• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANNAWA: ano, to mas pravdu. ale co s tim? zmenit skolku, tridu, stezovat si na ucitelku a snazit se ji vystipat ze skolky?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RACHEL: to je jasný, ozvala bych se taky a popsaný případ mě nadzvedl i na dálku - jen upozorňuju na riziko, že pokud je učitelka kráva a pokud ji dítě nesedne, bohužel se to nemusí zásadně změnit k lepšímu. Konflikt rodič - učitel se vždycky na dítěti odrazí, není možné doufat, že to ten vztah nepoznamená.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANNAWA: sympatie je jedna vec, ale takovyhle metody jsou tak ze skoly komunisticke ucitelky v padesatych letech, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: jo, díky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: tak se to konečně zlomilo? Gratuluju!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: to si v praxi neumím ani představit, B si na zadek ani kloudně nedosáhne, natož aby si ho uměl utřít. Tři mu byly v červnu a už dva týdny slavím, že konečně přestal kadit do plíny.

ADD: jak už tu zaznělo, rozhodně nejsi přecitlivělá a taky bych to nejdřív řešila s učitelkou. Bohužel, pokud dítě učitelce z nějakého důvodu není sympatické, zlomit se to nedá.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    THERY: u nás letos konečně zavedly,že děti které neusnuly do půl hodiny,tak se můžou zpátky převléct a potichu si hrát..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: a pokud je to firemni skolka, rozhodne bych sdelila i zamestnavateli, ze se ti nelibi.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: mne nic vysvetlovat nemusis, i kdyby se pocuraval a pokakaval nebo ja nevim co, tak to nemuze resit touhle cestou. uplne mi to hybe zluci.

jo ja jsem taky vetsinou mirna a nekonfliktni, ale to bych ji teda servala na miste a rozhodne si na ni stezovala u vyssich mist. a hlavne bych se bala, co za vychovnou metodu uplatni priste.

a kdyby mu nesly obout boty, sel by ven bos??? krava!!!
    ADD
    ADD --- ---
    ORIKA: Na tom neni nic obdivuhodneho, to je moje dlouhe vedeni. A neschopnost si v osobnim kontaktu uvedomit, ze to druhej mozna nemysli dobre. Vubec jsem to od te ucitelky necekala, loni s ni nebyl problem.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ADD: já bych se rozhodně ozvala, začala bych učitelkou, aby neměla pocit, že jsem ji obešla, třeba ti dá nějaké přijatelné vysvětlení-i když tedy jestli nechala jít polonahé dítě ven, tak k tomu žádné vysvětlení nemám:(. Né každá školka je zvyklá malým ve všem pomáhat, už jsem to tu psala, ale u nás zadky nechtěli utírat ani tříletým, apelovali již na první schůzce na rodiče, aby to děti naučili. S oblékáním naštěstí pomáhala školnice a paní uklízečka, které jsme pravidelně upláceli sladkostmi,aby našemu flegmatikovi s oblékáním pomáhaly:)
    Boty jedině na sucháče, aby nemuseli zavazovat atd...A stalo se mi párkrát, že se syn na zahradě počůral, protože se bál si říct na záchod a takto jsem ho našla, když jsem si ho přišla vyzvednout, prostě si toho nikdo nevšiml. I tak jsme školkovou docházku přežili:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADD: ja te obdivuju, ze jsi jeste takhle relativne v pohode, udelat tohle ucitelka mymu diteti tak tam vlitnu a servu ji tak, ze se bude druhy den bat jit do prace...muz tvrdi, ze jsem nekonfliktni a necham si sr*t na hlavu, nicmene jakmile jde o deti neznam bratra
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: On tam chodil chvili uz loni, coz bohuzel mozna vytvari dojem, ze uz ma vsechno zvladat. Jenze tam chodil dva nebo tri mesice a jeste mu nebyly tri. A proste je svuj, coz ale podle me neni trestny. Meli tam loni jednoho asi sedmileteho kluka, ktery vsem ublizoval, a zvladli to. Tak proc by meli odsuzovat triletyho v necem pomalyho kluka?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: no to bez debaty, zvyka si v novem, nevi, ze si ma rict a pani ucitelka to teda dost pohnojila.
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: On si mozna o pomoc nerekl, ale nechat trilety dite samotny v satne s kalhotama v ruce je divny i tak.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: tohle je fakt nepripustne. i montessori smer, kterej je teda hodne pro samostatnost, funguje tak, ze napred dite necha, at to zkusi a kdyz mu to nejde a rekne si o pomoc, tak ucitelka pomuze.
    ADD
    ADD --- ---
    Já mám nějaký dlouhý vedení - teď mi došlo, že Nik, kterej od loňskýho září, co začal chodit do školky brácha, vstával v sedm a oblíkal si bundu přes pyžamo a prosil, ať může do školky, dneska prvně v životě ráno prosil, ať tam nemusí. Takže ta učitelka včera musela fakt hodně přestřelit, on je jinak neuvěřitelně splachovací. Ach jo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: za me je to velmi zarazejici chovani... To bych si s pani ucitelkou promluvila. U triletych deti je bezne, ze se neumi oblect bez asistence, nechat ho "za trest" venku jen ve slipech je dost silene.. o tech posmescich nemluve :(
    ADD
    ADD --- ---
    Prima, nejsem cimprlína. :-)
    Ředitelce jsem chtěla psát, jen co mi to došlo, ale ona je z těch zaměstnanců nejméně sociálně zdatná, a obecně mi přijde lepší to napřed řešit s tou učitelkou. Vyzvedávám zase zítra, tak to s ní proberu.
    Školka je firemní, velmi orientovaná na vzdělávání a vedení k samostatnosti, ale podle mě je jedna věc snaha a jedna nechat tříletý dítě jít na procházku ve spoďárech, jednak používání posměchu jako výchovného prostředku je podle mě nepřípustné.
    Díky za povzbuzení.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ADD: mamka je ředitelka MŠ, takže nějaký ty infa mám.
    Na takovouto učitelku bych si stěžovala. Ponižování dětí ve školce není obvyklé. A jako vzor do dalšího života fakt hnusný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam