• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MARKYSHA: A to je dalsi vec, jak ty konflikty realne probihaji. (Ja kdyz vidim eriho reakci na drobnou odreninku, tak kdo vi, jak mu kdo doopravdy ublizuje a zq co si muze sam)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: Je jasne, ze 4 lete dite bude mit sve uvazovani a telesnou kondici primerene veku. Ta sebeobrana byla spise jako doplnek a ne reseni dane situace, to doufam, nikdo tak nebral :). (Ostatne se to take chvili musi trenovat, ze? :) )

MARKYSHA: Ano, to je prave pricina vetsiny sporu, ze clovek nepatra po pricinach a vidi jen nasledky. Myslim, ze to delas nejlepe jak to jde.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Taky bych se pídila po okolnostech, nejdřív vyslechnu i učitelky, jestli o tom neví a pak řeší. Kolikrát Tonda přišela s nějakou šílenou historkou, já se zeptala učitelek, ony mi popsaly situaci, že to vlastně nebylo tak dramatický, popř. to bylo vzájemný či si dokonce začala nebo nejčastěji vrátil to stonásobně a když jsem to zas probírala s Toníkem, tak mi to potvrdil, že to tak bylo. Nikdy jsem mu nevynadala, ale vždycky to s ním rozebrala, řekla mu, jak by to mohl příště řešit jinak a pod. Docela se mi to osvědčuje.
    Jednou mi dramaticky líčil, že po něm celá třída žabiček házela kamením a bylo to tak, že po po sobě ze srandy házeli listí, s tím listím mu na hlavě nepřistál kámen, ale drn, což ho vytočilo, vzal rýč a dotyčného s ním začal mlátit do hlavy, o čemž se mi pochopitelně nezmínil. Nedávno jsem pro něj přišla, ředitelka s někým kecala, vzadu drámo, chudák Tonda a hádal se s pěti dalšíma dětma, brečel, vypadalo to úděsně. Tak jsem se ho ptala, dětí se ptala a bylo to tak, že jedno z dětí mělo na okně nějaký výrobek ze stavebnice, někdo jiný ho shodil, Tonda ho našel na zemi, tak ho rozložil a postavil si z toho sám. To dítě si toho všimlo, tak mu to sebralo a začali se hádat. Protože Tonda tam byl přidaný z jiné třídy, protože měl sportovky, nevěděl, jak to tam chodí s těmi výrobky, ani nevěděl, že to nějaký výrobek byl a děti to braly jako křivdu páchanou na jejich kamarádovi. Odcházeli jsme všichni ve smíru.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Nevěřím tomu, že čtyřleté dítě dokáže pojmout tu filosofii, vždycky správně vyhodnotit situaci a za všech okolností ovládat výcvikem nabyté dovednosti tak, aby protivníkovi neublížilo. V tomhle věku ta odpovědnost fakt musí být na dospělácích. Učitelka musí mít pod kontrolou, že nikomu nebude ubližováno.

GIOMIKY: Pokud rodiče neumí česky nebo to dovedně předstírají, houkla bych na holčičku samotnou. Zkušenosti potvrzují, že to celkem zabírá (a holka nejspíš rozumět bude).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIOMIKY: Záleží, jak to tam vedou... Ale je možný, že si problému ani nevšimly, a tím pádem problém ani nemůžou řešit...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GIOMIKY: Pak bych to resila s ucitelkou
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SINSEMILLA: Prima, ze predpokladu, ze protistrana rozumi cesky.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RYBKA: Nemluvil jsem o tom s ucitelkama. Ale jestli budu, tak necekam zazraky.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GIOMIKY: Erik mel loni problem s jednim chlapeckem, letos s jistou natalii, kterou podle toho, jak o ni mluvi, fakt nesnasi (az me to prekvapuje). Nicmene se snazim syna podporit v tom, aby si to s nimi vyridil sam a dal jasne najevo, ze se mu chovani dotycne/ho nelibi. Minuly rok to na chlapcka zabralo - proste mu nekolikrat rekl, ze nechce, aby ho bouchal, ze to je neprijemny. Ve skolce maji bohuzel zvyk, ze se maji takovehle situace "kecnout" ucitelce, radeji bych, aby si to vyresil sam a to ne tim, ze se bude taky prat. Zatim tomu s natalii davam cas a proste o tom mluvime, pry se s ni nebavi nikdo, protoze se chova hnusne i k ostatnim, treba ji to dojde. A jestli to bude porad trvat, zkusim treba to, ze za ni pujdeme s erikem oba, on ji to rekne a ja mu budu delat podporu
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GIOMIKY: Mluvila jsi o tom s učitelkama?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevim, jak je to u vas, ale v nasi skolce je s rodicema cizincu tezka domluva. Bude stacit ji naucit, jak vykrejvat rany.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DELVIT: Ja proti sebeobrane z principu nic nemam, ale ctyrlete dite to podle me nema sanci pobrat.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: Tady určitě je potřeba zajít do školky a řešit věci i s nima.

Druhá věc je, že sebeobrana se dle mého nikdy neztratí a nikdy člověk neví kdy se to může hodit. Není to o tom jak se člověk jen naučí "prát" (to by byla špatná sebeobrana), je důležité, aby člověk věděl co se může stát a jak má reagovat aby takovým situacím předešel.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Mně teda přijde divný řešit tenhle problém tak, že budu školkové dítě učit, jak se úspěšně prát.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GIOMIKY: a sakra, jak si na to přisla? (na tu sebeobranu mohu doporučit za sebe - http://ebmas.cz/cs/wingtzun/kurzy-pro-deti)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GIOMIKY: My mame, ms santoska
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nemate tady nekdo decko na p5 - Smichov?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Myslim, ze prisel cas na krouzek sebeobrany.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Prima, prima, tak dcerku asi mlati ve skolce nejaka ruska marfuska.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LORAIN: ke kvalifikovanosti logopedky se nemůžu vyjadřovat, ale co se týče té výslovnosti, můžu tě uklidnit, že pod správným logopedickým vedením se může řečových vad zbavit i dospělý, natož malé tvárné dítě. U předškoláka už tuplem není pozdě, my jsme se starším synem chodili na logopedii pět let, až do jeho třetí třídy, protože mu to prostě šlo pomalu, ale nakonec se naučil mluvit perfektně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam