• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LENNI
    LENNI --- ---
    PEPSSI: my dávali přihlášku + potvrzení od doktorky, RL a OP jsem předložila jen ke kontrole
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PEPSSI: dodávali jsme kopie, ve školce bylo potřeba si předtím vyzvednout formuláře nebo si to stáhnout z jejich webu, kde je i stránka na potvrzení o očkování a schválení docházky do školky od pediatry, plus jsme dokladovali (a čestně prohlašovali), že jsme oba pracující či já na rodičáku
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Tak ti nevím, dneska jsme si nechali orazítkovat přihlášku do školky pro K2 a zas jsem nic neplatila...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a všechno originály?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    prosím vás, co je třeba za doklady k zápisu? OP, RL, očkovák?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: taky pravda
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: Od toho je ředitelka, aby si tam zjednala pořádek :-) A gratuluju k přesunu, snad to projde v pohodě :-)
    EUCHENIE: Otázka je, jestli si předškoláci budou dávat víc přihlášek, jestli nebudou spoléhat na to, že je všude vezmou...
    WERKA
    WERKA --- ---
    PEPSSI: Chybu dělaly většinou obce - třeba u nás část MŠ byla převedena jiným subjektům nebo v nich aspoň něco jiného je. Někde to pak v rámci řešení babyboomu zas vrátili (u nás se díky tmu rušil azylák) někde jsou změny nevratné (ze školek je gympl, SŠ a VOŠ aplikované tvorby, soukroma ZŠ - tedy věci, které si někdo těžku troufne zrušit)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    PEPSSI: jasně, jenže ty předškoláci, pokud dali přihlášku do víc, což dost možná jo, se aspoň rozprchnou každý do jedné školky a tím pádem se uvolní nějaká místa. Ty předškoláky vemou všude, žejo.
    Takže aspoň něco, nicméně pořád to neřeší situaci všech dětí...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: Tak jsme do toho šli a předevčírem jsem za paní ředitelkou zašla. Slíbila, že ji přeřadí do třídy, o niž jsme požádali - má tam většinu bývalých spolužáků z původní školky a hlavně tu svou kamarádku. Dost úleva (doufám, že to fakt klapne), Eli skákala radostí.
    No a já holt mám už svou "nálepku", protože jsem se těsně předtím rafla s další uklizečkou, protože jak se Kajda před odchodem dvakrát podělala, dorazili jsme do školky po půl deváté a bylo zamčeno. Uklízečka na mne začala před dětmi ječet jak siréna, že máme po téhle době chodit hlavním vchodem a ne tímto bočním (který je hned u šatny třídy dcerky), a že nečteme letáky (ano, nečtu je, minulý týden tam dál visel program na listopad a prosinec, upozornění na zimní provoz, a že Sluníčka jsou na Beruškách, které však byly na Želvičkách, a to tam ani nebylo). Navíc ječela, že nesmím s kočárkem do šatny, když tam děti chodí v papučích (a přitom se tam vchází a odchází v botách) - sjela jsem ji, ať na mne neječí, že se to dá říct slušně a já ten kočár se samotným děckem prostě na tmavé chodbě nenechám (a tahat ji ven nebudu, protože pak lovím dítě a půl hodiny uklízím věci, co tam rozhází v mezičase, co se snažím spacifikovat držkující Eli, aby odešla do třídy).
    Paní ředitelka asi o podobné akci neslyšela poprvé, že to s uklízečkami probere.
    Její roli jí fakt nezávidím...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak teda poznatek z P10 - konkrétně MŠ Štěchovická
    o tom jak to na mě působilo se vyjdařovat nebudu, to je subjektivní dojem, ale k číslům, která jsou více než smutná:
    loni se přihlášilo 83 dětí a brali 33
    letos očekávají mezi 90-100 a berou jich 20! S tím, že absolutní přednost mají předškoláci. Takže na otázku, co se stane, když se přihlásí 20 předškoláků nám bylo jasně řečeno, že se vezmou oni a ti nejmenší maj prostě smůlu...
    tak si říkám, jestli stát opravdu někde nedělá chybu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: My ne úplně pravidelně, ale často necháváme v pátek doma, jezdím s nima buď na výlet, nebo třeba na návštěvy, které bychom za odpoledne špatně stíhali. Navíc v pátek mám pocit, že už se tam toho až tak moc neděje, takže o tolik nepřijde. Občas to takhle uděláme v pondělí. U těch dnů, co navazují na víkend, mi to přijde docela ok. Naše chodí jen na dopoledne.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: já mám Tondu taky do pěti, ze stejných důvodů jako ty, kolikrát mě ještě vyhazuje. Nech tam klidně, 4x týdně, já to taky občas dělm, i 3x, když je hezky a chci být s ním.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: U nás zůstává do pěti hodně dětí a všechny se rvou, že tam chtějí ještě zůstat, že paní učitelka ještě není převlečená, takže neodchází... :-) Po obědě to nedám, starší bude protivnej a mladší mi usne a nedotáhnu ho ani k autobusu. Celkově se to nevyplatí, ranní stres a málo zábavy pro všechny strany, proto mi z toho vyhází lépe ten volný den navíc, kdy si můžeme do oběda hrát v posteli na džungli nebo start raket. :-) Zvlášť teď přes léto, kdy máme na každý víkend program a ranní válení nehrozí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: TIMA: EDERA: ADD: diky všem za zkušenosti...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já osobně šla cestou, že děti beru ze školky po obědě (spaní jsem neřešila, starší usla případně i doma a mladší zase nikde, čili to bylo buřt), ale když jsem chodila denně do práce, tak šly ze školky po odpoledním spaní...podle mě si můžou vyhrát i dopoledne, venku si přeci taky hrajou....a odpoledne jsem věnovala společným aktivitám případně kroužkům....v pět mi to přijde hodně pozdě....sem tam tam dcera kvůli mé práci je, ale je tam beznadějně poslední....čili to nijak zvlášť nemiluje

a jinak školka nemá co nařizovat, kdy tam děti mají nebo nemají chodit, udělej si to jak chceš, nikoho se neptej, ředitelce je do toho houby
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Nás ve školce taky poslali na logopedii v synových 3,5. Je to přímo ve škole, nemusíme nic zařizovat, tak jsme se nebránili, protože moje matka učitelka je nešťastná, jak má chlapec špatnou výslovnost, tak máme odškrtnuto, že něco děláme. :-) (No, teď se zase pořád ptá, jestli cvičíme, a my moc necvičíme a zároveň nelžeme... takže to vlastně nic neřeší. :-)) Syn je ochotný cvičit, jen když si nevšimne, že cvičí, takže sednout si nad listy moc nejde. Je třeba využít blbnutí třeba ve vaně a začít soutěžit, kdo si olízne nos - občas si nevzpomene, že to po něm chtěla logopedka, a zkusí to. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Na tchýni se vykašli. Já začínala s obouma dětma chodit na logopedii v jejich 4,5 letech a podle naší logopedky to bylo tak nejdřív, kdy to má smysl, protože menší děti se jí nedokážou soustředit na to, co s nimi dělá. Nebo to i vůbec pochopit. Ono se tam fakt dělá spousta činností, které na první pohled s výslovností vůbec nesouvisejí (rozvíjení jemné motoriky, zejména), ale jak v mozku všechno souvisí se vším, tak nakonec efekt mají.
    TIMA
    TIMA --- ---
    TIMA: Pardon, to bylo na BEBERA: :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: Vady ve 3,5 letech? To je fakt brzo soudit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam