MADIETTA: Kdybys věděla, jak mně ty tvoje pindy o tom, jak objektivně hnusná jsi, strašně, STRAŠNĚ lezou na nervy.
MARKYSHA: Vždycky jsem byla tlustá, a vypadá to tak, že vždycky budu. Krom toho nosím brýle. A objektivně mám nos, který z některých úhlů vypadá už jako první číslo chobotu.
Na druhou stranu o sobě taky dokážu říct, že mám pěkné oči. A umím se docela hýbat, i s tou nadváhou. A vlasy, i když bych chtěla rovné, jsou docela husté. A se správnou velikostí podprsenky dokážu vytvořit zajímavě působící dekolt i s těmi plandáky, co mi příroda nadělila :D
Máš něco, co na sobě dokážeš ocenit? Co se ti na sobě líbí? To je hodně důležité.
Mám kamarádku, která je ještě výrazně tlustější než jsem já. Její základní postup je: Když tě lidi potkají na ulici, jejich první dojem nikdy nesmí být "ta tlustá". Ona je vždycky "ta upravená", "ta, co tak svěle zpívá", "ta, co se věčně směje". Funguje to.
Je to v hlavě. Mně se sebevědomím strašně pomohl můj muž. Pro něho jsem krásná a jedinečná a to mi stačí k tomu, abych se tak i dokázala cítit. I když mám samozřejmě taky někdy chvíle, kdy bych nejraději dupla a zmizela. Vedle takové objektivně hnusné Madietty se cítím jako humplácký hromotluk.
A lezu s kůží na trh každý den - předstupuju před bandu puberťáků, co k odsudku nejdou daleko. Pomohlo mi být připravená na to, že se do mě navezou, mít připravené repliky, abych je odpálkovala, nebo abych je odzbrojila tím, že na to zavedu řeč sama a nějakým vtipem to shodím - vyrazím jim zbraň z ruky.
Loni jsem učila v devítce výchovu ke zdraví. Měsíc věnovaný poruchám příjmu potravy. Vlezla jsem do třídy a řekla: Dneska si budeme povídat o obezitě. Jsem skvělá názorná ukázka. Mrkněte na mě a řekněte mi všechny zdravotní rizika, která jste na mě vypozorovali. Nastala věcná debata, žádné úšklebky.
Letos jsem s osmáky přespávala ve škole, chtěli jít večer do školního bazénu. Tak jsem jim na rovinu řekla, že pokud kluci vydýchají, že budu v plavkách a nezačnou z toho koktat, nemám s tím problém. začali mě překotně ujišťovat, a šlo se.
Sorry za román. Chtěla bych do tebe nějak napumpovat sebedůvěru, ale nevím, jak...