze 4 trid...a kdyz se ptam, jestli prcek snedl obed tak me ani jedna neni schopna rict jestli jo nebo ne, asi docela hukot tech 30 deti
    ADD
    ADD --- ---
    SRETSIS: Ja zase nechapu, proc mam nosit zrovna toaletak. Moje dite tam pouziva nabytek, hracky, nadobi, vytvarne potreby. Proc mam odevzdavat roli Harmasanu a ne treba tempery?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    dcera se do "státní" školky nedostala, ale chodí do centra pro předškolní děti http://www.dumum.cz/krouzky/661-centrum-pro-predskolni-deti a tam maj 2 učitelky na 15 dětí. tak to maj docela luxus, koukám.
    švagrový syn chodí do školky na prahu 6 a tam mají 28 dětí ve třídě, 2 učitelky a jednoho asistenta.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    těch 25 na dvě učitelky mi přijde dobrý, ale jak píše QASHQAI to je teda dost na jednu!
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    QUAACA: Hele Mářa má třídu 28 dětí a je 1 učitelka! na dopoledne, odpo. příjde druhá-příjde mi to teda jako pořádnej mazec...
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUAACA: Standard je 25 dětí, na výjimku může být snad až 28. Učitelky bývají dvě na třídu, ale nejsou tam furt dvě zároveň. Pokud vím, tak jejich pracovní doba je 2 hod. na přípravu + šest hodin u dětí, což při otevírací době na 10 hodin denně dává jen poměrně krátký překryv, kdy tam jsou obě.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TARSIS: -//-
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    QUAACA: Praha 2, cca 25 dětí na 2 učitelky
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    jaký počet dětí mají třídy ve vaší MŠ a na kolik učitelů?
    KFF
    KFF --- ---
    TETA_JELENA: Praha 7 - MS Letohradska: skolne 570, stravne 700.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Přesně. Všechno zmiňované jsou věci, které patří k základnímu provozu. A zjevně je někde systémová chyba, pokud se jich školkám hromadně nedostává a/nebo je nemůžou financovat že školného. Ovšem místo toho, aby se řešila ta chyba, se problém přehodí na krk školce a rodičům.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: Mně prostě přijde ponižující, pokud se zúčastnění musí bavit o zajištění nějaké základní pomůcky, která s provozem daného zařízení souvisí. Ředitelka školky by měla řešit odborné věci a ne takovéhle békoviny. A nejde o to, že se bavíme o toaleťáku. Stejně trapné by mi přišlo, kdyby ředitelka a rodiče třeba museli řešit, že když si tatínkové neudělají brigádu, nebude dost dřeva na topení v kotli a ve školce bude zima.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SRETSIS: přijde mi (stejně jako edeře) dost na hlavu, aby se základní věci jako jsou kapesníky a toaleťák musely do školky nosit....když je přeci jasné, že to tak škola nezbytně pro chod potřebuje...děti nemůžou smrkat do rukávu a utírat si zadek listem...tudíž by to mělo být tak, že školné tyhle nezbytené věci pokreje....a pokud bych školce něco v pohodě tolerovala, tak to je právě nadstandard ala bonbony.....bez toho vyžijou v pohodě....
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EDERA: Ani to mi nepřipadá nijak ponižující vzhledem k tomu, že jde o to, že pomůcku užívá dítě. Opravdu nevím, jak jinak Ti to podat, nevidím v tom problém z žádného úhlu a tohle rozebírání mi připadá mnohem potupnější, než samotný fakt, že se toaleťák do školy nese.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: Zjevně jsi mě nepochopila - za ponižující považuju, že se o zajištění základní hygienické pomůcky musí bavit školka a rodič.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EDERA: No rozdíl vidím v tom, že dítěti to nijak nevadí. Nebo aspoň tomu mému a bere to jako zábavu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: A jaký je v tom rozdíl? Školka/škola je z mého pohledu ve vztahu k dítěti totéž, co práce.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EDERA: Aha, tak tohle máme hozený trochu jinak. My se o toaletním papíru s Domi bavíme tak, že tenhle týden na něm mají motýlky, jindy zase pejsky a schválně pak vybereme nějakej hezkej:)) Jako ponižující bych to brala, kdybychom si museli nosit toaleťák třeba do práce.), ale do školky fakt ne:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: Mně teda přijde ponižující pro obě strany, že se o toaletním papíru vůbec musí mluvit. Ale protože vím, že chyba je v celém systému a protože holt nemám energii na to, abych bojovala s každým větrným mlýnem, který se mi postaví do cesty, tak to taky jen beru na vědomí a neřeším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam