• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LAURA
    LAURA --- ---
    Achjo, tak naše dítě přišlo dnes ze školky pokousané :( a učitelka moc nevypadala, že by ji to nějak vzrušovalo. Já moc nevím, jak se k tomu postavit, co mám v téhle situaci dělat? Nějak to řešit? Moc si nevím rady...
    LILY
    LILY --- ---
    ANNAWA: já bych taky naprosto neodhadla, které dítě ke komu patří.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nechci omlouvat Amálku ani její rodiče, ale můj nejstarší syn byl takhle podobně náročné dítě, ačkoli tedy nebyl až tak agresivní, ale uměl rozložit celou třídu, jakoukoli společnou činnost, strkal do dětí a tak. Možná jsem tupá, ale taky jsem se, pokud si pamatuju, ostatním rodičům neomlouvala, já měla plnou hlavu starostí s ním, navíc těch problémů bylo třeba několik denně, učitelky mi pořád něco říkali a přiznám se, že mi třeba ostatní děti trochu splývaly.

YENNEFER: to není tak snadné. Syn měla asistenta na základní škole a na gymnáziu, ale rozhodně ne díky tomu, že by si to prosadili rodiče ostatních dětí.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: hmm... tak se přiznám, že ta omluva mne ani nenapadla... prostě to beru tak, že se daní rodiče s tím nějak perou a my musíme také

dcerka si v neděli rozsekla bradu - zamašličkovali jsme jí to a ještě jsem výslovně učitelku (tu naši "oblíbenou") poprosila, aby na to dohlédla, a když tak Elzu mírnila, ať si ti nerozšklebí znovu
    když jsem ji odpoledne vyzvedávala, jiná paní učitelka celá zaražená se mi omlouvala, že do Elzy nějaký kluk strčil a jí se to znovu otevřelo a tekla krev - ale že tam mají nějakou paní učitelku zdravotnici a ta jí to znovu ošetřila (akorát, že jí tu krev pod tím nesetřela, tak to jsem v duchu docela zaklela, ale jinak jsem jí jen slušně poděkovala za upozornění)
    no bojíme se, jak se jí to bude hojit, ale na druhou stranu se to dalo čekat - jak se něco vyvrbí, zákon schválnosti funguje víc než dobře

ten kluk se s ní pošťuchuje pořád... no ale co už...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    RYBKA: Nesmi je poskytovat. Ja jsem treba nechavala cislo na sebe, aby ho laskave predala a ozvali se mne.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TETA_JELENA: možná říkám blbosti, ale pokud má to dítě nějakou diagnostikovanou vadu, nemůžete jako rodiče napadaných dětí trvat na tom, aby jí byl přidělen asistent? asi bych si zkusila zjistit, jak to je, protože učitelky evidentně nezvládají hlídat ostatní děti a amálku navrch...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TETA_JELENA: já bych to udělala taky, mně je vždycky hrozně trapně, když Tonda něco provede, většinou se pere až poté, co mu někdo něco chce brát. Ale už jsem z ostatních rodičů dost hořká.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    RYBKA: pokud bych se chtela nekomu omluvit, tak si to zaridim, zase tak blba nejsem. navic uz se se mnou 2x setkala tvari tvar a delala, ze me nevidi.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TETA_JELENA: Otázka je, jestli jí učitelky to číslo smějí poskytnout... Skoro bych si myslela, že na to nemaj právo, leda bys jim to výslovně dovolila (možná i písemně).
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Agresivni deti jsou vsude a kazdy dite je nauceno z domova na neco jinyho a je jina osobnost. uci se socializovat a ucitelky sjou ta proto, aby jim v tom pomahaly. clovek musi pocitat s tim, ze se o hracky budou prat ci sem tam prijdou s nejakym sramem, ale nechci zit v tom, ze je mozny, ze "holcicku neuhlidaji".
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    LILY: Zuzi, ja vcera mluvila po tel s reditelkou. nejdriv z ni padalo neco ve smyslu, ze o tom vlastne nemuze mluvit, coz chapu, ale.....pak mi tedy rekla, ze je 3 mesicni adaptacni doba, maminka vyuziva vsech rad psycholozky, do toho jim rano hlasi, s jakou se vzbudila naladou atd. ja nevim no. pockam, co mi zbyva. snad se to zlepsi. jen si myslim, ze by si treba mohla jeji maminka vzit na me hned po tom incidentu tel, a omluvit se, ze ma moje dcera diru v hlave. to mi prijde jako slusnost, ale mozna se mylim. ja bych to udelala.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Zrovna včera přišla dcera ze školky s tím, že ji nějaká velká holčička z jiné třídy kousla do prstu, ale prý pokousala ještě 3 další holčičky a dostala za to pak od paní učitelky přes ruku. Evidentně jsou takové agresivnější děti všude ;-)
    LILY
    LILY --- ---
    KATIA: já si myslím, že je mnohem lepší čerstvý džus k jídlu než nějaké kakao apod.
    LILY
    LILY --- ---
    TETA_JELENA: já bych asi sobecky trvala na tom, že to dítě není způsobilé chodit do normální školky. Po zvážení poměru benefit/risk si myslím, že je lepší dát dotyčné holčičce nějakou zvláštní péči, než mít kvůli ní za pár měsíců psychicky narušených dalších několik dětí.
    QASHQAI: taky mám spoustu vzpomínek. Narozdíl od vás jsme se ovšem dělili na ty, co ze škraloupu blili a ty, co ho měli rádi, a těm jsme ho pak potají dávali. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: mně to přijde docela v klidu ;-) až na ty taveňáky, to bych dětem prostě vůbec nedávala. u těch freshů, jestli teda tím myslí stopro čerstvý džus bych se asi taky pozastavila, k jídlu je to nesmysl, fresh je pomalu jídlo samo o sobě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BALAENA: Mně teď aktuálně nejde na rozum ustanovení v naší školce, že si rodiče musí nazouvat takové ty hnusné bavlněné návleky na boty, a to rovnou do šaten dětí - píšou, že je to z důvodu hygieny - tak nějak mi to hlava nebere - děti v botách do šatny mohou, dospělí ne.
    Tak nevím - děti nám domů na podrážkách přinesly už kdeco, dospělí si přece jen dáváme víc pozor.

Navíc ty návleky jsou volné, házíme tam držky jedna přes druhou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: ano, často je to jen o tom vyjít trochu vstříc....jako kdybych měla ve školce dítě, o kterém vím, že požití miniaturního množství zakázané látky mu způsobí kolaps na záchranku, tak bych si to taky nelajsla....ale obecně u těch potravinových alergií to tak nebývá....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: já bych měla ve školce dítě bez jídla, protože hlídat to, jestli v něčem není vajíčko, nebudou. a ohřívat mu misku s jeho obědem taky nebudou, neuhlídali by, aby se to dalo správnému dítěti a aby neochutnalo z porce od spolužáka.

inu, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: tak já zažila v jedné školce, že byl i problém pití donesené z domova...náš nejedlík (což mě nikdy nijak zvlášť netrápilo) taky nepil (což mě štvalo o dost víc)....a čaj už vůbec ne.....v jedné školce si nosila vlastní flašku s pitím, ale ve druhé....obrovský problém, proti hygienickým předpisům a já nevím co....no horor :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jistě, oni by to přece neuhlídali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam