• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LILY
    LILY --- ---
    KATIA: já si myslím, že je mnohem lepší čerstvý džus k jídlu než nějaké kakao apod.
    LILY
    LILY --- ---
    TETA_JELENA: já bych asi sobecky trvala na tom, že to dítě není způsobilé chodit do normální školky. Po zvážení poměru benefit/risk si myslím, že je lepší dát dotyčné holčičce nějakou zvláštní péči, než mít kvůli ní za pár měsíců psychicky narušených dalších několik dětí.
    QASHQAI: taky mám spoustu vzpomínek. Narozdíl od vás jsme se ovšem dělili na ty, co ze škraloupu blili a ty, co ho měli rádi, a těm jsme ho pak potají dávali. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: mně to přijde docela v klidu ;-) až na ty taveňáky, to bych dětem prostě vůbec nedávala. u těch freshů, jestli teda tím myslí stopro čerstvý džus bych se asi taky pozastavila, k jídlu je to nesmysl, fresh je pomalu jídlo samo o sobě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BALAENA: Mně teď aktuálně nejde na rozum ustanovení v naší školce, že si rodiče musí nazouvat takové ty hnusné bavlněné návleky na boty, a to rovnou do šaten dětí - píšou, že je to z důvodu hygieny - tak nějak mi to hlava nebere - děti v botách do šatny mohou, dospělí ne.
    Tak nevím - děti nám domů na podrážkách přinesly už kdeco, dospělí si přece jen dáváme víc pozor.

Navíc ty návleky jsou volné, házíme tam držky jedna přes druhou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: ano, často je to jen o tom vyjít trochu vstříc....jako kdybych měla ve školce dítě, o kterém vím, že požití miniaturního množství zakázané látky mu způsobí kolaps na záchranku, tak bych si to taky nelajsla....ale obecně u těch potravinových alergií to tak nebývá....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: já bych měla ve školce dítě bez jídla, protože hlídat to, jestli v něčem není vajíčko, nebudou. a ohřívat mu misku s jeho obědem taky nebudou, neuhlídali by, aby se to dalo správnému dítěti a aby neochutnalo z porce od spolužáka.

inu, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: tak já zažila v jedné školce, že byl i problém pití donesené z domova...náš nejedlík (což mě nikdy nijak zvlášť netrápilo) taky nepil (což mě štvalo o dost víc)....a čaj už vůbec ne.....v jedné školce si nosila vlastní flašku s pitím, ale ve druhé....obrovský problém, proti hygienickým předpisům a já nevím co....no horor :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jistě, oni by to přece neuhlídali
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Hele - vzpomeň si na Balaenu, že v jejich obecní školce byl i nepřekonatelný problém ohřát jídlo z domova donesené.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak ona je to primárně školní jídelna, školka je jen takový přifařený produkt....já to přičítám tomu, že třeba dětí s celiakií tam je min. 10 tak už to halt pro ně udělají....stejně jako ta alergie na vejce je celkem běžná....kdyby to dělali pro jedno jediné dítě, tak se na to asi vyprdnou...nevím
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: To je ale na školku fakt nebývalá ochota.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: co já vím, tak u dcery ve školce i vaří pro dvě děti "jinak"...jedna má celiakii a druhá nemůže vajíčka, tak to respektují.....celiakii řeší tak, že maminka dodává vhodné mouky a oni to pro ní používají....ostatně je tam těch dětí (i ve škole, protože to je spojené se školní jídelnou) několik, tak pro ně vaří mimo.....tak bych se spíš zkusila domluvit, že jim dodám kuřecí maso a synovi halt udělají kuřecí.....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: A nebyli by ochotní mu ohřát oběd donesený z domova? Protože jestli třikrát týdně nějaké jídlo nemůže, tak to mi teda přijde setsakra hodně a stálo by za řešení.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja jsem asi do 18 nejedla veprovy a hovezi, pac mi prislo hnusny. az pak mi jeden chlapec ukazal, ze vsude neni stejna podesev, jakou pamatuju ze skolky :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: neříkám že to máš vědět, jen jsem objasnila, že nejde o vybíravost
    MEDVED007: učitelky to ví, takže mu to maso vůbec nedají a syn je s tím též obeznámen
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: a syn pozná co je vepřové nebo mu ráno řekneš, dneska je vepřové, tak to nesmíš jíst ?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ORIKA: promiň, ale jak mám vědět, že jste židé/muslimové/adventisté.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: já jsem snad někde řekla něco z toho, co píšeš? jen jsem reagovala na příspěvek jeleny, prostě jsem popsala jídelníček v naší školce...osobně mi tam toho vepřového přijde opravdu hodně, ale nikdy mě nenapadlo požadovat, aby se to změnilo, protože je mi jasné, že se vzhledem k rozpočtu vaří s co nejmenšími náklady a školka s tím nic nenadělá...tak mi prosím nepodsouvej, že něco požaduji apod.
    btw vepřové se u nás nejí z náboženských důvodů, nikoli proto, že by byl syn vybíravý, to jen tak na okraj
    MEDVED007: synátor nemusí zeleninu, v té se většinou jen porýpe (s výjimkou špenátu a kukuřice), ale co vím, tak polívku sní vždy všechnu a přílohu taky zblajzne komplet..svačiny v takových 80% slaví úspěch, takže v tomto směru jsem spokojená :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: naše starší dcera nejedla vlastně nikdy nic....když jsem vyzvídala co jedla, tak jsem se dozvěděla, že k svačině měla půlku suchého rohlíku, protože pomazánka jí nechutná a k obědu tři lžíce suché rýže....za cca 30 korun stravného mi to přišlo fakt jako nic moc :-) ale nebyla to chyba školky ale našeho dítěte, které bylo děsně vybíravé a nejedlík....druhá dcera mi sní stravné i za tu první :-))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A jinak jsem asi divná, ale dokud školka nemá v jídelníčku nějaké vyslovené hrůznosti, tak je jídlo opravdu to poslední, co bych řešila. No tak se někdy dítě dojí doma, proto ho snad do školky neposílám.

Jelikož mi do stejné školky chodí už druhé dítě a vím, že je tam furt stejný kuchař a vaří pořád stejně, tak se většinou už na jídelníček ani nedívám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam