• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: hm, bezva, a to jsem psala hned ten den
    moc děkuji za Váš zájem.
    Kapacita táborů je naplněna, jste zapsáni v náhradníkách
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MEDVED007: jo koukám na to už na stránkách, maj to věkově, ale dají se najít od 3,5 např. tady http://www.mslibocka.cz/aktuality.asp jen to denní cestování bude voser, a taky se to prodraží, ale co nadělám
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EUCHENIE: moje děti chodily na příměstský tábor a pokud vím, tak tam se nespí....ale taky tam obvykle berou děti až od nějakého věku, obvykle předškolního....
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a moc míst tam teda nemaj...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tak program pro Prahu šest na léto
    PRÁZDNINY 2015 V MATEŘSKÝCH ŠKOLÁCH PRAHY 6 • Aktuality • Praha 6
    http://www.praha6.cz/aktuality/prazdniny-2015-v-materskych-skolach-prahy-6-2015-04-21.html?&q=
    no, v červenci nemám pokrytej jeden tejden, srpen zatím netuším. Co je letní školička? Jako normoš školka? A tábor tam i spěj? nevíte?
    MONI
    MONI --- ---
    KATIA: To se hned pozná, když je starosta mladý a sám má děti ve školkovém věku:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: asi je to běžné, ale musím říct, že mě ta délka vyřizování zaskocila.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Jsem taky zavalena skepsí...mých 30 dní vyprší 12.5. a začínám mít obavu, že o moc dřív (pokud vůbec dřív) to vědět nebudu :` -(
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    máte někdo děcka v MŠ Španělká (internátní)? potřebuju konzultaci
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KATIA: Plus teda Sedmička zajišťuje provoz školek postupně na celé léto. Ne jen prvních 14 dní v červenci a (v lepším případě) posledních 14 dní v srpnu...
    KATIA
    KATIA --- ---
    a takhle nějak by to podle mě mělo vypadat ze strany starostů:
    MČ Praha 7: Dopis starosty Jana Čižinského rodičům dětí nepřijatých do školek
    http://www.praha7.cz/18119_Dopis-starosty-Jana-Cizinskeho-rodicum-deti-neprijatych-do-skolek
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já propadam skepsi. Dnes u zápisu miliony rodičů a výsledky až do 30 dnu, možná dříve.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ILLUZE: Drzim palce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAAKII: díky :) taky jsem se na to dívala, že asi tohle...
    dneska přišlo rozhodnutí, tak to tam pošleme
    LAAKII
    LAAKII --- ---
    ILLUZE: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9487 já používala tohle, dneska nám přišla odpověď že to uznali a vracejí rozhodnutí o nepřijetí k přezkoumání
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Nemáte někdo, prosím, vzor odvolání proti nepřijetí? Sama jsem ho tu sem kdysi vkládala a teď se mi ho nedaří dohledat :-/
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: zajímavý, že tady se nebojí kontroly a klidně si dovolí jít proti stanovenému vzdělácímu programu...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KAI: s tím vzděláním je to na jednu stranu pakárna, ale na druhou chápu, že to chtějí....ovšem proč ti nezapočtou to, z čeho máš vysokou, to hlava nebere.....

mně hrozně točí přístup českých rodičů....velmi typická je šeptanda, pomlouvání někde na straně, ale ve finále se nikdo neozve, a když se já ozvu, tak jsem za jediného kverulanta a nikdo se nepřidá, ač před pěti minutama jim to taky vadilo.....takhle jsem (marně) bojovala za to, aby děti nemusely ve školce po obědě spát...ředitelky postoj byl neochvějný, ona má 30 let pedagogické praxe a ví, že VŠECHNY školkové děti po obědě potřebují spát, tečka, konec debaty....zná moje dítě líp než já.....a když jsem se ozvala, tak všichni najednou mlčeli, všichni s tím byli v pohodě ač v šatně x rodičů nadávalo, že jejich děti kvůli tomu nechtějí chodit do školky....já to ve finále vyřešila tím, že jsem změnila práci (teda ne kvůli tomu :-) a holku jsem vyzvedávala po obědě plus se aspoň podařilo prosadit, že větší děti měly přes spaní jednou nebo 2x týdně nějaké kroužky.....ale jinak by mi holka školku (kterou jinak milovala) určitě nesnášela a to hodně....a jasně, že by mi to dala sežrat :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: hele už jsem rozohněná taky, tohle je fakt buzerace a Vogonsféra, oni mají asi přebytek výborných učitelů, že se je snaží odrazovat, ne...
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAI: jo, tohle měli tak úžasně promakaný v dánsku - všechny ty rozvojový programy, které nejsou zaměřené na obor, ale na rozvoj těch lidí...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Pardon, jsem se rozohnila... Když mě to tak vytáčí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam