SARGO: syn je mi uvnitř dost podobný, spoustu jeho pocitů a frustrací dost dobře chápu a dovedu si je sama z dětství vybavit, on je jen dává najevo přehnaně moc. Ale i kdyby byl opakem mě, i kdyby moje činy pro něj byly nepochopitelné, není to přeci důvod, (slovy doktora Vlacha) aby mi nevěřil, že dotýkati se drátů na zem spadlých je životu nebezpečné...
MARKYSHA: čtyřleťák tloušťku u lidí vnímá dost silně. Nevím, jestli si to přinesl od kamarádů ze školky nebo jestli to nekonvenuje s nějakým vnitřním smyslem pro harmonii, doma se obvykle k vzhledu lidí kolem nás nikterak nevyjadřujeme a obezitu neřešíme. Jednou nás překvapil u nějaké pohádky, vyjadřoval se o někom tlustém posměšně a před dvěma týdny mi docela zavařil, když v místní malé večerce nahlas a zřetelně řekl: "mami, ten pán je ale tlustý". Vedle stojící pán to vzal sportovně, otočil se a řekl "To máš pravdu, to jsem." Bohužel to nebyl konec, následoval dotaz "mamí, a proč je ten pán tak tlustý? Pane, proč jste tak tlustý?" Pán se chechtal a říkal mu, že rád jí, třeba tuhle slaninu, co si právě teď kupuje, já rudá až na zadku, prodavačka se snažila udržet vážnou tvář a vypadala, že každoui chvíli vyprskne. Pánovi jsem se omluvila, synovi jsem se cestou domů snažila vysvětlit, že to nemusí být příjemné, když o někom nahlas říká, že je tlustý, vůbec to nepochopil, prý tlustý je, tak proč mu to je nepříjemné...