• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    Přeplněné mateřské školy: Podívejte se na mapu, kde jich je nejvíc | Data
    http://www.rozhlas.cz/.../preplnene-materske-skolky-podivejte-se-na-mapu-kde-jich-je-nejvic--1495469
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Je fajn, že děti mají radar na slabá místa matek, ale zneužívají jen tehdy, když neriskují vlastní zkázu. :-))) Já dost šílela i z období, kdy chtěl Benýs pomáhat s čůráním - takže to období trvalo jen krátce a kluci jsou, pokud jde o vyměšování, samostatní. (Akorát na kadibudky za táborem jim muž chodí v noci svítit baterkou. :-))) Tohle je úroveň mateřské péče, která je zcela mimo mé možnosti. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: on si ho stejně moc nechce utírat a když utře, tak to po něm ještě "opravím", aby nebyl opruzený,.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: přesně tak, mám praxi od psů, tak to prostě seberu, utřu ho vlhčenými ubrousky a všechno to vyhodím. Já nevím proč, ale bez mojí přítomnosti Tonda prostě nekadí :-D
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: Tkaničky u nás děti nemusej umět zavazovat. Vyvodila jsem z toho, že mají nosit byty na sucháč, ale prý ne, prý jim je raději zavážou a rozvážou, než když děti klopýtají ve volných botách na suchý zip. (Jenže kluci samozřejmě chtějí být samostatní, takže tkaničkové bot nechtějí. :-))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA:
    ADD: Jasně, díky. Takže utírat zadek říkáte :-)) Úkol na léto tedy. Jinak celkem všechno umí (až na zavazování tkaniček a občas zipy).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jinak k tomuhle, asi bych se v pondělí zeptala, třeba nějak neutrálně jako "promiňte, minule jste zmínila Tondovy nevhodné hygienické návyky a mně to vrtá hlavou, co konkrétně jste tím myslela? Třeba abychom na tom mohli doma se synem zapracovat :-)" (a s úsměvem, ať to nejde do konfliktu, učitelka bude určitě taky sdílnější, když to bude vypadat, že to myslíš vlídně a ne stylem "co si to jako dovoluješ kozo jedna říkat, že můj syn má blbý návyky!" :-) Víš jak :-) Ale jinak chápu, že si to vztahuješ na sebe, to si myslim je vcelku běžná vlastnost žen-matek, že si vztahují věci týkající se "výchovy" dítěte na sebe, jako své selhání nebo tak (taky to tak někdy cítím).
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Promiň, nedá mi to, když jsi zmínila, že Tonda nechce chodit na velkou ve školce a často chce jít hned po odchodu z ní a řešíte to ve křoví - jak to prakticky děláš? Využíváš toho, že máš pytlíky pro psy a odnášíš to do koše? Moc si to neumím představit. (Bohu díky, já na tohle nejsem moc šikovná, takže jsem opravdu ráda, že mě k tomu děti nenutí. :-))
    ADD
    ADD --- ---
    TORUVIEL: U nás tříletým pomáhají s oblékáním (tedy hlásají to, v praxi je to o něco horší) a snad je kontrolují na záchodě. Jinak by měli být samostatní.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: Ta možnost tady je, proto se na to opatrně zeptá muž. Já vůbec omluvu nepotřebuju, spíš chci zjistit, jak to myslela, jestli má pocit, že se má Toník něco doučit. On taky, když se mu něco nechce dělat, tak tvrdí, že to neumí apod.
    TORUVIEL: Měly by umět se obléknout, aspoň ty základní věci, smrkat, jíst, říct si o něco...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak mě napadá, když už se tu probíraj ty hygienické návyky, co má dítě při vstupu do školky (klasické, státní) všechno umět? S čím pomůžou? Nebo jaké s tím máte zkušenosti...
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: A možnost, že když jsi měla den blbec, že ses přeslechla, že to říkala tónem, který měl naznačit, že přehání, ale tys to nedokázala vnímat, nebo tak něco, není? Přece když si chci s někým něco vysvětlit, měla bych připustit možnost, že je to jinak, než si myslím. "Vyříkat si něco" přece není jen "musí se mi omluvit". ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EVIANAIVE: Já bych se s ní poštěkala. Je mi jedno, co si bude myslet, ale ten výrok mi přijde přehnaný, uráží mě a já bych na ní šla moc zostra, znám se. Pokud podle ní Toník něco neumí, co má, tak mě zajímá co. A jak nezainteresovaný, je to jeho syn a pokud bude tvrdit, že to neřekla, tak je jasný, že chyba je na její straně a taky je to odpověď.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: To tak vyznělo? Tak jsem to nemyslela... Jen jsem ti chtěla popřát hodně štěstí... a protože jsem chtěla, aby to byl víc úspěch v počínání, tak jsem napsala "zdaru" - jako aby se zadařilo...
    A líbil se mi obrat "Na ten výrok o návycích se učitelky diplomaticky zeptá muž."
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA:
    Myslíš, že mi to nedají? Sousedka má děti už ve škole, ale měly stejnou školku i doktorku a ty nudle dokonce celoročně žluté a to potvrzení dostali a měli pokoj.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: :-D Hodně zdaru....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: Na ten výrok o návycích se učitelky diplomaticky zeptá muž.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: Chtěla bych výtěr z nosu a test z krve na alergii a mít potvrzení do školky, že není infekční.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: A co budeš řešit? Jestli je nemocný? Jakou barvu má to, co smrká? To přeci uvidíš o víkendu....A pokud to bude OK, tak proč ho brát k doktorce?
    A nebo budeš řešit "Co tím učitelka chtěla říct"? Tak to bych zase řešila s ní... (a pak třeba, když zjistíš, že měla nějaké relevantní podezření, tak ho můžeš vzít k doktorce....a nebo se ukáže, že něco popletla / nepochopily jste se a vše jest marnost a k doktorce netřeba).

Ale připomněla jsi mi, jak se mě na konci dubna lektorka na plavání ptala, jestli Lence tekla krev z nosu...Tak jsem se podivila a pravila, že nikoli. Tak to uzavřela, že asi taková tmavá nudle... No a jak to řekla, tak mi došlo, že to musel být kus těsta s kakaem, neb jsme pekly její narozeninový dort (a když olizovala těsto, tak ho měla fakt všude....a zjevně ani mytí všude nepomohlo) ;-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: Já mám strach, že když nebudu mít potvrzení, tak to budu řešit pořád. Má čekárnu pro zdravý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam