• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    BEBERA: no jo, taky chodim do prace na 7mou, abych to stihala. stridacka s manzelem, jeden vodi, druhej vyzvedava. ja se dohodla se sefem.

hmmm, ja si nepamatuju ze skolky vubec nic. a tim padem ani to, kdy me kdo vyzvedaval a moje pocity:)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TETA_JELENA: uprimne si nedovedu představit stihnout pri normalni praci ani ten 16:30 :( Ja byla ve všech skolkach a druzinach vzdycky poslední a nemela jsem to rada, prisla jsem si odstrcena...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    BEBERA: covece ja neznam nikoho, kdo by mel prarodice v oblasti, kde bydli. navic, kdyz zapremyslim, tak vetsina kamosek je bud ma nekde daleko, nebo jsou to pracujici prarodice. me prijde 4:30 tedy normalni cas. proc vyzvedavat driv? lepsi byt ve skolce s detmi nez s nejakou pani od 3 hodin po hristich. vyzvedavani nejakou hlidackou mi pripada v pohode u kolegu, co dojizdi nekam za prahu a nejsou schopni to do 5ti stihat.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TETA_JELENA: Myslim, ze pokud se jedna o oba pracujici rodice, resi to často babickami. Kolega mel dve skolkove deti dva roky od sebe, oba se zenou pracovali a deti na střídačku vyzvedavali jedni nebo druzi rodice. Když byly deti nemocne, opet s nimi byli prarodice. Vzhledem k neustalym nemocem to nakonec dopadlo tak, ze zdrave dite chodilo tyden/dva do skolky, odkud ho vyzvedavali rodice zeny, nemocne dite bydlelo u rodicu muze. Pak se to obrátilo, nemocne dite se uzdravilo, slo do skolky, skolkove dite onemocnelo a odstěhovalo se k prarodičům. Nepamatuju si v tom roce jediny mesic, kdy by byly obe deti zdrave. Predstavuju si, ze az budou obe deti ve skolce a ja se vratim do práce, budeme si muset opatrit nejakou profesionalni babicku - duchodkyni, která bude vyzvedávat ze skolky/skoly nejak rozumne a bude s nimi v době nemoci, az pominou horecky, na doleceni doma. Jinak si to nedovedu představit...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    tak jsem dneska vyjimecne vedla dcerku do skolky na 8mou hodinu a musim rict, ze me prekvapuje, kolik deti vodi rodice do skolky tak pozde. a odpoledne po 15 hodine zase je tak malo deti, ze jsou vsechny v jedne tride. jsme divna rodina, ze pracujeme oba od rana do pozdniho odpoledne? driv jak v 16:30 ji vyzvedavat nemuzeme.....co ti rodice delaji?:), taky bych to chtela delat:D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TETA_JELENA: Tchýně má ve třídě taky takovýho chlapečka, rodiče teda moc spolupracovat nechtěli/nechtějí, loni chodil prvním rokem, po několika takových útocích, když si začali rodiče houfně stěžovat, se nakonec domluvili, že chlapeček bude chodit jen na odpoledne, když je míň dětí a učitelka na něj bude mít víc času, hodně se zlepšil, ten kontakt s normálníma dětma mu dost pomáhá, letos už chodí normálně od rána a děti nenapadá, naučil se s nima vycházet. Rodiče tvrdí, že je úplně v pořádku, ale zprávu od psychologa odmítli ukázat, taky ho odmítají dát do speciální školky. Já ho viděla a na první pohled je vidět, že má nějaký problém, i laik pozná, že to není "normální" dítě. Taky maj podezření na nějakou formu autismu.
    Pokud je ta "vaše" maminka ochotná spolupracovat, je podle mě naděje, že by se to mohlo taky zlepšit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: taky bych vyčkala, školka se to evidentně snaží řešit a že se to snaží řešit i rodiče ditěte je velké (a ne zrovna obvyklé) plus.....
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ILLUZE: presne tak. uvidime, dam tomu jeste nejaky cas. na druhou stranu ma 3 mesice na adaptaci. pokud to nepujde, budu chtit resit situaci i s rodicema a pripadne tedy s jeji maminkou. nechci se s nikym hadat, jen je videt, ze to pri tak velkym mnozstvi deti nejde uhlidat.
    trosku me to dneska rozhodilo. pani ucitelka mi to chtela podat jemne a bala se moji reakce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A jinak dobrý dnešní zářez ve školce v jistém nejmenovaném středočeském městečku - kamarádka má měsíční dítě - leze od únavy po zdi - prakticky nespí, do školky chodí jejich 5ti letý syn. Učitelka dnes odchytla jejího muže, a že jako doporučení od vedení školky - paní učitelky to nějak zdravotně nedávají, takže se doporučuje, aby maminky na mateřské si v tomto období ponechávaly děti doma, popř. max. je nechávaly ve školce do oběda.

Její muž zakoktal (a že se jinak s ničím nemazlí, profesně jeden z top českých managerů) z šoku, že dnes ho tam tedy ale nechá... Obdivuji jeho takt, asi bych někoho nahlas poslala tam, kde slunce nesvítí...

Co budou dělat v prosinci a na jaře, kdy období viróz vrcholí?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: vyčkala bych chvíli a při další akci už opravdu zasáhla
    učitelky se to očividně snaží řešit, i když jim asi ty nervy ujíždějí...

TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    dneska jsem vyjimecne vyzvedavala dceru ve skolce ja a pani ucitelak si me vzala stranou.....Amalka dneska Zuzu surove v umyvarce "napadla". hodila s ni na vesak od rucnicku. zuzi ma na hlave bouli jak tenisak s peknou dirou uprostred. pani ucitelka mi podekovala, ze sem nereagovala hystericky a priznala se mi, ze kdyz videla pani reditelku, jak mela chut Amalku uz zabit (protoze je agrese na dennim poradku, tak se s ni zavrela do umyvarky, nechala pani reditelku, aby se postarala o Zuzi a dala ji za zavrenymi dvermi na zadek. Vcera byla ve tride psycholozka a maji podezreni na nejakou formu autismu, protoze Amalka si vubec neuvedomuje, ze neco dela spatne. Maminka pry spolupracuje. Vsechno tohle je sice pekny a ja chapu, ze dite bude chodit ze skolky s boulema, roseklyma kolenama a buh vi co jeste, ale to se vsechno muze stat....ale asi nejsem uplne v poho s tim, ze maji ve tride o rok starsi holcicku s problemem, ktery se takhle neda korigovat a maminky se budou bat, co Amalka detem zase provede. mozna by mela pani reditelka zacit uvazovat o prerazeni do specialni skolicky a zajimalo by me, jestli to resi maminka i tak, ze trebas sama vyhledava nazor odbornika, nebo to jen resi skolka. pokud je jich 25 ve tride a maji tam takovyhle decko, ktery neni mozny mit porad na ocich, tak mi to asi vadi. Zuza je pry moc hodna a nikoho neprovokuje, ani nikomu nic nedela. Amalka proste atakuje zurive bez duvodu.

nechci bejt za hysterickou matku, ale v tomhle pripade sem se rozhodla, ze pockam a pokud se to stane znovu, budu to muset nejak resit.
    co radite? necekala sem, ze bud problem uz po 2 tydnech.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: to asi v normalnim krouzku jo, ale kdyz to je ve skolce, bude to zas o necem jinym
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: njn, otázka je, co s tím vedoucí kroužku a navíc i keramika vyžaduje nějaký řád a tak, aby se to dalo ukočírovat.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: no ja myslim, ze by ho to bavilo aj tak :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: jasný, oni to mysleli spíš tak, že by se jim s tím blbě manipulovalo, tudíž by je to ani nebavilo.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LILY: :)) no neslibovala jsem si, ze by mi dom nosil veledila ci dila, ale ze si moh hezky pomatlat cistou hlinu :)
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: nám tvrdili ve školce, když nám říkali o možnostech zdejších kroužků, že 3-4leté děti ještě na keramiku nemá cenu posílat, protože je potřeba mít pevný stisk.
    Ale tak nevím, moje mládě podle mě má pevný stisk už od narození. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: ja myslim, ze keramickou hlinu by si popatlal rad :) nicmene uz je prehlasenej do mensi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: už to tu zaznělo, rozhodně menší, ono dvouleté dítě stejně na žádné kroužky chodit nebude, ne?
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Všechno nej:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam