• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MARKYSHA: ceny naprosto normální u soukromé školky, řekla bych...alespoň v brně rozhodně, takže na prahu zřejmě taky
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    IVKEE: škoda ;)

MARKYSHA: na soukromou školku dobré..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MISHUGE: hm velice příjemné ceny.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    ahoj, máme volná místa v miniškolce ve Vršovicích..
    Děti máme od 2 do 4 let v malých skupinkách. Tvoříme, hrajeme si, zpíváme, tančíme, malujeme a chodíme ven..
    Školka Kája a Pája - u nás se pražské děti setkávají, hrají a nenásilně vzdělávají
    http://www.kajaapaja.cz/

(Kdyby vás cokoliv o školičce zajímalo, prosím, volejte Pavlu Dufkovou, popř. pište do pošty)
    Michala
    BRT
    BRT --- ---
    Zakázané vzdělávání
    Zakázané vzdělávání -
    http://www.albert-sd.cz/zakazane-vzdelavani/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: to dělá muž, on se hned vytočí a furt řve, na dítě i na psy, já to tak strašně nesnáším, mám z dětství zafixovaný řev rovno ná8nakládačka a bojím se,a je mi z toho špatně. Přitom dosáhnu u psů i i dítětem stejný h výsledků s ůe zvýšeným hlasem.Pořád muži říkám, že strach není to samý co respekt.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Tak s tím naprosto souhlasím :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: ale jo, já tim jen chtěla ilustrovat, že člověk může naprosto vybuchnout kvůli pitomosti, nakonec.
    TIMA
    TIMA --- ---
    RYBKA: No jo, mně jsou ty extrémně hodné děti taky podezřelé :).
    TIMA
    TIMA --- ---
    LBW: Já se utěšuju tím, že náš syn má silnou vůli prosazovat své názory. Do života se mu to bude bezesporu hodit a teˇsi to holt trénuje na rodičích. K jiným lidem se tak zatvrzele nechová a víme, že má dobré srdce, takže jsme tím smíření (i když nás to samozřejmě vytáčí doběla) :).

MEDVED007: Právěže ono to tak někdy může navenek vypadat, že mu jen mírně domlouváme. Jenže to domlouvání je prostě snaha udržet ho v módu, kdy ještě poslouchá, co mu říkám. Kdybych na něj houkla, tak se vztekne, a pak už nemá cenu nic řešit. Taky na něj umím zaječet, ne že ne, ale mám prostě vysledováno, kdy to má šanci na úspěch a kdy je to zcela kontraproduktivni.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TIMA: Taky mám jedny takové kamarády. Ovšem z jejich hodného a vzorného chlapečka se postupem času stalo pěkný číslo, takže se mi kamarádka už několikrát omlouvala za jeden náš konflikt (jehož předmětem byla ne-výchova naší dcery) :-)
    ANNAWA: Mně přijde pořád přijatelnější ten nářez než ty sprosté nadávky, ale to už je asi věc osobního vkusu :-)
    ILLUZE: Jestli ona to nebyla nějaká úča ;-) Ale úplně tě chápu, já si takový věci taky teď nějak víc beru, ještě ty hormony do toho...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: člověk, když má navíc malé děti, si to bere asi tak nějak ještě víc...
    já už měsíc (a fakt nevím, kde se ve mně ta kapacita na něco podobného při tom předchozím šrumci v posledních týdnech bere) musím myslet na jednu matku, co nastupovala do tramvaje a jela s námi kousek na Strossmayerák - ty děti se chovaly naprosto normálně (kluk a holka, cca 3 a asi 5 let) - cokoliv udělali, ječela na ně jak siréna - pořád je za něco pucovala - vůbec to nešlo dohromady - vypadala tak malá a křehká... ale ten hlas... lidem se ježily vlasy snad i v přední části vozu...
    bylo mi jich tak líto... všech tří...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TIMA: mě teda nejvíc vadí, když vidím takovou tu dneska oblíbenou výchovu - nevýchovu tj. dítě šéfuje rodině a dělá si prakticky cokoliv si zamane....maximálně matka tiše prosí o splnění příkazů, což se nestane a tudíž na to rezignuje.....to mě dycky může vzít čert.....případně je taky super druhý extrém, kdy se na dítě jen řve a nikdo na něj celý den kloudně nepromluví normálně, to je taky bezva :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: taky se mě to paušalizace trochu dotkla, ačkoli vím, že jsi psala o většině. Nejsem extrémně vztahovačná, ale za život jsem podobných soudů bohužel slyšela dost na to, aby mi to vadilo.

RYBKA: jo, ta nadávka mi přijde přes čáru, naprosto, ale sama si pamatuju, že v synových osmi, devíti letech jsem z něj byla tak strašná vyřízená, jako nikdy z ničeho a to jsem v té době měla za sebou exovy dluhy, milenku, rozvod, stěhování a podobně. Pamatuju si, jak mi jednou v zimě nevečer příšerně ruply nervy v KFC, kde syn neuposlechl nějaké banální výzvy a seřezala jsem ho tam, ačkoli to jinak nedělám a na druhé a třetí dítě jsem ruku nevztáhla.
    Mít obtížně zvladatelný dítě je hrozný.
    A mezilidské situace jsou někdy náročnější, než když má člověk dítě na vozíčku - to neříkám proto, že bych se chtěla jakkoli rouhat a ani to nemám ze své hlavy, ale od odborníků na autismus a hyperaktivitu - když je dítě na vozíčku, každý tě polituje, když máš dítě, co se chová jako spratek, kdekdo si s chutí přisadí.

A pak se ještě objeví nějaká poznámka o jablcích, co nepadají daleko od stromu.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LBW: alenotak, dyk by se balo vystrcit nos do toho zleho zleho sveta!:)
    LBW
    LBW --- ---
    TIMA: to znam, co bych nekdy dal za mirne uzkostne dite, na ktere vystaci pouhe jedno houknuti :-)
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: Tenhle problem budes mit vzdycky, protoze ta zkusenost je zkratka neprenosna. My mame sousedy/kamarady, se kterymi si dost rozumime, ale vim, ze oni jsou v koutku duse presvedceni, ze mame nezvladatelneho fracka, ktery by potreboval padnou ruku. Pritom my jsme na nej zkusili vsechno a nejvic se osvedcila trpelivost a vysvetlovani, naopak fyzicky natlak vede jen k totalnimu zatvrzeni a ochote nechat se klidne i zabit. Jenze sousedi maji klidne, mirne uzkostne deti, na ktere staci houknout, a slapou jako hodinky. Co nadelam - pokusy vysvetlit jim, jak se veci maji, uz jsem vzdala.
    TIMA
    TIMA --- ---
    RYBKA: Presne tak - jsem schpna klidne zarvat do prdele ( i kdyz uz jen vyjimecne) i v pritomnosti ditete, ale ze bych sprostarnu adresovala primo jemu, to by mi proste pres pusu neslo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: zrovna dneska jsem ve školce vedla debatu s učitelkou o problémovém klukovi ve třídě u zuzy.....potvrdila mi, že s rodiči kluka to je těžké, protože jim připadá chlapec v pohodě, no tak trošku zlobí, no booože, jsou na něj přehnaně hodní a kluk jim skáče po hlavě....jakékoliv debaty ze strany školky odmítají....přitom to je fakt péro, učitelka zuzy je zlatá, učí cca 20 let a prý tohle ještě neviděla....takže to fakt musí být echt unikát.....tož tak já si činím názor....ne zíráním nebo přezíráním v šatně :-P
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MEDVED007: beru si to osobně, protože já se B. fakt věnuju a usilovně se snažím s ním pracovat, jenomže to samozřejmě rodiče ostatních dětí nemůžou vědět, pro ně a jejich děti jsem "maminka toho zlobivýho B." a kolikrát fakt vidím ty přezíravé pohledy a úplně slyším, jak si v duchu říkají "proč s ním ta ženská něco nedělá, proč se mu trochu nevěnuje?" - asi proto, že učinili stejný automatický závěr jako ty, tj. "problémové dítě = problémoví nebo nedbalí rodiče". :-/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    kopíruju " protože většina problémových dětí má problémové rodiče"...slovo většina znamená více než 50%, čili stále zůstává sice méně než 50% rodičů (ovšem nějací), kteří problémoví nejsou resp. snaží se to řešit....já teda ve školkách ale narazila obvykle na tu většinu......je to dané jen mým vlastním pozorováním....jak se ve třídě našlo dítě, které mydlilo ostatní děti, dělalo totální bugr nebo naprosto nerespektovalo jakýkoliv řád, tak jeho rodiče byli z podobného těsta :-( nebuď tak vztahovačná :-)))) B z toho vyroste, neznám dítě, které by mělo hysterické záseky o maturitě :-))) tak se dycky utěšuju já sama :-)
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Já si taky říkala, že to tu dost lidí může vzít osobně. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam