• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: U nás taky... Lence i zapletly super cop... Ale ty učitelky jsou fajn...ale je fakt, že když jsem na téma copu zabrousila, tak byla taková ostražitá a připravená se bránit... Pochvala ji zase "vyfoukla"...

Nevím no... Podle mého to možná ani není dané vyhláškou, jako spíš nějakým doporučením, které vzniká na základě stížností rodičů, co to "ženou vejš" - jako forma prevence...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: u nás učitelky děti normální hladí po hlavě apod.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    TAPINA: ve státní školce nemohou školky mít dopňkové dítě, které doplňuje stav, pokud není plný (nemocné děti, děti docházejí jen určité dny apod.)?
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    NIENNA: No myslela jsem si něco takového, proto ten dotaz. :) Dík.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NEBULA: Nebrala bych si to osobně... Taky jsme byli informováni, že podle všech vyhlášek apod. by na děti neměli vlastně ani šáhnout (snad někde mám napsané i podle čeho), ale že to tedy nedodržují....že se to uplně nedá...Ona z toho ředitelka byla spíš nešťastná než co jiného... mluvila o tom dlouho a docela podrobně... ale zase tak mi to neuvízlo... Jen mi uvíznul v hlavě příklad... Že když se rozšíří vši, tak vlastně nesmí šáhnout na hlavu dítěti a zkontrolovat ho... ale zase nechtějí vzít zavšivené... tak to vymysleli tak, že ve dveřích rodič pod dozorem rozhrne vlásky a podle toho je vpuštěno dítě do třídy...

Na základkách jsem na takový problémy nenarazila...ale v mateřinkách jsem to už slyšela... a ne jednou a ne z jednoho místa...

Ale nezjišťovala jsem si to...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: a jestli takováto spiknutí fungují tak díky za ně, dneska jsou totiž některý nařízení fakt skutečný nesmysly (napříč odvětvími)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: aha, dík
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: Jako že škola, kde učím, nějaké pravidlo vědomě ignoruje, protože ho považuje za blbost.
    Ale úplně se mi to nezdá, to by mi asi jako učitelce řekli.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: naší?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: Je taky možné, že je to něco, na co se v naší škole svorně peče, nezkoumala jsem to...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ALDEMIK: Tak proč s tím mají takovej problém? Achjo, zavání mi to nečím jiným, jsme přistěhovalci, nevypadám jako standartní matka a furt něco chci, navíc je dcera alergik, takže nosím svý jídlo, jako první den mi vrátili po jídle krabičky s tím ať si to dám do něčeho, aby se to dalo ohřívat v mikrovlnce (krabičky Tupperwere, haha) a ať si prej pořídím radši jídlonosič (mají je tam všichni, co odebíraj jídlo z jídelny), tak jsem s úsměvem vysvětlila, že krabičky do mikro můžou, a že to pidi množství do jídlonosiče prostě dávat nebudu (dcera má 2,5 roku, takže množství si dokážete představit..), snažím se ale problém bude asi jinde, ale to je OT :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NEBULA: imho blbost, na základce jsme ekzematiky normálně mazali, hlavně na škole v přírodě...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    btw. takový dotaz na odborníky- Požádala jsem učitelku, aby dceři mázla ruce krémem - po umytí - exematik - nejřív, že jo, a pak mi krém vrátili, že nic nesmí dětem dávat (obyč. modrá indulona). Načež jsem se tomu podivila a zeptala se, jestli na to mají nějaké nařízení a jak se to teda řeší v zimě, když jdou děti ven, a potřebují namazat třeba i obličej nebo v létě uvéčko. A že nevím jestli je tedy lepší, když jí třeba praskne kůže do krve .... Následně mně učitelka vzala k ředitelce, a domluvily jsme se, v oboustranné snaze najít cestu a byla jsem požádána, aby si dcera sama řekla po umytí rukou o krém a sama si to pak namazala. Děkuji jim za vstřícnost, dcerka to zvládne, navíc to dělá ráda, a když krém nestrážím, tak si ho na sebe dá třeba kilo :) nicméně, zaráží mně nesmyslnost některých (asi?) nařízení......
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ADD: řešim to podobně, když mám pocit, že má málo vitamínů, dokoupím 100tní džusy co nejrozmanitější, jelikož s ovocem máme taky celkem problém, přitom malinká jedla všechno, teď pokud to není jabko nebo banán, tak nechce skoro aani ochutnat..jé a teď jsem zapomněla, že to není spisovně- omlouvám se, přepisovat už to nebudu ;)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    BALAENA: já taky zdrhla.. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDEMIK: já mám právě známýho, který nakupuje se slevou zdravou výživu a spol. pro sportovce, tak tak s nimi přivařuju a mám to se slevou, i různé raw čokolády, Mixit apod.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDEMIK: já se blbě vyjádřila, ne džus ale ten koncentrát právě používám :-) S džusem by mi to asi nezkousl.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MARKYSHA: Ještě existuje jablečný nebo jablečno-různý koncentrát, prodávají běžně ve zdravých výživách. Cena sice vyšší oproti klasickému sirupu, ale podstatně nižší v porovnání se 100% šťávou/džusem.
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Snažím se jí dávat co nejvíc, protože kluci (včetně muže) nejedí moc / vůbec ovoce, takže tohle je taková záchrana. Omezující jsou v tomhle peníze, dobré šťávy nejsou levné.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MARKYSHA: Máme na lince neustále pětilitrovku jablečného moštu a sám si chodí s hrnečkem a sám si čepuje. Vodu a čaje bojkotoval od malička. Takže pije jablečný mošt, mlíko nebo neslazenou meltu s mlíkem. Jen zcela výjimečně něco jiného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam