• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BALAENA: já teda musím říct, že moje podezření ohledně učitelek bylo liché...jedna je teda přísnější, ale ona ho stejně štědře i chválí. Řekne přesně - zlobil v tom a tom a tom, veliká pochvala za to a to, popral se, ale za to nemohl, to si nezačal atd. Ona teda vyžaduje poslušnost a samostatnost více než ta druhá, která je hodně laskavá, ale Tonda je prostě tvrdohlavý, postaví si hlavu, že nic neuklidí, neoblékne řve a nakonec to udělá, ale stojí to dost nervů a chápu je, že tam mají těch dětí hafo, ale obě to vidí optimisticky. A spíš jsou ke mně jako soucitný, že to nemám s ním lehký, než že by na mě nasazovaly, že ho rozmazluju nebo něco.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: já se s nimi o tom bavím, shodneme se, že víme, kde je problém - Tonda je hrozně dominantní a neustále středem pozornosti, já jí říkala, i ona kolikrát vidí, jak to řeším, v podstatě stejně nebo podobně jako oni. Dneska mi říkala, že se jí nelíbí přístup muže, že se kolikrát směje tomu, co dělá nebo naopak reaguje neadekvátně, no o tom taky vím. On je teď dopoledne vzorný a začal zlobit, když se změnilo to, že tam spí po obědě, jenže já to minimálně dvakrát do týdne potřebuju, kvůli Alenčinýmu cvičení, svým doktorům apod. Ona neříká, že ho tam dávat nemáme a říká, že podle ní se časem srovná, jen co si zvykne na řád. Ono je to taky těžký, když tam nechodil, že byl nemocný, pak jsem marodila já se zánětem ledvin a dělohy, tak jsem ho tam nedávala, protože bych nebyla schopná ho vyzvednout. Ale spíš mě děsí, aby se třeba neprojevoval nějaký pozdní nástup autismu nebo něčeho apod. Ale všechny doktorky, kam vkročíme, zas říkají, že je nadpůrměrně šikovný a vyspělý...tak nevím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: pokud to ovšem učitelky dělají. u synovce se prvního půl roku omezovaly na každodenní konstatování, že už ZASE byl u oběda poslední. víc se o jeho fungování ve školce ségra ani na přímé dotazy nedozvěděla
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: a radí ti učitelky co jako máš dělat, aby se situace zlepšila ? nebo se jejich rady omezují na to, že prostě nechtějí, aby tam byl ? nechci se nijak učitelek zastávat, ale přeci jen asi za život vidí víc dětí než běžná matka a pokud jsou příčetné, tak k tomu třeba mají co říct.....ve školce byl jeden zcela příšerný chlapec....rozkládal celou třídu, nikdo si s ním nevěděl rady, ale rodiče k tomu přistoupili tak, že Adámkovi všichni křivdí, protože on je výborný a co jako všichni mají....stačilo mi vidět, jak hoch voral celou rodinou od prarodičů po rodiče v šatně a bylo mi jasné, proč se chová jak se chová.....čímž vůbec nechci hledat nějaké analogie k Vašemu případu....to vůbec ne, netuším kde je problém.....akorát chci naznačit, že je asi dobré nějak se školkou spolupracovat, jde-li to.....určitě má lepší výsledky, když všichni vychovatelé dítěte táhnou za jeden provaz.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak si zas připadám, že mám nějaký výjímečně úděsný dítko :-(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: dítě může lozit z jedné školy do druhé jak uzná za vhodné....tedy pokud má škola, kam chce jít volno a vezme ho.....kámoška takhle dítko přehazovala ještě na konci srpna, protože se nečekaně stěhovali.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Třeba ho nepotřebuje, řekl úřad a nedal autistce do školky asistenta - iDNES.cz
    http://olomouc.idnes.cz/...rum-olomouc-160-/olomouc-zpravy.aspx?c=A141029_2111622_olomouc-zpravy_stk
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Kdyby nevzali mladšího, tak bychom zřejmě změnu neuskutečnili, pokud by mě někdo nepřesvědčil, že by Benýs měl chodit do školky s budoucími spolužáky.
    Kluci mají minimálně skautské schůzky a biblickou v Praze, takže rozdíl by byl, že bych příměstským busem jezdila ne jen s miminem, ale s miminem a dvěma dětmi, musela bych je vyzvedávat dřív, muž by mohl vyzvedávat pouze v pátek a nemohli by mi nikdy pomoci naši (takhle loni třeba vyzvedli kluky a šli s nimi na hodinu na hřiště, než muž dorazil z práce). Zrovna tohle mluví spíš pro setrvání v pražské školce.
    MEDVED007: Místní školky bohužel nemají školné na stránkách, musím ho teprve zjistit. Do školy budou asi kluci chodit u nás, žádnou dostupnou skvělou školu, která by stála za dojíždění a zároveň jsme na ni měli peníze, jsem v Praze neobjevila. (Jediná, která by nám vyhovovala, je na Praze 4, což je nereálné dojíždění - a vracet se kvůli tomu do paneláku nebudeme.)
    BALAENA: U nás je jen jedna škola, tak předpokládám, že většina místních dětí půjde do ní. Špatnou pověst nemá.
    RYBKA: Budu ještě zjišťovat informace a chci tam jít na den otevřených dveří. Zatím řeším, jestli do toho vůbec investovat energii, nebo rovnou kluky nechat, kde jsou.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Mám asi blbý dotaz..snad ho dobře popíšu.
    Přemýšlíme,kam přihlásit do školy dítě.. nejspíš bude mít odklad,protože jeho mluva je opravdu příšerná a navíc je červencový.. ze školky "spádovost" -abych chodil s dětmi je ZŠ,která letos otevřela nově dokonce logopedickou třídu,ale do školky jezdíme 3 zastávky MHD.. u baráku máme dvě ZŠ v dosahu 300m,do jedné chodí 1x měsíc na předškoláka.
    Ted ta otázka,dítě které dostane odklad musí se napřesrok hlásit do té samé ZŠ? nebo může ji změnit. A zapisuje se jen do jedné školy?Kdyby totiž dostal odklad,tak počítám,že za rok by už mluvil dobře a šel by do některé školy u baráku..pokud,ale mluví jak mluví,tak bych ho zkusila přihlásit na tu logopedickou..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: dal jim to sežrat, překonal se, utíkal ze třídy, řval na celou ložnici, pak zas nechtěl domů, ale nevolali mi, jen jsem si vyslechla ságu, jak je děsnej a vydá za pět.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ADD: Zašla bych se do té školky ještě podívat, může se stát, že na tebe zapůsobí tak, že o přestupu přestaneš přemýšlet :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak všechny to nemají, ale není to zase taková rarita....v mém okolí to mají vlastně všechny...jde jen o míru...někdo to má jednou týdně v průběhu jednoho měsíce, někde to běží celý školní rok....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tonda poprvé spí ve školce....bojim...ráno vykřikoval, že chce po o o.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: Týjo, mám školné do státní školky 15 euro - a předškoláci to mají zadara...

Jinak, já dala staršího do nejbližší školy (sousední ulice školky), a ze školky tam spolu s ním šlo jediné dítě; zbytek jinam...
    To jediné dítě byl jeho nejlepší kamarád ze školky, ale nyní už kamarádí hodně s dalšíma - a to mám dítě citlivé, nedravé... Takže bych tenhle faktor nepřeceňovala.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Pokud něco takového škola pořádá. Nemají to všechny.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: navíc s dětma z vybrané školy se dá seznámit i jinak....obě naše holky chodily do školy na předškoláka....jednou za týden měli "jako vyučování"...poznaly školu, učitelky, spolužáky.....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: A je jistý, že s těmi dětmi pak půjdou do školy? Tedy - jste si jistí, že je dáte do spádové? Pokud jsou teď vedení jako "malí vědci", aby to pak spádová škola nezabila...

Aneb možná začít i referencemi na školu...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: k té finanční úspoře....já nevím, jak u Vás, ale u nás státní školka nebyla o moc levnější....školné 900 + jídlo cca 1200....no a kroužky jsou sice dobrovolné, ale my je dětem stejně platíme....

a souhlas s trissie.....rozhodla bych se tak, aby byly obě děti ve stejné školce + by bylo prima vzít v úvahu i další vývoj tj. teď řešíš předškolní rok, ale pak ti začne starší chodit do školy...kam ? i potom bude logistika dost zásadní problém.....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: přidala bych na seznam rozhodování jednu položku - že ty budeš doma s miminem (což ovlivní i ty následné akce v Praze).
    Ale primárně, rozhodně bych na tvém místě nechtěla mít děti ve dvou školkách daleko od sebe, takže pokud by nevzali i mladšího, tak bych do toho nešla vůbec.
    ADD
    ADD --- ---
    Pomůžete mi s uvažováním? Kluci chodí do soukromé školky, školné je 2 500 + 1 000 za jídlo a cca 1 000 za kroužky. Starší bude po prázdninách předškolák a musej ho tedy vzít do místní státní školky, možná by s ním vzali i mladšího (to nevím). Sepisujeme si pro a proti změně:
    - současná školka má propracovaný program, snaží se děti hodně rozvíjet, vychovávat z dětí malé vědce, kluky to tam velmi baví
    - mohou tam chodit oba
    - tím, že je školka v Praze, je jednodušší vyzvedávání - aby byl člověk v době zavíračky školky u nás, je třeba z centra odjíždět o půl hodiny dřív (často pak máme program v Praze, takže by to byla cesta tam a zpět době největších návalů v MHD)
    + finanční úspora
    + seznámení se s dětmi, s kterými pak kluci půjdou do školy
    Jak byste se rozhodovali vy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam