Tentokrát mám dotaz víc obecný, tak snad to nebude takové psycho jako minule. :-) Chodí děti ve vaší školce odpoledne ven, zvláště pak, pokud mají hřiště v areálu školky?
U nás totiž zřejmě došlo k personálním změnám, odpoledne mají děti kroužky a na zbylé děti je tam jen jedna paní učitelka. Tím vysvětlují, proč děti ani v krásné teplé slunečné dny nejsou na zahradě, ale jsou v umělém světle zavřené uvnitř, cca 10 m od pískoviště a prolejzaček. (Také je to důvod, proč když jsem vyzvedávala kluky před pátou, učitelky většinou řekly něco nepříjemného - byly už na konci sil.) Ředitelka tvrdí, že je to tak v pořádku a že navýšení stavu by vedlo z zásadnímu zvýšení školného (nevím, kolik ber učitelka, ale dětí je tam šedesát, takže čtvrtúvazek navíc mi ani v tom případě nepřijde jako ruinující...). Zřejmě ale nejsou domluvené na jednotném vysvětlení, protože jedna učitelka tvrdí, že to je z důvodů bezpečnosti, druhá tvrdí, že ty dny, na které jsem se ptala, byl druhý stupeň zátěže a že jim pobyt venku zakazovala vyhláška...
A lehce související dotaz: také ve vašich školkách tvoří odpolední program kroužky, které se platí zvlášť? Kroužky vedou zaměstnankyně školky, vesměs na ně nejsou potřeba žádné pomůcky, a když dítě chodí na čtyři kroužky za týden, vyjde to cca na tisícovku měsíčně. Je to běžná praxe?