• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Nemyslím. Podle mě je nejpodstatnější, aby mimino přineslo co nejméně rušivých zásahů a omezení pro prvorozeného. A je úplně jedno, jestli jde o školku, školu, fotbalové tréninky, oblíbené domácí rituály atd.

RYBKA: Zdravotní důvody jsou samozřejmě něco jiného.
    TIMA
    TIMA --- ---
    EDERA: My jsme starsiho par dni doma nechali. Ono se to teda tak seslo, ze si stezoval, ze ho boli brisko... Ale videla jsem, jak byl rad, kdyz jsem mu rekla, ze zustane doma, a to me presvedcilo. Myslim, ze stejne somatizoval. A ve skolce nic nezameska, tak proc ne?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já teda taky uvažuju, že nejstarší ze školky na čas omluvím, až se narodí mimino. Z čistě zdravotních důvodů, ona pokaždý chytne všechno, co letí kolem, a dotáhne to domů. Řešit u úplného novorozence nějaký hnus nemoce je to poslední, co by se mi chtělo :-/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: tak jemu je 2,5, to je něco jiného, nemyslíš?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dneska tam teda šel, ale to jste neviděli tu rychlost ve vypravení, zhltl snídani,sám se komplet oblékl, včetně bot a do,deseti minut byl za dveřmi. A že se prý nejvíc těší, že se tam vyspí:D
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Hele, a kdyby se mu sourozenec narodil až v době, kdy by chodil do školy, tak ho taky necháte doma?:-O
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MARKYSHA: :-D My posilali starsiho do skolky nepretrzite, byla jsem prave rada, ze tam zacal chodit pred narozenim mladsiho a ze mu mimino nenarusuje denni harmonogram. Jinak mi prijde, ze takove ty napady, jestli by to nebylo lepsi s mamou doma, maji az starsi deti, nas s tim prisel az letos ve ctyrech, predtim chtel vzdy do skolky (mladsi jakbysmet).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsme si chtěli nechat Tondu s novorozenětem doma 14 dnů, aby neměl pocit, že jsme ho odložili. K miminku se chová hrozně hezky, ale hrozně hysterčil. Já myslela, že kvůli sestře a dneska z něj vylezlo, že ho to doma nebaví, že chce do školky a že se bál, že už tam nikdy nepůjde. Hm..tolik k odloženým chudinkám ve školce...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    FOXOVA: u nás dětem zakoupili jakýsi sešit s úkoly, na kterých děti pracují...teda myslím, syn mi nic neřekne, ale ten sešit jsem teda platila:)
    Stejně si myslím, že víc práce bych s ním měla dělat doma já, ale jde to teda ztuha. Každopádně se s tím chystám začít nějak intenzivněji po novém roce. V lednu jdeme k zápisu a on ještě neumí ani tu blbou tkaničku zavázat...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: musíš ale připustit, že ne všechny děti jsou jako vaše děti. Já osobně bych byla za nějakou předškolní přípravu u syna ráda-doma se mnou to snáší daleko hůř. A jelikož je kluk a kreslení a různé ruční práce ho nebaví, tak nemá jak tu jemnou motoriku moc procvičovat a podle toho to vypadá. Kresba hrůza, vybarvování nesnáší...atd...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FOXOVA: osobně považuju přípravu na školu za zcela zbytečnou, protože naše děti zvládaly dovednosti nutné pro předškoláka o několik let dřív....čili ve školce je to už tak max prudilo, hlavně teda nechápu, proč se neustále děti (a to i ve škole) nutí něco vybarvovat....naše jsou z toho zpruzené už někdy od tří let, ale bude je to pronásledovat ještě ve druhé, třetí třídě...... na druhou stranu chápu, že některé děti (a jejich rodiče) předškolní potřebují a vítají....ale osobně bych uvítala, kdyby to byla aktivita dobrovolná viz třeba kroužek a nenutili do toho všechny děti hromadně.....
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LBW: to víš, že to zvládne, neboj!
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    nechapu za co minus, ne kazda skolka nabizi kvalitni predskolni pripravu. Sama jsem s přípravou svých dětí ve školce velmi nespokojena. A proto me k tomu inspirovali samotní rodice, ze si preji mit lepe pripravene deti do skoly. Učim predskolaky, jen ne ve skolce. Mnoho deti neprijatych do ms, konci v pripravnych tridach. Takze zas tak mimo misu to neni....

jinak se tedy zaptam: jak jste s pripravou predskolaku spokojení vy? Jak probíha ve vasich skolkach?
    LBW
    LBW --- ---
    prcke ma zitra narozky, deti mu pry zazpivaji a poprejou +mam mu dat pytlik gumovych medvidku...ja se bojim, jak to ten stydlin ustoji - obvykle se desne vztekne, kdyz se mu venuje vice pozornosti nez by rad :D
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Omlouvam se ale napisu to i sem:

Od nového pololeti povedu krouzek pro predskolaky a deti s odlozenou skolni dochazkou. :))
    ZŠ Meteorologická - Kroužky
    ZŠ Meteorologická - Kroužky
    http://www.zsmeteo.cz/cz/krouzky-1404041473.html
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: chapu, u nas byl takovej ten starsi. A i ted ve ctyrech letech se obcas zapoji do kolektivniho buleni :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRUNA: on je tam B nejmladší, bude mu teprve dva a půl, tak je prostě trochu cíťa :-) Ten Jáchym tedy není zásadně starší, jen o pár měsíců. Tenhle kluk taky většinou pláče úpěnlivě, jen občas se holt vyšine.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ANNAWA: my meli ve skolce taky takovyho kluka, nastesti nas M. je hrozne drsnej :-D a k buleni ve skolce by se nesnizil, tak to od nej nechytal. U nas se to po cca. trech mesicich ale stabilizovalo, ten kluk si zvykl a uz tam neplace. On teda nastesti plakal velmi tise, spis upenlive, nez ze by se uplne vysinul. Bylo mi ho docela lito, je to Turek a ackoli ma ve skolce starsiho bratra, ocividne nemecky neumel donedavna ani slovo a byl neskutecne frustrovanej, ze mu nikdo krome Bilala nerozumi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Bartoloměj chodí do školky rád, většinou s úsměvem a i tam je v pohodě.
    Nicméně ho trápí, že tam jeden chlapeček dopoledne do dopoledne brečí - někdy má dokonce tendenci se k němu přidat.
    Ten chlapeček nebrečí chvíli po příchodu, ale průběžně několikrát za dopoledne a to už od začátku října, kdy tam začal chodit. Píšu to jen jako takový postesk, ono se s tím mnoho dělat nedá, i když si můžu x-krát myslet, že chlapeček prostě na školku ještě nemá (nevím, co bych dělala v podobné situaci, kdybych třeba už fakt potřebovala chodit do práce) nebo že maminka za to trochu může, protože ho lituje způsobem, kterým dává najevo, že školka je fakt utrpení.
    Ale v praxi to třeba je tak, jako dneska před obědem, když jsem tam pro B šla - paní učitelka je s dětmi ve třídě, kdežto pan učitel v koupelně uklidňuje svíjejícího se Jáchyma, který brečí tak, že je trochu mimo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: taky ho tam ani hlásit nebudu, to si piš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam