• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    EDERA: Fixa na textil, sikmej prouzek a minuta siti?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Jasně, já jsem taky ráda, že dokážu některou věc podepsat jednou za život.:-) Ale pokud se chce někdo vyhnout tomu, že na bundě bude mít trvale jméno/monogram prvorozeného, zatímco pak ji bude nosit ještě mladší sestra, bratranec, sestřenice etc., tak náplast není nápad úplně mimo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: já byla ráda, že jsem některé věci podepsala aspoň jednou za rok, abych po každém praní, sušení a skládání ještě na hromádku lepila náplasti....
    EDERA
    EDERA --- ---
    AXTHEB: Což je přesně ta doba, kdy to půjde do pračky a po vyprání nalepíš novou.:-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELIZHANNAH: Podle mých zkušeností to do týdne odpadne
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Další možnost, jak podepsat oblečení do školky:

ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Jak jsem tady řešila, že všechno oblečení do školky se mi zdá pro syna komplikované na samostatné oblékání, tak teď jsem udělala pozitivní zkušenost s tričky značky Jožánek. Materiál je pružný (95% bavlna, 5% elastan); otvor pro hlavu taky pružný a dostatečně velký, ale ne obří; rukávy dostatečně široké. Za mě spokojenost :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANNAWA: za sebe muzu říct, že dite má řád, i když jsme chodili později. .
    A jsem ráda, že i přes nektere nedostatky
    ,byla v tomhle školka super. .kdyz mi kolegyně v práci říkala, že po 8 se prostě do školky nedostane a musí resit hlídání, tak me omyvali. .a to máme stejného zřizovatele.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: proto taky píšu, že máme na školku obrovský štěstí ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Nó, Brno jak kde. U nás do 8:30 a v instrukcích ze schůzky tučně napsáno, že se na tom bude trvat :o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: to máš pravdu, ale jsou opravdu lidi, kteří to bez pomoci nezvládnou. Třeba můj muž je sice člověk, který chodí všude včas, ale ráno je extrémně nemožnej, když žil sám, chodil do práce na jedenáctou a jinak ho musím budit nekompromisně já a i mu opakovaně ráno volat na služebky, což když byl v Americe, bylo zajímavý. Já sice vstávám celkem lehce, ale zase jsem pozděchodič, takže se ideálně doplňujeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: já si ale i tak myslím, že není od věci děti i pomocí včasných příchodů do školky učit nějakému řádu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: trapný je, když na tebe má někdo řeči, pokud je to u vás volnější, tak to je pochopitelně něco jiného.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MARKYSHA: mi ale trapne není. .proc taky? Samozrejme když měl i nějakou akci dřív, tak jsme chodili včas. .
    mam ale práci, kde dělam občas do noci, tak se potrebuju ráno vyspat..
    nevidím na tom nic špatného
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    zlatý Brno jak to tak čtu :) příchod do školky do 9:00 a nikdy nikdo neprudil, když jsme zaspali a přišli později (to jsem samozřejmě dávala vědět sms)...je ale pravda, že my máme na školu obrovský štěstí, moc fajn učitelky, spousta akcí pro děti, vyšli mi vstříc i co se obědů pro syna týče...pro mě naprostý klenot mezi školkama :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: my taky můžeme dorazit později, když musíme k doktorovi apod. a když se zpozdíme, musíme do té půl deváté zavolat.

Ale taky to moc nechápu, já jsem chronický pozděchodič, ale tak to prostě řeším tak, že si v hlavě posouvám deadline zhruba o hodinu, což překročím, ale přijdu včas. Ale co se týče školky, tak se můžu přetrhnout, prostě by mi to bylo trapné a poslouchat denně nějaké řeči nemám morál. Mám kamaráda, pro kterého je "odpoledne" sedm až deset, večer deset-půlnoc a je to hrůza, on teda zásadně nic neslibuje, na přesných časech se nedomlouvá, "já tam nějak přijdu", ale je to silně rozčilující.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Nedívala se některá z vás včera na živý webinář od Nevýchovy na téma "Jak nastoupit do školky bez slziček"? Pustila jsem to až pozdě, takže jsem viděla první tři čtvrtě hodiny, ale ono to trvalo ještě další tři čtvrtě hodiny myslím, tak nevím, k čemu nakonec došli. Skončila jsem u toho "Jak na to - 1. bod: Dejte čas sobě a dítěti v den nástupu do školky (žádné fofr akce, klid...)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: U nás byl neskutečná sova odjakživa Jr. a v jeho případě se tedy osvědčilo mít školu sice od osmi, ale pod oknama. Budila jsem ho v 7:20.:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    EDERA: Jo, klasika :-D Ale jinak za nás teda musím říci, že škola začínající v půl deváté je terno a hodně nám usnadňuje celkové fungování. :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Moje sestřenice (která má v péči svou vnučku) používá výmluvu "my jsme sovy" na to, že pro malou hledá školu, která začíná později než v osm. Error je, že žádná taková není v rozumné vzdálenosti od jejich bydliště, takže sice bude L. začínat v půl deváté, ale zato tam pojede třičtvrtě hodiny.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: přitom se porad ohaneji zákonem, který podle nich neumoznuje, aby se rodičů přijatých dětí ptali, zda nastoupí či ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam