• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    taky k tématu, dneska jsem měla zase ve školce (soukromé) všechny tři děti a odpoledne si mě učitelka vzala stranou, aby mi řekla, že Pavel se dneska choval k holkám úplně úžasně, pomáhal jim s oblékáním, na procházce je držel za ruku, pomáhal jim u oběda...

kouzlo nyxu, kuš, tohle se poslouchá fakt daleko líp než "dneska zase strašně zlobil" :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Abych se vrátila k tématu auditka a trochu pobavila, ráno po Velikonočních prázdninách Toník hrozný litanie a kňourání, jak nechce do školky, že jsou tam na něj děti ošklivé - já, samozřejmě, hned v hlavě černé scénáře, jak bude taky outsider a sociopat apod. Přijdem tam, Toník tam naběhne, tam houfec dětí ho objímá, vítají se, jak kdyby se neviděli deset let...ani se po mně neohlédl:-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: taky myslím, případ u nás v rodině to potvrzuje, všichni v široširé rodině kromě pratety Máňi, která měla hodně přes metrák, ale ta prý začala žrát až po návratu z koncentráku, byli hubení, z obou stran a tak mě na každém rodinném slezu hrozně řešili. A naši, jak jsem psala, oba velice atraktivní lidé. I když máma měla také nízké sebevědomí, ale ne z tlouštky, ta jí nehrozila. Ona ale asi měla taky nějakou poruchu příjmu potravy, protože skoro nejedla a když se najedla, tak zvracela, tak kdoví.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADD: jenže ty furt vycházíš z toho, že osoba, která nemístnou poznámku pronáší, musí mít sama podobný problém. Že tedy zakomplexovaná matka, která si nepřipadá hezká, bude mít zakomplexované poznámky vůči své dceři.
    Jenže tak to není vždycky - všimni si, že právě ty z nás, které byly terčem blbých poznámek, víc řeší, jak před tímto druhem mentální paseky ochránit svoje děti. Naopak, moje matka byla byla zamlada fakt krásná, o chlapy nouzi rozhodně neměla (ba naopak), totéž platilo o mojí babičce, která se sice tváří, jak jenom děda, jenže pak se dozvím, kolik měla milenců...

samozřejmě, v reálu budeš mít spoustu rodin, kde se ty vzory přenáší z generace na generaci, ale tam si to většinou ani neuvědomují, že je něco špatně...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RENFRI: K chválení sepsala krásný příspěvek Ymladris [ YMLADRIS @ Šťastný rodič, šťastné dítě. ] , mám na mysli hlavně bod 2 - o naplnění potřeby dítěte společného sdílení radosti s rodičem...
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Právě, že ta nálada je pak vždycky trochu v ohrožení, takže mít rád sám sebe není projev sobectví, ale to nejlepší, co člověk může udělat pro lidi kolem sebe. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: nemít komplexy to je fakt hodně těžký, a to jich mám tak o dvě třetiny méně, než jsem měla, ale snažím se. Nejhorší je, když je někdo kvůli komplexům zlý a závistivý, to jsem snad nikdy nebyla, aspoň doufám.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: to mi povídej, já myslela, že to s pochvalama nepřeháním a v poslední době Toník někam přijde a řekne: Ahoj, já jsem Toník .....a, jsem velký šikula, hvozně chytlý a fešák. Tak nevím, jestli jsem mu nedala tu kritizovanou nálepku. Taky se v některých věcech plácám, momentálně máme téma smrt. Zahrabáváme šnecí ulity, které dřív sbíral, protože jsou to podle něj mrtvolky šneků (a má vlastně pravdu), neustále ze mě páčí, jestli umře on, já nebo muž a pak se vzteká, když mu řeknu pravdu - "ne, ne, ne já neumřu, ty ošklivá mámo, už nechci ani vyrůst, abych neumřel" atd. Na druhou stranu zase zaslechl, že se bavíme o tom, že až odejdou naši psi, tak si pořídíme kočky, protože se jim na můj vkus nevěnujeme tolik, jak bych chtěla, načež on za nimi přijde a řekne:"Ahoj, pejsci,až umřete, budeme mít kočičiku, není to prima?".
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Mně z toho vyznívá, že škodu napáchaj komplexy tý matky, její řeči jsou až druhotný. Takže opravdu nejdůležitější je pracovat na sobě a ty komplexy vůbec nemít. Děti vnímají i věty, které dospělí spolknou a nevysloví, ale napadly je.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MARKYSHA: A ve velkem mnozstvi pripadu se clovek u tech krasnych inteligentnich lidi dopatra priciny v rodine, vychove, pristupu rodicu. Takze obloukem zpatky k tomu, abychom se toho fakt vyvarovaly a nezanechaly na tech drobeccich mnoho nasledku, taky me to desi a beru to jako dulezitou vyzvu, Majda uplne prahne po pochvalach, je videt, jak potrebuje ocenit, coz je taky muj velkej problem, nicmene v tom trochu tapu a nevim, jak to uchopit, abych nenadelala vic skody nez uzitku...
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: Ty už jsi mě zakomplexovanou nezažila, to jsem si odbyla na základce. A stačilo mi na to rozhodnutí v jednom jediným okamžiku, pamatuju si ho dodnes. Jela jsem na kole, bylo jaro, sluníčko svítilo... a já se rozhodla, že se taky rozsvítím a nikdo mi to nezkazí. Žiju z toho už skoro čtvrt století. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: vidíš to a mně se taky velké nosy hrozně líbí, přijde mi to jako ozdoba, jako něco, co ten obličej ozvláštní. Stejně tak se mi na lidech líbí brýle.
    RENFRI: překvapující, že? Člověk se zabývá sám sebou a pak zjistí, že úplně podobný myšlenky o sobě mají lidi, do kterých by to neřekl, kteří vypadají výborně. I když jsem chodila na skupinovou terapii pro lidi s extrémně nízkým sebevědomím a čekala jsem tam samý lidi s nadváhou, beďaří farmičky s mastnými vlasy apod. a vlezu tam a tam houf atraktivních, inteligentních lidí.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Uz jsem teda nechtela prilevat dalsiho OT, protoze uz jsme desne dlouho uplne mimo tema, nicmene k tomu, ze ja jsem nemela nikdy problem se sebevedomim - ale mela a poradny, zvlastni mozna je, ze prave v dobe, kdy jsem byla vlastne stihla. Proste jsem to nebyla ja a ruku v ruce s blbym vztahovym obdobim se to na me dost podepsalo, pak ma clovek k tem svym spekum jeste zkreslenejsi vztah ;-)
    ADD
    ADD --- ---
    RENFRI: No zrovna z nosu jsem právě nikdy komplexy neměla, ale vím, že hodně lidem se nelíbí. Jenže mně jo, takže můžou mít sebekritičtější řeči, mně je to fuk. A velmi hlasitou poznámku jednoho dělníka z lešení "Hele, vole, koukej, Saxána." se chlubím. Já CHCI vypadat jako čarodějnice. :-)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ADD: Miluji velké nosy! Můj muž taky jeden vlastní - ve vášnivých chvilkách mu říkám "ty můj nosále"!
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD: Ty mas preci krasnej nos! To by me v zivote nenapadlo, ze muze byt zdrojem komplecu, to jsou paradoxy, tohle... To je jak s tou Madiettou, fakt. :-D
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Mně by se asi lidi mohli smát kvůli nosu, mýmu muži se navíc nelíbí, jenže to mají všichni smůlu. Jako zanícená židofilka jsem na svůj mega velkej zahnutej nos děsně pyšná a bývala doba, kdy jsem si ho dokonce stínovala, aby jeho velikost a zahnutí vyniklo. Ačkoli to můj muž vždy s despektem komentuje, ráda se fotím z profilu, protože ten nos, to jsem já. Možná pro někoho trpím nedostatkem sebekritičnosti, ale fázi zakomplexovanosti jsem si už užila a vracet se k ní nehodlám. Peč na lidi, sama víš, proč se mít ráda, tak nějaký poznámky lidí na ulici ti nesměj zkazit den.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    MARKYSHA: Držím ti palce, aby ses cítila sama se sebou dobře. Podle mě na to jednoznačně máš (vůli, kognici i ostatní predispozice)! :-) Jak už jsem ti kdysi psala - jsi pro mne obrazem ženy a matky, která je velmi oddaná svým dětem a díky/kvůli nim na sobě tvrdě maká. Pro děti je stejně nejdůležitější, že je milujeme a snažíme se.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: Já už se výstřihy bojím nosit, to je zase druhá strana mince a taky se mi to dřív stávalo, chápu, že ti to vadí, když mě někdo třeba normálně pozve na kafe jako ten chlapík, tak je to lichotivý, ale některý ty návrhy "kvalitního sexu", to si člověk připadá špinavý nebo jak to nazvat. Zvlášť neskuteční jsou teda Arabi a černoši.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Hm máte pravdu, asi si to moc beru, mám smůlu, nebo to nějak tou svou slabostí se s tím vyrovnávat přitahuju, tohle je ještě na hodně práce se sebou, zbavit se vztahovačnosti, nedávat těmhle typům zbraně proti sobě apod., protože tím samozřejmě zase můžu ovlivňovat děti a to mě štve nejvíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam