• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Řekněte mi, když má dítě jenom řídkou bezbarvou rýmu, necháte ho doma, nebo ho odvedete do školky i tak? Protože dneska mi došlo dítě s rýmou ze školky... tak přemýšlím, zda zítra dát či nedat. Potřebovala bych spíš dát, protože sama taky potřebuju k doktorce...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: přesně takhle se občas cítím "jako neschopná hydra", jejíž děti se nemůžou dočkat,a ž se jí zbaví. Na druhou stranu, když pro Tondu jdu, tak spustí takový nadšený pokřik a skáče mi do náruče, že mě ty pochybnosti zase přejdou. Asi si taky ode mě potřebujou odpočinout :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    NIENNA: já jsem vypozorovala, že je určitá skupina matek, která je vlastně hrdá na to, že jejich dítě je na nich plně závislé a nedokáže bez nich samostatně existovat. Říkají "naše Pepička v té školce nemohla být, ona prostě bez maminky nedá ani ránu" takovým tím tónem, jako že "jsem tak úžasná matka, že se to dítě prostě ode mě neodtrhne", a na matky, jejichž děti tyto problémy nemají, hledí jako na neschopné hydry, od kterých to dítě radši uteče, než aby s nima bylo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: můžou si za to samy, "naši" Martinu na ně, ta by s nimi zametla, nemají se sebou nechat tak vorat a nastavit jasná pravidla. Ony to budou napravovat měsíce a měsíce, ne rodiče.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ILLUZE: Asi abych si moc nepískala....čekala jsem v šatně až mladá dojí a přijde za mnou...a přišla uplně a totálně v slzách... Tak jsem šla zjistit, co se stalo a jak... No, nezklamala - učitelka si myslela, že už odpolední sváču mám u sebe, tak jí tu její nedaly... a to na ni bylo moc (ano, jídlo je velmi důležitá věc). No, vrátila se s pro ni s učitelkou a zase usměvavé dítě... :-)

Ale učitelek je mi líto - děti prý plakaly (trochu), neposlouchaly (vůbec)... Učitelky vypadaly dost vyřízené...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: To nevím... :-) A ptát se jí nebudu - znám jí z hřiště a dost se jí vyhýbám...nějak to není má krevní skupina... :-)
    Ale umím si představit, že to byl nápad někoho jiného (tchýně, manžela) a ona teď dokazuje, že to FAKT nejde... Ale to je fakt jen má fantazie... :-)

SARGO: Mě to za chvíli taky nechá zcela chladnou...ale dnesa je to "poprvé" no... :-) Fikaný je, že já na ten kus zahrady, kam chodí Lenky třída nevidím... :-)

TAPINA: Také tu mám čisto... :-) A až si Lenku za chvilku vyzvednu, tak ji dám spát, takže to i chvilku vydrží... :-). Ale nějaký velký generální úklid plánuju až na příští týden... a pak dál.... (praktické využití volného času).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Za svou první odpolední během tohohle školního roku (první celé dopoledne bez dítěte) jsem vygruntovala byt jako za posledních pár let ne :o) Ale plánuju si to takhle pravidelně, konečně bude prostor pro nějaký systematický úklid.
    SARGO
    SARGO --- ---
    NIENNA: Koukám z okna na školku a když jsou venku, ten jekot sem doléhá. Ale chodíme do jiné a kus dál. Stejně jsem při povědomém řevu vybíhala :-D Ale mám tu výhodu, že časem naskočil postoj "to je ale krásný, že to zaručeně není moje" :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: nějak nechápu, proč dítě vlastně hlásí do školky.....

Já jsem teda potají brečela, že je to Tondovi úplně jedno, největší problémy se zvykáním měly učitelky, Tondu jsem násílím rvala po svačině ZE školky. Alenku rvu ze školky už teď při vyzvedávání ze školky, jak z Jáji, tak z "velké".
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Nejlepší na tom je, že maminka měla takový ten výraz "jsem vám říkala, že to nedá"....
    Ale tak ona je se sebou zjevně velmi spokojená...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BALAENA: Z balkonu... ;-P
    Rozhodla jsem se zaměstnat se úklidem... (jako že bez vydatné pomoci dítěte to dám taky a zaměstnám ruce i hlavu tak nějak přiměřeně... abych moc nešílela)...ale jak mám otevřené dveře na balkon, tak chodím koukat,když slyším plakat dítě...
    Takže jako špion bych se neuživila...ale pobavilo mě to... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NIENNA: šmíruješ z okna? :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Cha, tak blonďatá, chytrá maminka právě odvádí své dítě ze školky... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ILLUZE: Chuděra.... A ty taky... Hodně sil.. Mě ten "třetí den" vlastně teprve čeká, protože tentorkát je tam L. do oběda a já nejsem nikde v dosahu vlastně poprvé... (no dobře, v případě telefonátu jsem tam za 5 min včetně oblíkání, ale i tak).

ILLUZE: To je mnohem optimističtější scénář než ten můj!!!

TAPINA: Myslím si to stejně...ale díky za tu krásnou formulaci... :-)

MEDVED007: Přesně! S Lenkou tomu říkáme "bude se nám krásně stýskat" - stýskat, protože nám druhý chybí a krásně, protože víme, že se má báječně a moc si to užívá a pak si o tom budeme vyprávět. (termín jsem zavedla před rokem, když jsem se vracela do práce... )
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    fuj, když to tady čtu o těch zvykačkách, tak mi jde úplně mráz po zádech...sama si na to živě vzpomínám a bylo to hrozný....člověk se na jednu stranu hystericky těší, až se o dítě postará zase někdo jiný a na druhou stranu mu to je líto.....a dítě to má asi taky tak....oboje v jednom hrnci...radost i smutek :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jirka dneska taky kňoural celou cestu, že tam nechce. Pak když jsem ho odtrhla od nohy, zasednul ke hračce, od které jsem ho včera odpoledne nemohla odlákat, a neřekl ani "čau" :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: To je hrozný. Vždyť ten rodič má být dítěti oporou právě tím, že z něj bude vyzařovat dojem "to je v pořádku, takhle to má být". A ne že bude vysílat na všechny strany "je to hrozný, ale my to spolu nějak zvládnem, když to jinak nejde".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    U nás tohle "zvykání" nevedou, právě kvůli těm ostatním dětem, které tam maminky nemají a těžce to potom nesou. Rodiče tam s dětmi mohou být odpoledne, když je vyzvedávají, přímo jsou k tomu vybízeni, že pokud mají chuť, mohou si tam s dětmi pohrát. Myslím si, že pokud by nějaké dítě mělo problém a maminku se spoustou času, mohli by spolu klidně chodit jen odpoledne, přidat se k dětem na zahradě nebo zůstat sami v herně, aby mělo dítě čas si prostor osahat, s někým se seznámit a zvyknout si. Odpoledne už bývají děti klidné, cizí rodiče je nerozhodí. Rána mohou být těžká i pro děti, které jsou na školku zvyklé - dnes jsem třeba viděla holčičku, která chodila už celý loňský rok, jak mamince křečovitě visí na noze...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: P.S. Tipuji, že jsi to konečně rozsekla a ostatní tě brzy vděčně následovali :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NIENNA: Tak u nás dneska spousta slz a zásek už v autě - včera dorazila se šlicem pod okem a dnes se odmítá družit. Hodinu jsem tam zůstala. Hrály jsme si a malovaly, ale jak se tam objevily další děti a jedna holčička tam začala potajnu slzet, když nás viděla, vycouvala jsem.
    Nic moc pocit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam