MARKYSHA: Myslím, že jste myšlenkově v souladu, jen se rozcházíte terminologicky...
Lenka v 18 měsících propadla vášni k číslům (resp. ona už dřív se zajímala o ty čárky, co jsou VŠUDE a leckterou ceduli objímala s vášní přímo ukázkovou, ale to jsme jí četli jako text a tak OK, pak ale zjistila, že ve výtahu se mění čísla a chtěla je číst a neřekneš NE), tak jsme pak po ulici chodily a četly na procházkách SPZ. Tam odhalila samostatná písmena. Za chvíli uměla obé... A ano, každý, kdo šel kolem na mě koukal jak na magora -dítě sotva mluví, ale hlavně, že umí číst, že...
Minulý týden na plavání jsem se Lenky ptala, co máme za číslo skříňky (konfiskuje klíče i kartičku hned u stolku) - tak přečetla, že 5 a 0. Slyšela to lektorka a ptala se, jestli mi to jako přijde normální... Tak jsem jí vysvětlila, že mometnálně už mě to tak netrápí, neboť se domluví, odříká říkanky a celá leporela, zazpívá a zatančí, tak se to čtení znaků ztratí v tlačenici... :-)
Jak tu kdosi psal - těžko si nevšimnout, že si máma s tátou(který tu není) píšou pomocí tabletu a mobilu a používají se u toho písmena...
Taky "chce psát tátovi". Někdy napodobuje mě - tj. píše co nejvíc prsty... někdy chce psát text, tak hlásí co a já jí to hláskuju...a ona ťuká do klávesnice... :-)