• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Hm máte pravdu, asi si to moc beru, mám smůlu, nebo to nějak tou svou slabostí se s tím vyrovnávat přitahuju, tohle je ještě na hodně práce se sebou, zbavit se vztahovačnosti, nedávat těmhle typům zbraně proti sobě apod., protože tím samozřejmě zase můžu ovlivňovat děti a to mě štve nejvíc.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BONEMINA: takhle se podobně kdysi dávno pradávno nějaký známý mého muže zarazil: "To je tvoje žena? Ale dyť je tlustá!" Milé, že. :D
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    MARKYSHA: Ma mě jednu dobu podivná individua pokřikovala "A je to chlap, nebo ženská?" (15 let, ježek a žádné tvary). Když jsem nějaké vlasy už měla, přišlo vřeštění "Čarodějniceeee". Jako kdyby čarodějnice měly cilindr, když jsou do divadla... Opravdu - na každého trochu výraznějšího člověka podivní lidé mluví. Já o tom něco vím, vyrostla jsem v psychiatrické léčebně :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MARKYSHA: Neber to jako napadani a pokud mozno to proste ignoruj, ty lidi ti za to vubec nestoji, to je jejich problem, ne tvuj. Mne se celkem casto stava, ze nekdo na ulici komentuje moje prsa, chlapi na me hvizdaji nebo se otaceji, pripadne vnucuji. Mohlo by se zdat, ze to je naopak lichotive a muzu byt rada, ale je to teda hrozne obtezujici a neprijemne a mne to prijde i ponizujici. Zvykla jsem si nereagovat, pripadne odpalkovat, ale obcas me to teda stvalo hodne, ale ono se fakt neda nic jineho delat, nez to odfiltrovat.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    LADAVAZA: Já si myslím, že věty popisující vzhled či povahu druhého jsou málokdy bez kontextu. To jak ty věty přijmu pak záleží na tom, kdo je říká. Takže pokud teta, co neustále mektá o tom, jak málo jí, jak nejí sladké atd.. hodnotí dceřinu váhu, neberu to za konverzační věty. Když o ní mluvili lidi z práce jako o řízkovi, bylo mi to jedno a spíš mě to pobavilo. Takže ano, za větami něco hledám a občas i něco nacházím
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Ale to se fakt děje snad každýmu, že na něj občas má někdo poznámky... Na to není třeba být zvlášť silný nebo hubený ani jakkoli jinak nápadný, na to stačí prostě smůla. Z toho opravdu nemá smysl si nic dělat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já bych se s tím fakt smířila, kdyby nebylo toho napadání na ulici, viz ten bezdomovec, ne ta holčička, jasně je to jednou za čas a jsou to osoby, které nedokazály v životě ani zlomek toho, co já a mohly by mi být ukradený, ale já se tak stydím, když někdo takový na mě pokřikuje a je to tak trapný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: každá to bereme v kontextu vlastní rodiny... a většinou i poznáme, kdy jde o neemocionální popis situace, kdy o dobromyslné dobírání a kdy je to jízlivá pichlavost, byť by šlo o tutéž větu.

já jinak nejsem člověk, který by měl problém s nedostatkem sebevědomí, ale právě ty pichlavé poznámky můžou za to, že i v době, kdy to absolutně nebylo na místě, jsem měla problém s přijetím vlastního těla.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Moje matka má celoživotní komplexy, že je hubená, takže mi pořád rvala a rve, že mám přibrat. Teď z Trissie slov vidím, že fakt nejde o to, kolik vážíme, ale z čeho mají strach naše matky. A my žijeme své životy, ne životy našich matek, ne?
    ADD
    ADD --- ---
    BONEMINA: V pohodě, vzhledem k tomu, že "já jsem" na rachitické snědé týpky. :-))) Asi prostě nejsme povrchní, no. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: já jako dítě furt dokola poslouchala, že jsem "taková pěkná" a netušila jsem, co se tím jako myslí...pochopila jsem to až o x let později :-) jo a krkala mě babička, která mi neustále říkala, že jsem moc podobná své o 10 let starší sestřenici, která je sice zlatá duše, ale už v 16 měla zadek rozměrů mírně řečeno obřích....z toho mě dycky omývalo :-) čili pokud si někdo chce něco nějak brát, tak se dycky něco najde, že :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TALENKA: nevím, proč by sis potřebovala pumpovat sebedůvěru, ty kozo ! včera jsem zrovna slintala na tvýma fotkama ze školního výletu a říkala si, jak je možný, že ti to furt tak sluší a tak hezky se dokážeš smát, i když je hnusně, jsi unavená, a máš za zadkem bandu puberťáků......mmch, když někdo začne o tloušťce, tak si tě často "beru do huby", protože pro mě jsi vzorem ženské, která ty kila umí nosit!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ADD: Tohle byl ještě dřívější. Ale pobavilo mě, když z muže 4 roky po svatbě vypadlo, že on byl vlastně vždycky spíš na ty éterické drobné žínky. No, tak má ženskou vyšší než on :)
    ADD
    ADD --- ---
    LADAVAZA: Ale to za tim zase neco hledas, ne? Vety, ze nekdo hodne ji nebo ze zhubnul, jsou ciste popisne. Jeden muj syn hodne ji a oba mezi 12 a 15 mesicem vyrazne zhubli, protoze se zacali vic hybat. Nenapadlo me, ze by bylo netaktni o tom mluvit. ;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LADAVAZA: Jestli není nakonec ze všeho nejdůležitější ty děti co nejdřív naučit, že tohle jsou takové konverzační větičky, které se vyslovují, aby nebylo ticho, a nemají ve skutečnosti žádný význam. Jenže to by to nejdřív ten rodič musel umět takhel brát.
    ADD
    ADD --- ---
    BONEMINA: Tsss, tebe musel milovat kvuli uslechtile dusi, proti ostatnim jeho laskam mas zadek naprosto zanedbatelnej. ;-)))
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    TRISSIE: Tohle mě strašně štve-připomínky k tomu, že dcera "teda hodně dobře jí", "do té to padá", atd. Nejabsurdnější jsou ale hlášky typu "trochu zhubla, neee?" od mužovo tety. U 15 ti měsíčního dítěte mi to přijde úplně absurdní..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Mě před pár lety hodně zlepšilo sebevnímání, když jsem zpoza dveří vyslechla rozhovor mého tehdejšího s nějakým jeho kamarádem. Kamarád: "Ta tvoje má ale tlustej zadek." A přítelovo zamilovaně obdivné: "Žejo?"
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: To snad nejde, ne? Vzdyt ja byvala se stejnymi hodnotami "ta vychrtlina"? To tolik dela, jestli mas sedou plet a vpadle tvare nebo jestli mas kulaty oblicej? A to jsem z cele rodiny "nejtlustsi" zenska, vsechny byly jeste kostnatejsi, a stejne mi predhazovaly, ze mam jist. :-)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a teda taky doufám, že se mi povede je odstínit před nejapnými poznámkami - protože takové to "no na holkách je vidět, že jim chutná!" (s nepříliš pochvalným tónem hlasu) a "ty jsou udělaný" řeší obě strany už od jejich roku. A to přitom holky akorát podědily kulatý obličej, ale váhově jsou na svou výšku dost podprůměrné (poměr váha-výška na 20. percentilu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam