RYBKA: Tak jsme do toho šli a předevčírem jsem za paní ředitelkou zašla. Slíbila, že ji přeřadí do třídy, o niž jsme požádali - má tam většinu bývalých spolužáků z původní školky a hlavně tu svou kamarádku. Dost úleva (doufám, že to fakt klapne), Eli skákala radostí.
No a já holt mám už svou "nálepku", protože jsem se těsně předtím rafla s další uklizečkou, protože jak se Kajda před odchodem dvakrát podělala, dorazili jsme do školky po půl deváté a bylo zamčeno. Uklízečka na mne začala před dětmi ječet jak siréna, že máme po téhle době chodit hlavním vchodem a ne tímto bočním (který je hned u šatny třídy dcerky), a že nečteme letáky (ano, nečtu je, minulý týden tam dál visel program na listopad a prosinec, upozornění na zimní provoz, a že Sluníčka jsou na Beruškách, které však byly na Želvičkách, a to tam ani nebylo). Navíc ječela, že nesmím s kočárkem do šatny, když tam děti chodí v papučích (a přitom se tam vchází a odchází v botách) - sjela jsem ji, ať na mne neječí, že se to dá říct slušně a já ten kočár se samotným děckem prostě na tmavé chodbě nenechám (a tahat ji ven nebudu, protože pak lovím dítě a půl hodiny uklízím věci, co tam rozhází v mezičase, co se snažím spacifikovat držkující Eli, aby odešla do třídy).
Paní ředitelka asi o podobné akci neslyšela poprvé, že to s uklízečkami probere.
Její roli jí fakt nezávidím...