• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANNAWA: To by asi měl být... zatím to tak všude bylo, že se potvrzovalo, a většinou ve velmi krátkém časovém horizontu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Existuje nějaký termín, do kdy musí přijaté děti nahlásit, že nastoupí? Asi ne, co?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: špatné svědomí dobře znám...když starší nastoupila do školy, tak se zrovna otevírala školka v budově školy a jak jsem to zmerčila, tak jsem hned vyjednala, že tam mladší přehodí, logisticky geniální řešení.....a pak byl den otevřených dveří, školka mnohem menší než původní (taky mohli mít jen těch 24 dětí a ani o duši navíc), jíst chodili o patro výš do školní jídelny a celkově to tam bylo takové....no prostě bylo vidět, že to není školka, ale že to je předělané cosi....a učitelka ? první dojem děsný, tvářila se jak můra, na dotazy odpovídala jednoslovně a vypadala, že jí jako rodiče krajně obtěžujeme....no říkala jsem si, co jsem to tomu děcku provedla, školka hnusná, učitelka hnusná....a to jen kvůli mé pohodlnosti.....ve finále to byla asi nejlepší školka, prostory jsou dětem u zadku a učitelka výborná.....akorát to neumí s rodiči, tedy hlavně napoprvé....jak se otrkala, tak dobrý, dneska už se normálně bavíme jako kámošky a to i poté, co už mi tam dítě nechodí......no však tady šla tuhle debata, že učitelky ve školce asi vědí, proč dělají práci, kterou dělají....s dospělýma to prostě často neumí :-) a učitelky ze školek se tady děsně hádaly, že to není pravda, aha :-)))))
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Když já mám špatné svědomí, jak jsme si se starším plácali po rameni, jak se vyplatí dojíždět, protože pokroky byly viditelné a vůbec všechno, a teď už se nám nechce :-D

MARKYSHA: Já s tou naší taky neumím. Vycházíme bez potíží, jen je taková fuška s ní mluvit, že ji neumím skoro pozdravit :-D Ona... má trvalou! A malého pejska, kterého si vodí na vodítku. Též šatičky a podpatečky a tváří se pořád stejně. A co jednou řekla "Tak copak, maminko, my s tím chlapcem uděláme?", tak mám sklony se k ní nepřibližovat na míň než pět metrů. :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: my sice máme krásné besídky a všechno, učitelka je přísná, ale není vyhořelá, jen jsme se zase podle všeho sešly my dvě jako jedinci, co neumějí jednat s dospělými, takže je to s ní těžký pro mě, ale nikoli pro Tondu. Ale za prvý já to mám těžký se spoustou lidí (a oni se mnou) a za druhý je to docela dobrý mentální trénink. Na radu psychiatričky, že se nemám vyhýbat konfliktům a dusit to v sobě, ale naopak snaži se to vyřešit civilizovaně, s ní tedy jednám sama a zatím jsem to zvládla civilizovaně, tak jsem na sebe hrdá, takže slouží i jak o takový můj mentální trénink :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: naše holky vystřídaly 3 školky a řekla bych, že všude je něco...pozitivního i negativního....osobně bych jako ideální viděla nějakou čtvrtou, kde bych sloučila ty tři předchozí dohromady :-) nicméně jako zcela klíčové se mi ve finále jevilo akorát to, jestli mají příčetnou učitelku, všechno ostatní jsou v podstatě malichernosti....pitomé rozloučení s předškoláky otráví, ale není to klíčové....tak doufej, že příští rok dostane novou a ještě lepší ! :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MADIETTA: Pořád mám trochu roupy zahrabat prstíčkem v Jášově bývalé školce, jestli by se nenašlo místo i pro číslo dvě. Bylo to tam lepší po všech stránkách. Jenže tady to není vyloženě špatné, jen to... prostě není špatné :-) A přeci jen je sakra rozdíl mít je přes plot, nebo dojíždět každé ráno autem :-( Má tam kamarády a strašně si užívá, že je potkáváme na každém hřišti. Taky si říkám, že i v té staré byly učitelky, ze kterých bychom nebyli úplně nadšení, teď si nemáme důvod stěžovat (jenže zase - není to dobré, jen není důvod si stěžovat).

Aspoň něco dobrého, i když ten kontrast je o to bolestnější - v rámci dlouhodobého záskoku vyfasovali nějakou zkušenou matadorku, která je sice zvyklá na starší, takže se pořád trochu omlouvala, že neví, co všechno po těch mrňousech chtít, ale zároveň je velice příčetná a dalo se s ní pobavit na nosné téma "co s tím naším případem" a hlavně, hlavně "já se na to podívám" (to její ´podívám´ mělo zřetelné následky do druhého dne - například mi najednou přestal zapírat, že umí barvy :-D). Jenže tu mají jenom do konce roku. ACH JO.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SARGO: nejsi náročná, to by mi taky přišlo děsný. U nás je rozloučení moc pěkné, vždycky je to taková zahradní párty, rodiče společnými silami dodají pohoštění, děti jsou jedno po druhé uváděné slavobránou, dostanou stužky, pak zazpívají, něco předvedou... je to vždycky pěkné. Co popisuješ, mi přijde fakt laciné a odbyté.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Ach jo, jsem otrávená až na půdu.
    Dnes bylo rozloučení s předškoláky. Čekala jsem víceměně něco jako ve staré školce, kde se za pomoci dětí vyrobila hojná výzdoba, předškoláci předvedli poměrně sofistikovaný program, mrňousové jim zazpívali, stužkování, žranice a táborák.
    Místo toho tady jakési papundeklové centrum se zástěnami Wings apod., strašně hlasitá hudba Maxim Turbulens, několik najatých animátorů a program omezen na "stužkování a diskotéka", prostě to nejhorší z dětských koutků. Ani nebylo kde sedět, protože dali na plac zhruba pět laviček.
    Asi jsem moc náročná.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: já vím, přesto to považuju za hardcore. Spolu tam jsou dvě min půl dne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: ale to je standard.....jedna učitelka na 25-28 dětí.....u nás se střídaly dvě, ale kryly se denně jen hoďku nebo dvě....jinak tam byla každá sama.....
    KATIA
    KATIA --- ---
    tak máme za sebou první návštěvu ve školce. co mě dost pobavilo - v soukromé školce mají zkušenost, že si dvouleté děti dobře zvykají na kolektiv a adaptace je poměrně rychlá (u nás cca měsíc), mají model postupné adaptace bez rodiče, kdy se ale dítěti intenzivně věnuje jedna učitelka, neberou víc dětí na adaptaci naráz. v obecní školce mají zkušenost, že nejlepší je to s dětmi čtyřletými, adaptace probíhá min. z části s přítomným rodičem a očekávají i několik měsíců... děti v zásadě nastupují naráz, do věkově smíšené třídy, s námi bude letos nastupovat okolo 10ti cca tříletých...
    každý to vidí ze své perspektivy, že jo :-) nicméně jsem na ten přechod sama zvědavá, jak to zvládne. školka je ale moc pěkná, to zas jo :-) ale z představy, že na dvě učitelky (část dne na jednu) je nějakých 24 dětí (zapsáno v jedné třídě 27) mně teda omylo. jako z představy, že bych takový dav měla na starost já.......... to fakt není profese pro mě :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Zpráva z bojiště (boj o místo v mateřské školce). Dneska posíláme to odvolání, volala jsem také do školky a tak vím, že jedno dítě ze stávajících se stěhuje - čili B je druhý pod čarou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: vidíš a nám ho zaplatí, protože do toho vztáhli celou Evropskou, nejenom dolní :)
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Díky. Mně to je takový blbý, i k tý doktorce jsem tehdy nešla i proto, že už se o odškodném mluvilo a já bych se styděla, kdyby to vypadalo, že si tam jdu pro razítko (ale hlavně jsem byla ráda, že ležím, těžko bych někam jezdila).Tím spíš, že není žádný konkrétní viník. Prostě byla zkažená voda a nám z ní bylo zle, to se stane. Kamarádka mě musela dost nutit, abych si došla na obec pro příspěvek pro děti, které nejsou umístěné v místní MŠ - taky mi to přišlo hloupý. Tam ale aspoň nějaká souvislost je, kdyby měli místo pro všechny, ušetříme za dvě děti v soukromé školce. Pán Bůh mě chraň, abych někdy nebyla závislá na dávkách, asi bych bídně umřela hlady. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: http://www.pvk.cz/...mace-pro-zadatele-o-odskodneni-v-souvislosti-s-hygienickou-zavadou-v-dejvicich/

to s tím datem bylo někde v novinách.
    hele, s tou účtenkou z netu to můžeš zkusit podat, s tím, že to bylo doma a pak jsi doplňovala místo spotřebovaného, v nejhorším ti to zamítnou... hůř než teď na tom nebudeš
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Na stránkách Prahy 6 žádný informace o odškodnění nevidím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: njn... správný datum je součástí požadavků na tu účtenku...
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Bohužel, doplatila jsem na svou dobře vybavenou domácí lékárničku. Sice jsem pak zásoby doplňovala, ale přes internet a o týden později.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: ani jste nebyli koupit v lékárně třeba paralen a živočišný uhlí? nakonec prý uznávají jako dostatečný podklad pro odškodnění i účtenku z lékárny na protiblicí a protiprůjmový artikly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam