• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    MAKU: I v neoddělené třídě jsou stolečky jinde než lehátka na spaní. Takže nespící děti sedí pár metrů od spících. U nás spíš byla tendence předškoláky spát nedávat (odpočinout ano, ale pak zas vstát), protože ve škole po obědě taky spát nebudou.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Ahoj, prosím, kdo máte / měly jste předškoláky - jak to máte ve školce se spaním po obědě? Nás už loni ředitelka ujišťovala, že předškoláci mají volnější režim a pokud neusnou, mohou sedět a kreslit. Z okolí (z jiných částí Prahy) vím, že to už je celkem standard - děti, které po půl hodině neusnou mají klidný program u stolu. I přes tvrzení ředitelky u nás v Kunraticích ale nic takového není - i předškoláci musí ležet celou dobu, T. říkal, že se nesmějí ani moc vrtět. Syn neusne, a vydržet hodinu až dvě v leže je pro něj dlouhé a pochopitelně se mu to nelíbí. Dnes jsem se kvůli tomu zhádala s učitelkou i s ředitelkou - prý ani to kreslení nespících dětí není možné, protože třídy nemají oddělený prostor na spaní - menšina nespících se prý proto musí přizpůsobit spící většině, protože to jinak řešit nelze. A prý jsme jediní, komu to vadí. Zajímalo by mne, jestli někdo máte nebo měly jste předškoláka ve státní školce, kde není oddělená místnost na spaní a zároveň jsou učitelky ochotné děti místo zírání do stropu nechat třeba kreslit?
    AERIS
    AERIS --- ---
    MARKYSHA: jinak u nas je celkem běžné, že děti co mají doma mladšího sourozence vodí do školky a ze školky tatínci, když jdou do a z práce :)
    AERIS
    AERIS --- ---
    MARKYSHA: jo táák :) jsem to špatně pochopila. Kašli na ně :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    AERIS: Od učitelek ne, pracujících
    AERIS
    AERIS --- ---
    MARKYSHA: u nás mají 28 dětí a neslyšela jsem ani fň. Od začátku chodí domů ve čtyři
    LENNI
    LENNI --- ---
    WERCA23: ted jsem to resila... mohla jsme se vratit po rodicovsky do puvodni prace, ale pracovni doba by nebyla asi uplne vstricna, takze jsem dala vypoved a nasla si praci ve statni sprave... mam klouzavou prac. dobu, takze chodim rano brzy a muz odvadi deti do skolky a odpoledne vyzvedavam...zatim to vypada, ze to snad fungovat bude...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Rozmazla bych to vsude, kde by to jen slo. Sice Risa je v nove skolce, ale co ty ostatni deti? A hlavne, tem zamestnancum to projde jen tak a muzou pokracovat do budoucna dal???!!!

Ja jsem hodne chapava a vim, ze je tezke ohlidat deti, atd. Jsem rada, ze ucitelku v MS nedelam. Ale ten zpusob chovani a reseni je uplne strasny!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: jo to mě se neptej, ale někdo tady v Mamince pracuje, mám dojem, myslím Reona?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RACHEL: což o to, já mám na to svůj názor, ale já jsem se k tomu ještě se zvykačkou nedopracovala:-) První týden to posouvali od pondělních do desíti o hodinu, v pátek by byl na spaní spojen se starší skupinou, kde se momentálně vyskytly vši a viroza ruka-noha-ústa, tak o to jsem nestála. V pondělí říkali, že ne, že by po víkendu byl v šoku, tak měl spát v úterý, jenže měl přes víkend rýmu, tak jsem ho nechala pondělí, v úterý doma, takže ve středu zas po obědě, ve čtvrtek možná bude spát a v pátek ho zas nechci spojovat se starší skupinou. Kromě toho v pátky bude chodit do Jáji na angličtinu.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Ale proc pak rovnou nezverejnit konkretne, o jakou skolku jde?!!!!!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MARKYSHA: tak se na ne vykasli! :-)

Matej taky byva na spani, dokonce o to i casto prosi, ze tam chce byt na spani. Proc bych mu branila, doma se nudi, ma tam kamarada.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: bohužel není ojedinělé, kamarádce takhle nechali utéct dvouletého syna ze soukromé školky! A taky ho nikdo nehledal!
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADIETTA: teď jsme se o tom bavily i u v podstatě soukromých školek, že prostě rodiče nakonec vlastně ani nemají zájem, aby ta otvíračka byla delší (asi si víc stěžují u zaměstnavatelů, od kterých naopak často slyším, že je problém, že pořád někdo řeší, že potřebuje z práce dřív - třeba u banky s otvíračkou do pěti problém). někde docela rozumně fungovalo to, že od asi 16.00 se dalo objednat hlídání za hodinovou sazbu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Milada: Syn mi utekl ze školky. Dvě hodiny to nikdo nezjistil! – Maminka.cz
    http://www.maminka.cz/clanek/milada-syn-mi-utekl-ze-skolky-dve-hodiny-to-nikdo-nezjistil
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: já se taky divila, že v té naší, když jsem vyzvedávala Tondu po obědě, zůstalo z 23 dětí spát sedm. A to na mě pořád někdo křivě zahlíží, že mám Tondu ve školce, když jsem na rodičovský a ještě k tomu ho tam chci nechat spát. On totiž doma spát nebude a polední spánek potřebuje a za ten zvykací týden, kdy brzo vstával a nechodil si lehnout po obědě byl šíleně unavený.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA:
    ADD: no a já bych potřebovala někam, kde drží Siestu, protože nejlépe funguju 4:00-12:00 a pak až od 20:00 - mezitím se cítím unavená, ospalá a přiblblá :D
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: Taky tak, ráno jsem zvládala jen manuální brigády, když to na škole někdy jinak nešlo. Teď mi něco hoří do zítra a přes veškerou snahu mi teprve teď pomalu startuje mozek. Už to vidím, že budu spát od pěti do sedmi, ale já to jinak neumím. :-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Naše školka má koukám provozní dobu velmi luxusní, od 6:45 do 17:30. Nicméně letos je to první rok, co tam po čtvrté hodině odpolední vídám nějaké větší množství dětí. Dosud to vypadalo, jako že snad 70 procent matek vyzvedává děti po obědě, dalších 25 procent hned po svačině, a pak už tam zůstává jen několik ubohých dětí rodičů-bezcitných kverulantů. :-/
    Totéž ráno, já vodím syna na osmou, jelikož předtím vezu staršího bratra do školy, a bývá tam vždycky jeden z prvních. Nemůže se mi to jevit než tak, že buď mají všichni ostatní rodiče hlídací chůvy či babičky, nebo jsou všechny matky na mateřské s mladšími dětmi a vlastně tu školku ani nepotřebujou.
    Letos poprvé tam vídám větší počet dětí ráno i odpoledne.

Já jsem teda v očích řady ostatních matek a mnoha členů své rodiny velmi krutá matka, protože já přece nepracuju (!) a mohla bych teda vyzvedávat dítě hned po obědě, a ono tam chudák bývá i do čtyř hodin!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: jsem na tom úplně stejně. Asi proto mi nezbylo nic než být na volné noze. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam