• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: Právě. Moje dcera má třeba jiné trvalé bydliště než já (a má ho zapsané ve své občance), ale samozřejmě se mnou bydlí. Ovšem pochybuju, že o tom na MČ cokoliv vědí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Příští týden jdu na jiný den den jdu jinam, tak se na to zeptám, tohle byla MČ Červený vrch, co má dvě třídy, tak třeba takhle odrazují.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Zřejmě budou ve školkách papežštější než papež, ale nemusí to mít ti, co mají děti v občance.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: určitě můžeš dřív, jen pokud chceš žádat do víc školek, tak těch potvrzení musíš mít víc.
    THERY: včera ředitelka na dni otevřených dveří a prý to tak bude pravděpodobně všude.
    BALAENA: já nevím ani, že to existuje
    PEPSSI: nevím, čuměla jsem jako puk a extra se na to ptala, prý když se jim to nezdá, kontaktují sociálku. Byla tam paní, co se v době nástupu do školky teprve přistěhují a tudíž potvrzení mít nebudou, tak hrozný problém.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a jak vůbec vypadá potvrzení od MČ? To jako přijdou k tobě domů, aby zjistili, že tam opravdu bydlíš, nebo co? jak to může MČ vědět?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MARKYSHA: a nebylo by teda jednodušší dítěti za 50 pořídit vlastní občanku s vlastním uvedeným bydlištěm? pokud by to teda školka vzala
    THERY
    THERY --- ---
    MARKYSHA: To s tím potvrzení z MČ Ti řekli přímo ve školce? Podle http://www.praha6.cz/zapis_ms.html mi přijde, že to potřebují jen ty děti, které mají rozdílné bydliště od rodičů.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MARKYSHA: to ty školkový jo,ale z měu potvrzení, že dítě bydlí se mnou, můžu i dřív,ne? ted tam zrovna du, tak se zeptám, esi nevěděj, na ten úřad
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: a pak že registrace do Podolí je obtěžující a ponižující...a to už při tom dnu otevřených dnů se tam někteří rodiče normálně strkali..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: nedá, musíš toho 18. a 19. v časech, co má každá školka jinak, formuláře si stáhneš na netu nebo je všude vydávají 11.2., ty se jako samoživitelka ještě zeptej, co k tomu ještě potřebuješ za lejstra, něco tam u toho povídala, ale to jsem zapomněla. Hlavně všichni potřebujeme občanky, rodný list dítěte, potvrzení z MČ, že dítě s námi,bydlí, pokud není v občance, potvrzení od doktora, z toho netu žádost o zápis a evidenční list. Tam vystát frontu, dostaneš nějaký zápisový lístek, který tam zas musíš donést 11.3., pokud tě vezmou, jinak o to místo přijdeš. Je lepší zaškrtnout celodenní docházku, i když třeba chceš půl dne, protože během roku to nejde změnit, ale hlavně říkala, že na děti na půl den nedostanou od MČ prachy. Teď je období dnů otevřených dveří, tak se můžeš po školkách podívat, ale s malým je to úděs, pokud je nebojácný, protože ho budeš těžko dostávat z hraček.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JUPITER: ok ok, že teď je tam akorát ten Adámek.) S Bambinem tam budou dva a jedna učitelka, což měla jsem dilema . domeček se zahrádkou a 15 dětí vs byt a dva kluci, (a to stíhání pracovní doby taky vlastně.) a zvítězil ten indián. Luxusní, půl učitelky na chlapečka, dobrej poměr.)

MARKYSHA: a dá se to oběhnout už předem?ať tam čověk netvrdne? dnes na měu jdu, zeptám se na info
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A jak zase přibylo, nedávno se mi tady dokazovalo, že dětí ubývá?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: nepočítám sice, že Tondu někam vezmou, ale říkali, že se otevřely dvě školky navíc, v dalších otevřeli třídy a tou buzerací s pobytem taky ubydou děti. Nicméně se ředitelka netvářila, že by odsuzovala, když se někdo přihlásí do více školek, pouze to, že někdo se přihlásil, vzali ho do všech a nic neřekl. Takže to budou letos zadávat rovnou. Možná to taky může být tak, že když člověka vezmou do jedné, tak druhý už to zapsat nepůjde, nevím, uvidíme, tedy já nejspíš ne. Ale pokud se do první nedostanu na body, tak do další se dostat můžu.
    LBW
    LBW --- ---
    MARKYSHA: PEPSSI: jj, vloni to tak na sestce bylo, musela se uvest jedna primarni
    na nejaky vybirani z "kam vsude me vzali" bych nesazel, deti na P6 letos zase pribylo...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PEPSSI: ne na Praze 6 můžeš na kolik chceš, oni to dávají do online systému, takže je vidět, kam tě všude vzali ihned a vybereš si.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a nepíšou všude, že nedoporučujou podávat více přihlášek?
    Z důvodu, že si stejně musíš uvést jednu prioritní školku a potom se v každém obvodu ty řiditelky sejdou a v drtivý většině díky tomu, že zjsití, že máš vybraných deset školek, tak tě z těch ostatních automaticky bez diskuze vyškrtnou a stejně bojuješ jen o tu jednu a ještě to na tebe hází špatný světlo...to jsem četla!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jo a u nás prý s každou nudlí vyhodí k doktorovi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mateřský školky na Praze 6 zápis v jeden den 18.2. a 19.2. a musíme si vyběhat na úřadě potvrzení, že s náma dítě bydlí, originálně ke každé přihlášce. Skvělý. Takže pokud někdo nutně potřebuje dítě umístit a přihlásí ho do všech asi patnácti v obvodu, tak má co dělat ty dny, když fronta prý trvala i dvě hodiny a za každý potvrzení se platí 50.
    JUPITER
    JUPITER --- ---
    EUCHENIE: já mám dceru Aničku. Chodila tam od září na občasné hlídání když nemohla babička. S tím individuálním přístupem máš pravdu. Nám se tam moc líbilo. Paní učitelka vymýšlela program podle toho co Aničku bavilo a brala je často ven. Občas jsme využívali nočního hlídání, které jsem jinde ani nevidela.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JUPITER: tvuj syn je adamek? nejspis dam bambina nakonec tam. sice u vojendy je domecek, ale tady vidim vetsi moznost individualniho pristupu a hlave maj diky oteviracce budu stihat dojet do prace a z prace a jeste i pracovni dobu,) to bych u vojendy nestihala kazdej den o 20 minut, tejdne 2 hodky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam