• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: jinou skolku? ale tohle bych nenechala jen tak. i kdyby chodil jinam, tak bych si chtela s nima promluvit, tohle neni normalni. a jestli si myslej, ze ano, tak bych jim udelala hodne velkou negativni reklamni kampan.
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: To byly dvě různý učitelky, ta pondělní a ta dnešní. Snad s nimi bude řeč. Můžu mít Nika doma, ale on tu školku úplně miluje, byl by hrozně nešťastnej.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: nedej ho!
    Já jsem zvědává, co na Tondu řeknou v té velké školce, sousedka v ní úklizí a ona Tondu zbožňuje, je k němu nekritická a tak jim tam prý řekla, že je to takovej hodnej chlapeček, ani o něm nebudou vědět...čeká je velký šok.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: pani ucitelka by si mela asi neco precist o "nalepkovani" a sebenaplnujicim proroctvi.

a uz se budu jen opakovat, ze takovy clovek by asi nemel pracovat s detma a reci o tom, ze to ma treba blby doma nebo byla unavena, neberu. tohle je hrube pochybeni, evidentne opakovane.

za me - snazit se o rozhovor v klidu, ale mam pocit, ze z toho, co pises, zije pani na jine planete. stezovat si na ni, hlavne u zamestnavatele, ktery skolku provozuje, pripadne se poptat dalsich rodicu, jake s ni maji zkusenosti.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Je to divný, je v nejmladším oddělení, kde by měli být připravení dětem maximálně pomáhat, a navíc vypadá tak na dva, rozhodně neklame tělem, že by po něm někdo měl chtít víc, než na co má, naopak mu doteď hodně věcí procházelo, protože má kukuč sladkého batolete. Ach jo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: tady to vidím, že zlobí právě proto, jak se k němu chovají.
    ADD
    ADD --- ---
    Já jsem z toho dost paf, v naší rodině je ten problematickej a konfliktní Benýs a přitom celej loňskej rok nebyl ve školce žádnej problém, Nik byl vždycky sluníčko pro radost, tak je to pro mě úplně nová situace, že je na něj někdo naštvanej. :-/ :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: ty jsi až moc mírná, za tohle nevím, nevím, jestli by dotyčná nějakou tu pecku neobdržela...grr
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: ale kárat ano, evidentně ho to tam prudí, tak si vybíjí frustraci takhle. ale i kdyby byl agresor roku, tak ta učitelka má být právě na tohle školená a měla by vědět, jak s ním zacházet. schazováním ho před ostatními to určitě nevyřeší!!!

hel třeba můj syn ted v nový školce taky občas někoho uhodí, zlobí, ale samaučitelka a ředitelka mě uklidňovaly, že si s ním poradí, ale že na něj nebudou křičet a nebudou ho ponižovat a že ví, že je frustrovanej kvůli vadě řeči a ostatní děti mu nerozumí a on si s nima chce hrát. ony pomáhají i mě, chápeš, uklidňují mě a domliváme se společně, jak budem postupovat. a když se chová hezky, tak moc moc chválí.
    ADD
    ADD --- ---
    RACHEL: Blbý je, že když jsem tam přišla v pondělí, Nik zrovna masil nějakou holčičku, a dneska odmítal uklízet hračky s dost šíleným šklebem, takže ho musím před těma učitelkama sama pokárat. :-( Ale zřejmě to dělá ve snaze dostat se od těch učitelek pryč, normálně sice taky zlobí, ale pokud možno roztomile, staví na tom svou kariéru a je v tom děsně dobrej. :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ADD: no tyhle poznámky by si před ním měla teda odpustit!!! to je tak neprofesionální.
    A pokud si takovýhle věci bere osobně, tak rozhodně nemá co dělat ve školce s malýma dětma - děti zlobí a ona by jim měla pomoct.

a to není státní školka? já bych jí asi přetrhla vejpůl a kdybych tohle řekla manželovi, tak by nás asi paní žalovala za těžké ublížení na zdraví :(
    ADD
    ADD --- ---
    Tak se mi s nikým v klidu mluvit nepodařilo, ale začínám se orientovat. Dneska měl Nik tepláky naruby a na můj dotaz "Proč máš naruby tepláky?" odpověděla naštvaně učitelka "Protože si je tak nandal." Pak ještě dodala "On je totiž dost hrozná pecka." Očividně na něj byla naštvaná, Nik teda prudil tak, že jsem ho tam i plácla.
    Příčina bude zřejmě v tom, že Nikovi vyměnili učitelky, a místo dvou děsně milejch mladej holek dostal dvě starší odměřené. Nik si došel k názoru, že byl přesunut do vyššího oddělení, protože místo "sem velkej kluk" začal říkat "jsem malej, jsem mimi, sám neumím". A kombinace toho, že ve snaze působit jako mimino nespolupracuje a možná i říká, že chce k těm druhejm učitelkám, je pro ty dvě dámy asi těžko rozdejchatelná. Ale jako profesionálky by to ustát měly, myslím si. Tak uvidíme, jestli bude příležitost si pohovořit zítra.
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: :-) Takový znám taky, ale tohle je spíš ten případ ženský (u chlapů bývá spíš ten tvůj model), která "umí absolvovat školu", ale jede v přístupu "řekněte mi název kapitoly a já vám odříkám, co je v ní". Fráze jí jdou skvěle, akorát má problém pochopit, na co se ptáš, pokud se neptáš taky ve frázích. :-)

MARKYSHA: Je, a možná to zvyšuje stres těch učitelek. :-)

Začínám chápat rodiče, kteří si na děti pořídí papíry o potřebě zvláštního přístupu. To je jak s přirozenými porody, kterým doktoři říkají alternativní. Zvláštní přístup je normální přístup, kterýho se člověku bez papíru od doktora prostě nedostane. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: já ti nevím, není to ta samá školka, jak tam nesmí mít děti plenky a čůrají na koberec?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: "Píše si před jméno dva tituly, ale z její řeči má člověk pocit, že nechápe význam půlky slov..." Kamarád pro to má větu "Má IQ asi tak 180, ale prvních sedmdesát bodů jí chybí".:-)
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Učitelka podle mě kráva není, vídám ji rok a je taková ráznější, navíc je o dost starší než ostatní zaměstnankyně školky, a hlavně má odpolední služby a zůstává tam s dětmi, dokud všechny neodejdou, takže jsem její ráznost připisovala i tomu, že má v pět večer dětí tak akorát - a rodičů, co chodí pozdě, dvojnásob. :-) Jenže to, co popisovala, se nemohlo stát v pět odpoledne. Z učitelek je to asi ta nejméně vstřícná, ale musím to vyřešit s ní, s ředitelkou se nedá domluvit vůbec. Píše si před jméno dva tituly, ale z její řeči má člověk pocit, že nechápe význam půlky slov, která používá. Její vzkazy a dokumenty jsou vždy plné hrubek, formuluje věty, nad kterými šílím, zvlášť, pokud je mám podepsat (tuším, jak to myslela, ale napíše něco jiného). Zároveň jako ředitelka je dobrá, školka funguje, děti jsou tam nadšené, kolektiv učitelek dobrý, průšvih je jen ta komunikace. :-) (Což je důležitá složka, ale tím, že ostatní věci fungují, dá se omezit na minimum.)

Doufám a předpokládám, že to byl jen nějaký úlet, že měla učitelka špatný den... To se stane, vždyť kolikrát jsme k dětem nespravedliví i my jako milující rodiče, když se to blbě sejde. Ale samozřejmě postoj k tomu zaujmu, protože rozhodit Nika je něco, co se povede málokomu. Skoro si na takový případ ani nepamatuju.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mně včera volala pančelka z blondýniny bývalé školky, jestli nechceme přijít na školkové opékání buřtů. Že prý školka vydala kalendář, na kterém má blondýna fotku, tak by nám ho rádi věnovali. A navíc vnuk pančelky o blondýně ještě i po roce a půl furt mluví, že ji miluje:-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANNAWA: ano, to mas pravdu. ale co s tim? zmenit skolku, tridu, stezovat si na ucitelku a snazit se ji vystipat ze skolky?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RACHEL: to je jasný, ozvala bych se taky a popsaný případ mě nadzvedl i na dálku - jen upozorňuju na riziko, že pokud je učitelka kráva a pokud ji dítě nesedne, bohužel se to nemusí zásadně změnit k lepšímu. Konflikt rodič - učitel se vždycky na dítěti odrazí, není možné doufat, že to ten vztah nepoznamená.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANNAWA: sympatie je jedna vec, ale takovyhle metody jsou tak ze skoly komunisticke ucitelky v padesatych letech, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam