• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: trapný je, když na tebe má někdo řeči, pokud je to u vás volnější, tak to je pochopitelně něco jiného.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MARKYSHA: mi ale trapne není. .proc taky? Samozrejme když měl i nějakou akci dřív, tak jsme chodili včas. .
    mam ale práci, kde dělam občas do noci, tak se potrebuju ráno vyspat..
    nevidím na tom nic špatného
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    zlatý Brno jak to tak čtu :) příchod do školky do 9:00 a nikdy nikdo neprudil, když jsme zaspali a přišli později (to jsem samozřejmě dávala vědět sms)...je ale pravda, že my máme na školu obrovský štěstí, moc fajn učitelky, spousta akcí pro děti, vyšli mi vstříc i co se obědů pro syna týče...pro mě naprostý klenot mezi školkama :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: my taky můžeme dorazit později, když musíme k doktorovi apod. a když se zpozdíme, musíme do té půl deváté zavolat.

Ale taky to moc nechápu, já jsem chronický pozděchodič, ale tak to prostě řeším tak, že si v hlavě posouvám deadline zhruba o hodinu, což překročím, ale přijdu včas. Ale co se týče školky, tak se můžu přetrhnout, prostě by mi to bylo trapné a poslouchat denně nějaké řeči nemám morál. Mám kamaráda, pro kterého je "odpoledne" sedm až deset, večer deset-půlnoc a je to hrůza, on teda zásadně nic neslibuje, na přesných časech se nedomlouvá, "já tam nějak přijdu", ale je to silně rozčilující.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Nedívala se některá z vás včera na živý webinář od Nevýchovy na téma "Jak nastoupit do školky bez slziček"? Pustila jsem to až pozdě, takže jsem viděla první tři čtvrtě hodiny, ale ono to trvalo ještě další tři čtvrtě hodiny myslím, tak nevím, k čemu nakonec došli. Skončila jsem u toho "Jak na to - 1. bod: Dejte čas sobě a dítěti v den nástupu do školky (žádné fofr akce, klid...)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: U nás byl neskutečná sova odjakživa Jr. a v jeho případě se tedy osvědčilo mít školu sice od osmi, ale pod oknama. Budila jsem ho v 7:20.:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Jo, klasika :-D Ale jinak za nás teda musím říci, že škola začínající v půl deváté je terno a hodně nám usnadňuje celkové fungování. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Moje sestřenice (která má v péči svou vnučku) používá výmluvu "my jsme sovy" na to, že pro malou hledá školu, která začíná později než v osm. Error je, že žádná taková není v rozumné vzdálenosti od jejich bydliště, takže sice bude L. začínat v půl deváté, ale zato tam pojede třičtvrtě hodiny.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: přitom se porad ohaneji zákonem, který podle nich neumoznuje, aby se rodičů přijatých dětí ptali, zda nastoupí či ne.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: podle mě to je rada na houby:-( chtějí tě mít z krku, abys je už neotravovala....myslím, že legálně to tak ani nejde....můžou mít zapsaný je počet dětí x bez ohledu na to, zda chodí denně nebo jednou týdně....takže by tam tvůj syn musel být "načerno", což moc nechápu....kdyby došlo na lámání chleba, tak by měli fest průšvih
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    EVIANAIVE: souhlasím
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEPEK: tak my noví nejsme, ale taky nevím, jak mezi 50 dětmi najít někoho takového, že? Plus dva dny v týdnu jsou lepší než drátem do oka, ale zase ne zásadně. Nehledě na to, že vzali i děti odjinud a ty už neznám tuplem.

LEPEK
    LEPEK --- ---
    ANNAWA: to poradili i nám :) vzhledem k tomu, že jsme ve vsi noví a nikoho neznáme, je to dost k ničemu rada...

.. a nebo mám číhat u bran školky a odchytávat maminky s dotazem: "chodí vaše dítě na všechny dny? ne? skvělé, tak mi vám dáme půlku školkovného a ty prázdné dny tam šoupleneme naše dítě".... ;)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TAPINA: měla jsem a mám takovou kamarádku....na vysoké přesně jak popisuješ, na srazy s ní jsem (já chronický včaschodič) chodila aspoň o hodinu později, abych čekala jen hodinu a ne dvě....a víš co? změnila se.....s narozením dětí začla chodit včas....obvykle je to opačně, člověk to s miminem nedává, protože se mu na odchodu po..../cokoliv.....a ona se srovnala a už tak funguje....vím, že ne vždy a ne s každým, ale se mnou ano.....ví, že chodím včas a tím pádem se dokáže zkonsolidovat tak, aby tam byla taktéž včas....na jejím příkladu vidím, že to není jen o nějakém vrozeném nadání, ale taky o snaze.....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: že bych z toho aspoň něco vytřískala? ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: to je minimálně na fejeton, když už ne na reportáž. ;-)
    ADD
    ADD --- ---
    TAPINA: Ono to nakonec vyjde spojením obou výpovědí, protože člověk se snaží, ale s výsledkem se nakonec okolí musí smířit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem měla na vysoké takovou kamarádku, která měla tenhle problém (když jsem ji pozorovala, jak se někam vypravuje, pochopila jsem, že to je fakt lehká mozková dysfunkce na úrovni dyslexie, dyskalkulie, pojmenovala jsem to dystemporie :D) Jenže ono to člověku dost komplikuje život, už na té škole, a co potom dál v práci. Nevím, co s ní je teď, kde pracuje a jak se jí daří (poslední zprávy byly, že je na mateřské, takže počítám, že si tam práci s časovým rozvrhem dvakrát nenatrénovala), ale v té škole to občas čítalo i historky, jak nějakou zkoušku dělala na dvakrát ne proto, že by neuměla, ale že nezvládla dorazit, a podobně. Byla bych za, řešit to způsobem "mám problém a snažím se s ním pracovat tak, aby pokud možno nebyl příliš vidět", a ne "mám problém a vy se s tím smiřte".
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: A máme takový i kamarády. Jednou jsme měli sraz s kamarádkou (my s dětma, ona s dětma) v jednou na koupališti, potkali jsme se v 15:55 na křižovatce před koupalištěm. Dost jsme se tomu načasování nasmáli.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: jsem ráda,že naše školka (státní) neměla pravidlo pevného příchodu..některé dny jsme prostě chodili později,protože jsem šla do práce později ..a někdy byl ve školce jako první,nikdy to ale nenarušilo jejich program...ale bylo "povoleno" dojít i během dne,pokud třeba šlo dítě k doktorovi..zase tolik programů mimo školku neměli..
    ..ted budeme muset do školy pro jistotu nastavovat budik,ale snad to zvládneme,když máme školu 200m od baráku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam