• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: já bych tě teda ještě upozornila na jednu věc - pokud budeš vozit dítě do školky autem, tak bys měla cenu benzínu připočíst ke školnému. Protože ono je to sice třeba "jen" deset kilometrů, ovšem 10km tam a zpátky ráno a znova odpoledne, to už je dohromady 40km a tedy minimálně stovka na benzínu za každý den ve školce.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ZRK: S tím věkem to máš jako kdybys vybírala auto v bazaru a jako jedno ze selekčních kritérií s vysokou prioritou by sis určila barvu vozidla :-) (ble mně)
    ZRK
    ZRK --- ---
    Ale já stále nikde nevidím, že bych psala, že lidé nad 45 patří do starého železa. Nevím už, jak to napsat, no. Prostě se stále víc setkávám s přístupem "jsem starší, ošlehaná životem, další vzdělání nepotřebuju, stačí mi to moje a zkušenosti a vím prostě víc/umím věci líp, než ty, mlaďasko". Jak říkám, možná jsem uvedla zbytečně nízkou hranici, omlouvám se, jestli vás to tolik pobouřilo, nebo někoho dokonce urazilo, jak vidím. Nejsem z těch, kteří hází lidi do jednoho pytle. I já znám několik lidí, kteří se tomu popisu výše neblíží. Ale není jich převaha.
    Co je tak špatného na tom, že chci mladší nebo převážně mladší kolektiv kantorů? Když mezi nimi bude stařenka s energií a přístupem naší bývalé pediatričky (odešla do důchodu před pár měsíci a jistě ne v nejnižším nožném věku), tak ok.
    RACHEL: ještě jednou - netrvám na Praze 6 (tady jsou právě o dost dražší) - mám auto a jsem ochotna si kamkoli dojet, v případě soukromé školky snad bydliště takovou roli nehraje. A jsem ochotna za přijetí dítěte tedy i zaplatit nějaký jednorázový příspěvek navíc, pokud si budu myslet, že to za to stojí. A Montessori jsme s mužem vyloučili. Bojíme se případné fin. krize v budoucnu a ztíženého nástupu do státních zařízení potom.

Ještě jednou se tímto omlouvám těm, kteří se snad mými nároky a způsobem, jak jsem to napsala, pobouřili. Jsem jinak (myslím a zatím to tak vypadá) člověk, který vyjde s kdekým. Když ovšem právě nezaujme arogantní postoj hned při seznámení. Což ovšem nastává právě častěji u starších lidí. Vypadám hodně mladě (bude mi 30 a někteří tvrdí, že na 18-20), 10 let jsem nosila dredy, mám výstřední naušnice a několik tetování. Toť asi hlavní původ mých zkušeností. Když se na mě někdo kouká svrchu, nemám to ráda. Proto moje požadavky, neb tím se jen snažím předem eliminovat možnost právě střetu s někým takovým.

Takhle vypadá tedy například školka, kterou jsem si prozatím vybrala: http://www.mspalecek.cz/ - a není jediná, proto jsem se odvážila na podobné ptát.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    jo a treba nase pediatra je rok pred duchodem a je pro noseni deti, spani s rodicema (ze nekterym detem to fakt prospiva) furt se vzdelava a deti ji milujou.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    jo a syn ted chodi do soukrome, protoze se do statni nedostal. reditelka mi moc sympaticka ze zacatku nebyla, ale potrebovali jsme skolku co nejbliz. ale syn tam chodi moc rad a ted jsme resili nejake vychovne veci a reditelka me prekvapila, padesat uz ji urcite bylo, ma praxi a moc dobre mi poradila, ma zkusenosti s detma a je to videt. ale presne, nemusim si s ni sednout ja, ale na syna funguje.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ZRK: tak v tom pripade bych doporucila treba montessori nebo step by step pristup.

za me, kde jsem byla se podivat - Ctyri medvedi v Podoli super, Ekoskolka Rozarka na Praze 7 a 4, na Praze 6 mi tu jedna maminka z Nyxu doporucovala Studio Jaja, Ms Beranek v Kamyku, Seberacek..
    nektere jsou drazsi nez 8k, ale kdyby to bylo na tri dny treba, tak se tam vejdes.

ja jsem si proste dala do googlu Soukroma skolka praha 4, podivala se na reference, zavolala reditelce a sla se tam se synem podivat, jak se mi to tam zda a jak jsou mi sympaticti ti lidi. je to byznys, takze vzdycky byli velice ochotni, syn si tam treba pul hodiny hodinu hral, zatimco ja kladla dotazy a pak mi rekl, jak se mu tam libi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZRK: Ředitelka školky, kam chodlily moje děti, vloni odcházela do důchodu a tak moderní ženskou a hlavně s tak fantastickým přístupem k dětem, bys tězko hledala druhou. Ale jo, klidně si žij v představě, že člověk nad 45 je v podstatě odepsanej neschopa. Ono na Tebe taky dojde.:-P A kdyz nad tí tak přemýšlím, tak učitelka, s kterou jsem měla jako dítě největší problémy já, mi sice tenkrát přišla jako stařena, ale s největší pravděpodobností jí bylo pod třicet, vzhledem k tomu, jak malé měla děti a v kolika se tak tehdy obvykle rodilo

Je logický, že nechceš, aby si Tvoje děti procházely stejnými potížemi jako Ty. Je logický, že děti jsou pro Tebe to nejdůležitější a potřebuješ mít důvěru v lidi, kterým je svěřuješ. Ale pokud to budeš prezentovat stylem on je prostě osobnost, protože je Střelec a nenechá se omezovat, já si jen tak s nějakou ženskou (natož učitelkou, že:-) nerozumím, tak narazíš na negativní reakce nejen na Nyxu.

A k té aroganci - zloděj křičí "Chyťte zloděje".:-P
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZRK: jen trochu matematiky, lidem, kterým je dneska 45, bylo v roce 1989 dvacet... takže mnozí z nich už stihli cestovat, studovat v nových školách a tak podobně. Na druhou stranu - a moje zkušenosti se školkami a školami jsou kvůli stěhování a tomu, že moje děti nejsou úplně standardní, dost velké - mládí učitele nezajišťuje samo o sobě nic. Mimochodem, učitelce, který zachránila moje nejstarší dítě od hrůzy pádu někam do speciální školy pro děti s těžkými poruchami chování, bylo nejméně šedesát.

P.S. Bude mi za měsíc 41 a do starého železa se odebrat nehodlám.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Jé, vy jste hned chytlaví... "šílenejch nepředstavitelnejch 45 let, kdy už jsou v podstatě mrtví a neschopní kvalitní práce" je absolutně mimo mísu, tak jsem to nenapsala ani nemyslela. Jen prostě bych chtěla mladší kolektiv, ne všechno starou komunistickou školu. A ano, rozumím si se spoustou starších lidí, ale ne ve školství. Možná jsem věkovou hranici stanovila moc nízko.
    Samozřejmostí je, že si má s danými kantory rozumět moje dítě, ale také pokládám za důležité, abychom se shodovali v názorech na výchovu.
    Věřte, že jednám z vlastních zkušeností a svoje požadavky jsem si nevycucala z prstu jen tak. Oba jsme s mužem měli leckde problémy a oba se shodujeme, že ať už jsme kdekoli v jakékoli škole nebo předmětu měli problém, vždy se jednalo o určitý typ lidí se "starými" názory, kteří nás házeli do pytle "zlobivé dítě" a dál nás nebyli ochotni rozvíjet. Naopak tam, kde po nás neustále něco chtěli, kde nás motivovali a kladli na nás nároky přímo úměrné našemu zapálení, tam se nám dařilo. Já byla v menším městě braná za "problémové dítě", muže dokonce v prvním stupně základky v Praze prakticky vyloučili a rodiče mu museli hledat školu jinou. Dnes se sebou umíme pracovat, svůj potenciál využít... Ale neseme si ze školy (hlavně právě základní) zbytečná traumata.
    Jen žádám školku, později školu, kde s takovými budou umět pracovat. Předem odhaduji, že bude starší syn to samé v bledě modrém, už teď se to projevuje.
    Nechápu, proč jste hned tak arogantní. Sebevědomí mi sice nechybí, ale tady ze mě děláte bůh ví co... :/
    ADD
    ADD --- ---
    ZRK: Bezva názor. Možná by ses divila, kolika lidem, s kterejma kecáš na nyxu, je okolo těch šílenejch nepředstavitelnejch 45 let, kdy už jsou v podstatě mrtví a neschopní kvalitní práce. :-DDD
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ZRK: no, sebevedomi ti nechybi, ale asi bys byla prekvapena, kolik deti je taky takovych a ve skolce problemy nemaji (tvuj popis mi teda sedne na vetsinu deti co znam, vcetne tech mych a vyjimecni nebo vybocujici mi timto neprijdou)
    navic si tedy myslim, ze hlavni neni aby sis s ucitelkou rozumnela ty, ale aby si s ni sedl tvuj syn..
    a tvoje presvedceni ohledne starsich/mladsich ucitelek je, s prominutim, uplne mimo, ve skolstvi jsem delala a to, cos napsala, je blbost non plus ultra..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZRK: tak to přeju hodně štěstí, protože ho budeš potřebovat....

ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK: Totiž já i můj muž jsme přesně takoví, jako náš starší syn. Čistokrevní střelci, vlastně takoví magoři. Zapálení pro kde co, všude první, nejvíc vidět/slyšet, trvající na vlastní pravdě, prahnoucí po informacích "za hranice", vysoce inteligentní a jsoucí si toho vědomi, atdatd... My to ve školách lehké neměli. Dneska už se na takové kouká úplně jinak.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MEDVED007: No a přesně proto poptávám reference.
    Ano, myslím, že personál třeba do 45 let je rozhodně lepší než ten starší. Ba jsem o tom přesvědčena. Valná většina starších už se nedokáže, ba ani nechce, učit novým věcem, novým přístupům a tak.
    Navíc jde hlavně o to, abych si s nimi rozuměla já. A já si nerozumím jen tak s nějakou ženskou, kor když by se měla starat o moje děti. A můj starší je HODNĚ živej extrovert, takže bych nerada, aby ve školce potažmo pak ve škole zažíval to, co já nebo můj muž.
    A nejde mi o to dítě upíchnout hned, přeci jen jsem s mladším doma. Spíš se tak poohlížím (to už jsem ale také psala), využila bych třeba zatím docházku na jeden dva dny v týdnu nebo na programy rodičů s dětmi a zapsala děti až na příští rok.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZRK: vzhledem k tomu, že je dneska situace se školkama jaká je, tak jsou třídy prostě ve státních školkách plné až po strop resp. kolik dovoluje norma.....pokud vím, tak normál je tuším 24 dětí, ale když si požádají, tak to můžou při splnění určitých podmínek navýšit až na 28 dětí, což taky většina činí....dcery školka to třeba neměla, protože nesplnily prostorové podmínky a tudíž dětí bylo 24....čili chceš-li menší počet dětí ve třídě, tak z toho nutně vychází soukromá školka....ovšem čím míň dětí ve třídě, tím logicky vyšší cena....na státní je navíc momentálně pozdě, snad jen předškoláka ještě upíchneš, zápisy už dávno byly a ty další budou na příští školní rok v období březen/duben, ale u státní je hlavní kriterium obvykle bydliště čili buď ti bude vyhovovat něco tam kde spadáš nebo smol pachol....

víš co, nechci se do tebe nijak navážet, ale tvoje úvahy o školce jsou prostě dost mimo....stará výchova, starý personál....myslíš, že mladý personál je lepší ? věk je zárukou kvality ? naše dcery vymetly tři školky, učitelek měly několik a žádnou úměru mezi věkem a pedagogickou schopností jsem teda nevypozorovala....ostatně může být super školka a když dítě kápne na jedinou blbou učitelku, tak je to prostě smůla....stejně tak může být vedení nic moc, ale učitelka jako taková skvělá....předem to prakticky nemáš šanci zjistit
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ADD: na měsic.. zapomněla jsem napsat,že je to státní školka.
    ANNAWA: právě v tom vidím chybu vaší školky,že nevybírali peníze,aby to bylo posychrované ... a ted na to doplatíš ty.
    KEBAB: tak u nás když se zeptají na jarní/podzimní prázdniny,tak vím jelsti pracuju,ale když po mě v březnu chtějí vědět,jeslti moje dítě bude chodit o prázdninách v létě,,tak zaškrtnu všechny dny..i je pak v červnu zaplatím,protože prostě nevím,co bude.. každopádně dítě odhlašuju ze stravy dopředu,tudíž i ve třídě vědí,že nepřijde
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK: No a když tu doporučíte vhodnou státní, budu ráda. Ale co jsem tak procházela, tak tam právě mají jednak většinou dost starý personál (a ta stará škola ve výchově, přístupu k dětem a jejich stravě se mi vcelku nelíbí) a právě ty třídy o 20-30ti dětech.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MEDVED007: Však ale nikde nepíšu, že potřebuji soukromou (ale požaduji malou, ne třídy po 30ti dětech) a uvádím, že to může být prakticky kdekoli v Praze, že si dojedu. Budu ráda, když to bude co nejblíž. Mám kamarádku ředitelku na Žižkově, tam je školné 6k bez stravy. Děti berou od 2,5 let. Zatím jsem připravena dát děti tam, ale chci si udělat přehled, třeba existuje ještě někde něco, co mě zaujme víc...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZRK: soukromou na šestce do osmičky, to bude asi dost problém.....
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK: A samozřejmě 8K je ten nejvyšší strop se vším všudy. Upřednostňuji cenu co nejnižší, nejsem Rotchild :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam