Achjo. Nejdřív jsem přišla ze schůzky rodičů nadšená, jakou máme skvělou školku. Ředitelka úžasně milá, pořád si povídala o tom, jak se děti cítí a jak se je snaží chápat, že hlavní devizou školky je velká zahrada a hodné učitelky a alergie že nejsou problém. V pátek už alergie problém byly, zatím jsme se ještě na synově stravě nijak nedomluvily. Dnes jsem byla syna vyzvednout, chtěl si ještě chvilku pohrát, sedla jsem si teda k dětem a čekala, až si něco dostaví. Byla jsem tam tak 30 minut, děti úplně zlaté, stály u stolečků, matlaly modelínu nebo si stavěly ze stavebnice a učitelka je během té doby stihla min. 10x peskovat, to je nějaká připomínka k chování co 3 minuty! Ty děti nedělaly vůbec nic špatného nebo mimořádného, jeden chlapeček po sobě jako "střílel" s mým mladším, dělali na sebe potichu pif,pif, vynadala mu. Pak mu ještě vynadala, když si postavil letadlo a lítal s ním okolo stolu (krokem, nebylo tam žádné dítě, vůbec jsem to nepochopila). Zbytek připomínek byl k hlasitosti, od naštvaných poznámek typu "Jáchyme, rušíš nás" (když se syn rozbrečel poté, co mu druhý syn rozbil jeho veledílo, které tam celou dobu piloval), přes okřikování nějaké holčičky, která úplně normálním hlasem řekla, že se už nevejde ke stolku s modelínou po všeobecný komentář, aby se všichni koukali ztišit (nikdo rozhodně nebyl nahlas, děti si jen povídaly), že paní učitelku z nich bolí hlava. Jak ředitelka na schůzce ubezpečovala, že nemusíme mít strach, že školka už dávno není taková, jaká bývávala za nás, tak jsem tam seděla a úplně se to ve mně svíralo, jak jsem slyšela učitelky z dětství...
Jsem teď z toho úplně špatná, doufám, že to byla nějaká mimořádná situace, učitelka měla silnou migrénu nebo ji opustil manžel, protože jestli ti chudáci musí při volném hraní co 3 minuty poslouchat nějakou výčitku, pokyn, příkaz nebo vynadání, tak je mi jich fakt líto :((