Tak jsem si vcera vzpomnela na mistni tip, tusim Medveda, kdyz Lucinka rano ve skolce natahovala, ze chce byt se mnou (nevim, co ji to chytlo, do stejne skolky chodi rok, plactive obdobi mela jenom vloni v cervnu asi tri tydny. Zalovila jsem v kabele, nasla zluty zvyraznovac a jala se ji na hrbet ruky malovat smajlika. 'Lucinko, a tady jsou ocicka a tady se usmiva, to se jako na tebe bude usmivat maminka, abys nebyla smutna...'
Luci ruku stahla, ze 'Tohle tam nechci mit. Ale chci tam mit telefonni cislo, abych ti mohla zavolat, az budu chtit.'
Dobra tedy, napsala jsem tence telefonni cislo. tim zvyraznovacem sotva bylo videt, ze tam neco je, takze dobry.
Odpoledne jsem pro ni prisla do skolky. Ruku pomalovanou az nad loket k rukavu cervenymi, fialovymi a ruzovymi klikyhaky. 'Lucinko, co to tady mas, to mas pocmaranou ruku...?' A jak tak koukam, jsou to cisla. Fakt moje telefonni cislo. 'Tamto cislo nebylo videt a ja chtela, abych ho tam mela napsany, abych ti mohla zavolat! TAk jsem si ho tam napsala.'
Ano, mam jednoduche cislo, ale ze ho zna a ze ho umi napsat a rict, to me prekvapila.