• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAPINA: mám objednán o, dám report...;-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    K oblíbenému tématu podepisování oblečení do školky - tohle se mi hrozně líbí. Už několik dní přemýšlím, jestli za to chci nebo nechci utrácet prachy :o)
    úvodní stránka - Štítky pro děti
    http://www.stitkyprodeti.cz/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELIZHANNAH: já to honorovala, je to teda v rámci odměn, co tady moc nejsou populární, ale používala jsem třeba v šatně při vyzvedávání, musíš se rychle obléknout nebo nám zapadne sluníčko a nebudeme dlouho na hřišti apod.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Netušíte, co s dítětem, které se zaseklo u oblékání? Na konci prázdnin se Bertík snažil, bylo to den ode dne s oblékáním lepší, první dny ve školce taky dobré, pak byl týden nemocný a od začátku tohoto týdne je to bída. Sedí jako panák a nechá se oblíkat, sám se vůbec nesnaží, rozvíjí složité teorie o všem možném a je opět duchem jinde. Ve školce asi to samé, protože si paní učitelka stěžovala, že na tom oblékání máme doma zapracovat, že je hrozně pomalej... Jenomže ani já s ním nehnu, prostě je tvrdohlavej a nějaké oblékání ho nezajímá. Můžu na něj mluvit sladce, můžu mu slibovat, můžu zvýšit hlas, všechno marno... Někdy si myslím, že hlavním rodičovským pocitem je beznaděj.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Aby si neuřízl ostudu, tak hodil ztracení se na bratra?:-) Velmi důmyslné!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: Cha, byli jsme v Iqlandii, snad ve třetím patře se mladší Vítek z nějakého důvodu sebral a odešel, zatímco jsme zkoumali exponáty. Muž šel hledat patra nahoru, já s Jáchymem jsme šli hledat dolů. Úplně dole je tam herna s vodou, Jáchym poprosil, jestli by tam nemohl zůstat, slíbil, že se odtud ani nehne. Fajn. Hledám dál a najednou slyším hlášení "Rodiče malého Jáchyma ať se dostaví k pokladně." Říkám si, sakra, co se děje, hledáme Vítka, co se stalo Jáchymovi. Milý Vítek sešel těch několik pater dolů, tam začal řvát a když byl odchycen zaměstnancem, prohlásil, že se jmenuje Jáchym a že mu maminka s tatínkem odešli...
    SARGO
    SARGO --- ---
    EVIANAIVE: Nj, je to kus od kusu... čtyřleťák se chová při ztrátě racionálněji, než se starší choval v šesti - číslo nečíslo, nacvičené mechanismy na houby. :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já děti tel. čísla rodičů učila od útlého věku....měla jsem strach, že se mi ztratí a tudíž bylo dobré, aby dokázaly říct jak se jmenujou, kde bydlí a kam má případný nálezce volat....chvíli měly holky na rukou takové ty pásky, kde se to dá zapsat, ale těch pár údajů si zapamatuje dítě hned, to není třeba nějak hrotit páskem, který se stejně v kritickou chvíli zapomene....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naše tehdejší číslo domů si pamatuju pochopitelně dodnes :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Ano. Ale tenkrát bylo všem jasné, že je potřeba to dítě naučit, chápeš? Dneska na to rodiče prostě ani nevzpomenou, že by to bylo potřeba, protože dneska se čísla běžně nememorujou, a co víc, ani do toho telefonu nezadávají.
    Taky bylo to "číslo domů" jedno a mělo pět číslic, v našem případě. Dneska si chudák chlapeček bude muset zapamatovat přinejlepším 2x 9 číslic.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: Teda nevim, jak proste sis cislo domu pamatovala ty, ale ja se ho urcite ucila s nasima a obcas se me na nej pro kontrolu zeptali.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Já dneska zpaměti umím jen svoje číslo. Pamatuju si i manželovo, ale to je mi k ničemu. A pak teda umím číslo k mámě na pevnou linku. Holt musím dávat pozor, abych se neztratila:-) Blondýna moje číslo na mobil umí, to jsem zajistila jako bezpečnostní opatření. Jr. neumí ani to svoje, to už je marný.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NIENNA: Že nechci chodit v noci do školky, jsem kdysi brečela i já.:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARGO: To je všechno pravda, ale dneska si člověk musí uvědomit, že je to potřeba je naučit. A je to pro nás novinka, všechny generace předtím si prostě čísla pamatovaly, protože si čísla příbuzných a kamarádů pamatoval každej.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: Šmarjá, k čemu čísla rodičů? Já se neztrácím, a když jdu domů později, taky jim to může být šumák :-D Pamatuju si jenom manželovo (a to díky tomu, že máme stejné, jenom jinou volačku - to byl tenkrát geniální nápad, občas se za něj i po těch letech pochválím :-)), též mi slouží jako rozcestník, ale dítě rodičů by prostě vědět mělo, si myslím. Ono se to průběžně hodí, rozhodně u dítěte, které vlastní mobil nenosí, a když nosí, většinou si ho zablokuje, nenabije, zapomene; a třeba právě s oddílem ho ani u sebe mít nemají. Vlastně by mě vůbec nenapadlo, že bych je ho nenaučila, to mi připadá jako základ :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARGO: Když to je těžký, dneska. Ty znáš zpaměti čísla svých rodičů? Já ne :D Manželovo znám, naštěstí má jedno číslo celou dobu, co ho znám, a to se tenkrát ještě čísla pamatovaly. Když si zapomenu mobil a volám z nějakého nouzového zdroje, tak volám jemu, aby mi našel číslo na někoho, koho potřebuju :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATIA: On ten evidenční list mi vůbec přišel, že se kopíruje furt ten stejnej už 30 let. MÍSTO a telefon, kam volat v případě náhlé nemoci? No pravděpodobně u všech dneska asi mobil a místo tam, kde zrovna je.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TUTIK: To je hodně dobrá! Dost mě tuhle zaskočilo, když se vracel oddíl domů a vlak měl zpoždění, že mi volalo dítko co a jak, a komu všemu mám ještě poslat vzkaz, že kluci neznají čísla rodičů. První až třetí třída. Myslím, že by jí taková historka mohla potěšit. :-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    ad evidenční list - u nás je na něm jenom poznámka, že potvrzení lékaře je na přihlášce... oceňuju, že jsme nemuseli běhat pro druhé razítko...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Tak jsem si vcera vzpomnela na mistni tip, tusim Medveda, kdyz Lucinka rano ve skolce natahovala, ze chce byt se mnou (nevim, co ji to chytlo, do stejne skolky chodi rok, plactive obdobi mela jenom vloni v cervnu asi tri tydny. Zalovila jsem v kabele, nasla zluty zvyraznovac a jala se ji na hrbet ruky malovat smajlika. 'Lucinko, a tady jsou ocicka a tady se usmiva, to se jako na tebe bude usmivat maminka, abys nebyla smutna...'
    Luci ruku stahla, ze 'Tohle tam nechci mit. Ale chci tam mit telefonni cislo, abych ti mohla zavolat, az budu chtit.'
    Dobra tedy, napsala jsem tence telefonni cislo. tim zvyraznovacem sotva bylo videt, ze tam neco je, takze dobry.

Odpoledne jsem pro ni prisla do skolky. Ruku pomalovanou az nad loket k rukavu cervenymi, fialovymi a ruzovymi klikyhaky. 'Lucinko, co to tady mas, to mas pocmaranou ruku...?' A jak tak koukam, jsou to cisla. Fakt moje telefonni cislo. 'Tamto cislo nebylo videt a ja chtela, abych ho tam mela napsany, abych ti mohla zavolat! TAk jsem si ho tam napsala.'
    Ano, mam jednoduche cislo, ale ze ho zna a ze ho umi napsat a rict, to me prekvapila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam