• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    hele všude v MŠ mají dětské wc bez dveří či alespoň přepážek? docela mě to zarazilo. pro ty nejmenší asi OK, ale pro předškoláky mi to přijde dost nedůstojný.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    RYBKA: tak to je potom jiný problém.
    Šla jsem se takhle kouknout do školky přímo,co máme před barákem,taky měli psáno,že berou děti od 2,5let.Hned ve dveřích jsem se setkala s ředitelkou,která na mě zapůsobila tak hrozně,že jsem tam přihlášku ani nešla dát,a jezdíme radši 3 zastávky MHD.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: Ona byla hrubá i na ty, co jejich dětem budou tři v září nebo říjnu... Synka té mé kamarádky tam vzali (v září mu bude 4,5), ale ona dost přemýšlí, jestli ho tam dát, po té zkušenosti ze zápisu...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ADD: já teda dávala přihlášku Matymu v podobném věku,ale z toho důvodu,že školka bere od 2,5let,a tudiž mu bylo tak málo.. a ikdyž mi ředitelka tvrdila,že nemá šanci,tak se uvolnilo místo dokonce 2 měsíce před dnem nástupu
    ale jinak pokud v tom školním roce nedosáhne ani těch 2,5let,tak mi to přijde teda dost "divné" a vůbec se nedivím téhle paní ředitelce RYBKA:
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: V některých školkách za to ten bod není (v jedné školce na Proseku, kam hlásila kamarádka syna, prej byla paní ředitelka na takové maminky vyloženě hrubá).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Aha, díky, to jsem netušila.
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: Určitě si podej přihlášku teď. Já podávala přihlášku, když bylo Nikovi 1 a 3/4 roku - protože minimální věk pro podání přihlášky není stanoven a v dalším roce již dříve podaná přihláška znamená bod navíc. Díky této prozíravosti máme dítě ve školce před jeho třetím rokem, protože se najednou uvolnilo místo. (A zázrakem zrovna ve chvíli,kdy jsem to začala kvůli práci potřebovat). Člověk občas musí dělat bláznivě vypadající věci. :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TORUVIEL: To ale neznamená, že tam přihlášku nemůžeš podat, jen budeš mít malou šanci, že ti dítě vezmou. Ale podle mě se dá líp dojít do školky, kde leží přihláška, se změnou trvalého bydliště, než když tam tu přihlášku vůbec nemáš. Nejlepší by bylo se zeptat přímo v konkrétní školce.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    kdo jste přihlašoval na Prahu 10, tak vám přeju hodně štěstí :))
    Včera mi jedna ze zástupkyn řekla, že dle informací co má zostatních obvodů je na tom P10 skoro nejhůř, jak potěšující!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    RYBKA: Ale to asi nepůjde ne? Ještě tam nebydlíme a nemám tam tedy ani trvalé bydliště...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TORUVIEL: Být tebou, dala bych si přihlášku teď, většina školek (aspoň Praha a Brno tak fungují) má zápis jednou za rok. Když je volno, vezmou ti dítě i dřív nebo v průběhu roku, ale musíš mít u nich podanou přihlášku z řádného zápisu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    A mám na mysli tedy státní školky, soukromé by asi vzaly dítě kdykoliv...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Jak je to se školkami v Kolíně, co se týká zaplněnosti? A asi hloupá otázka, ale zatím se v tom opravdu neorientuji, je možné žádat o přijetí dítěte do školky třeba v průběhu roku? Budeme se na podzim stěhovat a dceři budou v říjnu 3 roky, tak jestli s ní budu muset být ještě celý další rok doma, nebo je nějaká možnost (při případné volné kapacitě školky), že mi ji vezmou i v průběhu?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Já fakt nevím, možná bych se při případném příštím placení podivila, že se platí, že kamarádka loni neplatila...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: to je vážně zvláštní... já vloni platila (už si nepamatuji kolik)... zeptala by ses jí na to, být na mém místě?
    Vzpomínám si jen, že jsme přišly do ordinace současně tři matky, sestra vzala lejstra, vyšla s vyplněnýma zpět, zkasírovala nás a konec...
    ADD: dcera chodí v úterý do sokola, čili ne do školky. Když je hezky, zůstáváme třeba v pondělí i déle na chatě a naopak odjíždíme dřív. Nevidím v tom problém a učitelky, myslím, také ne:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Jenže Iberia psala, že ona to loni platila. Tak nevím, jak to je. Já neplatila ani předloni, ani teď.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PEPSSI: u nás to bylo potvrzení od pediatra, že je dítě schopno docházky + výpis jaká očkování má, OP a RL...já loni touto dobo byla těhotná a břicho pod kabátem nebylo vůbec vidět, nicméně jsem v obou školkách kam jsme syna hlásila, poctivě řekla, že budu na rodičáku...v obou případech to učitelky uvedlo v úžas, že prý jsem jediná kdo to předem přizná, nicméně v Brně se potvrzení o práci nebo rodičáku nevyžaduje a oficiálně ani nepatří mezi kritéria pro přijetí
    já navíc v přihlášce poctivě zaškrtla, že syn bude chodit jen na dopoledne a v obou školkách mi učitelky řekly, že tím pádem nemá šanci být přijatý a navrhly mi to přepsat, takže s mým souhlasem to přepsaly na celodenní docházku s tím, že je už čistě moje věc, že si ho budu vyzvedávat po obědě...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: hodná doktorka!.)
    LENNI
    LENNI --- ---
    PEPSSI: my dávali přihlášku + potvrzení od doktorky, RL a OP jsem předložila jen ke kontrole
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PEPSSI: dodávali jsme kopie, ve školce bylo potřeba si předtím vyzvednout formuláře nebo si to stáhnout z jejich webu, kde je i stránka na potvrzení o očkování a schválení docházky do školky od pediatry, plus jsme dokladovali (a čestně prohlašovali), že jsme oba pracující či já na rodičáku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam