NIENNA: Tak si dneska připadám... divně - jsem doma bez dítěte a to je ve školce... :-) Hrozně zvláštní pocit... jako, že je veliká....a šla sama do světa... :-)
Jinak domluva - dneska děti do oběda, v šatně jen vybraných pár jedinců, jejichž děti to nedávají, v případě krize se volá telefonem (učitelky nám ne naopak).... Tak co myslíte - šatna PLNÁ rodičů.... A jedna blonďatá hrozně chytrá maminka tam do telefonu vysvětlovala, že ONA ROZHODNĚ NIKAM NEJDE a že to bude v pohodě, protože tam zůstávají všichni... Tak jsem hodně nahlas řekla naschledanou a šla jsem... a předpokládám, že mě tam zústávající rodiče zdrbnou...
Nejsem sama kdo šel pryč...ale těch, co zůstávají je mrak... :-S
Nicméně předání proběhlo, jak jsem čekala - tj. suveréně učitelkám nahlásila, co má za značku, že máma bude doma, ona jde domů po obědě a pusu jsem dostala jen proto, že jsem si o ni řekla a vlastně jsem si ji urvala... no...
Jsem na ni pyšná... Snad ji moc nerozhodí ty rodiče v šatně...
Navíc mi zvládla říct, že půjdou dneska na zahradu, tak jsem tam dotáhla všechno potřebné vybavení (oblečení, boty). Jsem myslela, že mám spoustu času, když celý týden budou chodit po sváče... ;-)
V zásadě mi to nepřijde jako špatný systém adaptace... Bere to v potaz i zmiňované děti, co se potřebují hodinu tulit v šatně a pak jsou OK... hrozný je, že když to využívají rodiče, kteří mají se separací problém, tak to rozhazuje zbylé děti, které by jinak byly v pohodě...
Jsem zvědavá, kolik rodičů školku vzdá...
Opravdový problém tam má asi 5 šmudlů (fakt malé děti) a rodičů tak tři čtvrtiny (si fandím).