• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BONEMINA: jo, myslím, že bude v pohodě, nahnutý to maj ty s třetíma narozkama okolo září a ty i teda loni dobrali. Ale samozřejmě neznám porodnost, trendy ve stěhování a tak.)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EUCHENIE: To zní jako dobrá zpráva, díky :) Mláděti byly tři včera. Snad nebude moc starších dětí, které by měnily školku.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ad ta p6 - u nás ve školce jsou i děti mladší než bambin a tomu byly tři loni začátkem října. (petriny)
    EDERA
    EDERA --- ---
    IBERIA: Do Milíčova domu chodily v desetiletém odstupu obě moje děti a rozhodně to považuju za nejlepší školku, jakou mohly mít. Ale je pravda, že byl problém se tam dostat už před patnácti lety, kdy se školky o děti v podstatě rvaly.
    KAI
    KAI --- ---
    Aktuality - Žebříček Top školek 2014 | Top Školky – užitečný web pro rodiče předškoláků
    http://www.topskolky.cz/aktuality/?i=zebricek-top-skolek-2014-113
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: Prahu 3 jsem resila pred dvema roky, doporucovany mi byly ms Milicuv dum a Perunova, v te druhe dcera je. Spokojena jsem, i kdyz letos si jeji trida celkem vyzira ruzne organizacni zadrhele. Milicuv dum mas bliz a libi se mi vic, jen tehdy brali 6 deti z ulice (plus predskolaky, sourozence... taky protekcne syna moji zname:/ DOD jsem vycetla z Radnicnich novin (Perunka nic takoveho nema, nabizi prijit se podivat kdykoliv)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    mate prosim zkusenosti s MS na Praze 1, popřípadě vinohrady/zizkov/karlin?
    když nemaji info o DOD na webu, tak jste tam volali?
    diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Prosím, nějaká zkušenost s MŠ na Praze 14? Klidně pošta... už je to aktuální... .-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: No, právě proto Ti to píšu. Mám devět let náskok.:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Vzhledem k tomu, v kolika věcech se nacházejí, začínám tušit, že by bylo lepší se na to psychicky připravovat. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: Mohla jsem mu to už nechat říznout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Delší = děsí, píšu ze svehlaveho mobilu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: náš 3,5 lety vysílač siri slovní zásoby trochu delší.
    Představ si kombinaci knižní mluvy, vyjadřování pubosu a mluvy dospělých.
    MARKYSHA: to bych si nevycitala, protože děti mladší tři let beztak nejsou schopne potrebne spolupráce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUAACA: nase logo doporučuje resit od 4, bere od 3.

EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: Naše číslo 1. bylo podobný případ. Nejdřív nemluvilo vůbec, pak začalo rovnou ve složitých souvětích, vady výslovnosti jsme odstranili trpělivým cvičením. Šíří slovní zásoby vyloženě ohromoval, češtinářka v primě ho nechávala definovat všechna ta divná neznámá slova spolužákům. Mluvený projev měl výborný. Ovšem s pubertou (asi aby zamaskoval šíleně přeskakující hlas) si navykl slova jen tak cedit koutkem úst. Všechna ta někdejší pečlivá práce s mluvidly přišla úplně vniveč, protože on ty mimické svaly prostě nezapojí. Face to face to ještě dám, ale po telefonu tvoří polovinu konverzace moje nechápavé "cože" a "zopakuj to ještě jednou!". Vyloženě z toho rostu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: Já jsem ráda, horší je to v kolektivu, zvlášť když se sejde víc takových šéfíků. Ale už se taky učí spíš spolupracovat.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Pokud se to "středem zájmu" projevuje spoluprací, tak je to vskutku vzorné dítě a je nutno si ho vážit a hýčkat :-D
    Ale těm svým nemám co vyčítat, historky o tom, jak jsem vyváděla u doktora, si dodnes příbuzní vyprávějí jenom šeptem. :-))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Když teď vidím, Alenku jak cvičí s jazykem líp než Tonda, tak si vyčítám, že jssem to zanedbala.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: Toník právě mluvil brzy a měl hezkou slovní zásobu, ale špatně vyslovoval a já myslela, že je to věkem. A doktory on miluje, musí být neustále středem zájmu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Od tří by to nemělo smysl vůbec u nás, tam nebylo co procvičovat :-)) Tak jasně, jestli měl tu uzdičku...
    Se starším jsem si ještě dělala trochu hlavu, ale protože to s ním bylo těžké po všech stránkách, ještě si něco přidávat jsem prostě neměla elán. Do školky nastupoval s tím, že mu kromě mě nikdo nerozuměl ani slovo (ale já to měla spíš telepaticky), tam se rozmluvil - klasika :-) (Od té doby pusu nezavřel.) No a ve škole vyhrává recitační soutěže, má mimořádně dobrý projev (jak jsem ke svému překvapení zjistila, když jsem musela hromadu 7-12 letých chlapečků tuhle poslouchat celé odpoledne, jak se prezentují) a slovní zásobu takovou, že mu spolužáci občas nerozumí. Takže jsem samozřejmě na nějaké napravování ochladla definitivně. Mladší jede vcelku ve stejných kolejích (ten by tedy u logopedky nevyváděl, ale zalezl mi pod sukně a styděl se celou dobu), tak budu doufat, že dojede i do stejné cílové stanice :-D Ono tohle nemluvení není mezi chlapečky žádná výjimka, čím víc známých s dětmi potkáváme, tím jsem klidnější. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam