• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: tak to vam nepreju,u nas dnes pidibesidka a vanocni dilnickY vevnitr.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uf, ano, je uvnitř, fotky z minulých ročníků to dokazují. Krom toho jsem našla fotogalerie s názvem "Velikonoční dílničky". Kdy jsem tu psala, že toho asi budeme ušetřeni? :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: My máme besídku (tedy alespoň doufám!) vevnitř.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prosím vás, je standard, že se všechny akce školky pro rodiče konají venku bez ohledu na počasí?

u podzimní slavnosti jsem to ještě brala jako automatické, ale že se bude venku konat i vánoční besídka, mě trochu zarazilo (hodinu a půl v tomhle počasí venku, to bude přesně ten rozdíl mezi tím, že teď se o mě to nachlazení jenom pokouší, kdežto po tomhle lehnu - plus dvojčata jsou taky nějaká načatá). Asi to dopadne tak, že vyšlu manžela se synem samotné, ale nějak jsem to nečekala (soukromé školky, kam chodily děti poslední dva roky, měly tyhle akce vevnitř).
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    HABRENKA: zmen skolku
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HABRENKA: no já se tím kafem právě málem polila když jsem si to přečetla :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ORIKA: fakt nekecam :-D... nemuzu si ani vypit kafe...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HABRENKA: sem se tu úplně zakuckala :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    pomsta byla sladka... dcerka nechtela svacinu, ze ji to nechutna, debrecinku na margarinu ze neji... ale jen to snez betusko... tak se jim tam poblila... vypada v pohode, nikdo mi nevolal (!?), ze pry asi ji to jen nechutnalo... a k tomu zprava, ze se skolka se chce zaradit do projektu "zdrava skolni jidelna" s cilem ziskani certifikatu stejneho jmena a druhy projekt ma byt zakoncen certifikatem "rodice vitani".
    uz deset minut se nemuzu prestat smat, mam pocit, ze mne uveznili v ceske sode :-D.
    KAERI
    KAERI --- ---
    HABRENKA: Tak ještě je šance (pokud takováto představení dotyčná nepořádá pravidelně), že ten včerejšek byl nějaký jednorázový úlet - něco s efakt blbě sešlo a zrovna jsi do toho přišla, tak byl kýbl vylit na tvou hlavu. A dnešní chování mohlo být něco na způsob omluvy? Já se takhle divila, když jsem byla s Klárkou na té dílničce, že paní učitelka, která sice působí hodně jako semetrika, ale je v zásadě v pohodě, je najednou taková příkrá a dost nepříjemná. A když jsem odcházela, všimla jsem si, že když se nikdo nedívá, tak si přidržuje na tváři studený obklad a tváří se jak nešťastný šafářův dvoreček. Zuby...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    HABRENKA: Oni jsou ti řvouni často dost zbabělí. Když cítí, že po sobě nenecháš šlapat, hodí spátečku a snaží se s tebou vyjít. Prostě cítí silnou osobnost a ne hadr - a tam už je to peskování tolik nebaví :-). Gratuluji k ustání situace. Porpvé je to vždycky těžké a člověk se lekne. Důležité (i pro pozoorující dítě) je neudělat z toho steroetip. Kdybys přišla, jak spráskaný pes dnes do školky a začala sse učitelce omlouvat, bylo by to rozhodně nevýchovné - takle je z toho "otřepat se a jít dál".
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAERI: DRIZZT: ja jsem zpetne dost rada... nechat tam betku a odejit jak spraskany pes by mne mrzelo, stejne jako se tam pohadat... takhle jsem usoudila, ze vyklidim pole, betka taky pochopi, ze kdyz pozde, tak je zavreno - to bych z toho jako pouceni brala. ty reci si mohla odpustit a mela, ale aspon jsem chytrejsi, jsem rada, ze jsem neklesla na podobny level a zaroven to sice sama neustala, ale to uz nevidela... inu, socialni komunikace, je nacase se trochu pochlapit.
    rano jsem Betku odvedla v nas standardni cas, 8:25 jsem odchazela ze skolky... pani ucitelka mne prisla hlasite pozdravit, tak jsem se usmala a pozdravila ji a poprosila, zda by mohla trochu hodit okem po Betce a zachodu, ze mam pocit, ze se neutira, coz delala, a nedela to dobrotu, ze moc dekuju... normalne prede mnou o krok couvla a byla jak med... tak ja nevim... mrzi mne nejvic, ze to slysela Betka, malej z toho jeste nic nema, a ze jsem se nechala tak vydeptat

a diky za podporu! fakt... pro mne je tohle nove (minove) pole...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    HABRENKA: Jak nasala KAERI, nenechala bych se zatlačit do defenzivy, ale nezahajovala ofenzivu. Já osobně bych se snažila hrát na to, že JÁ jsem pánem situace, ne ona. Ona se mnou chce dobře vycházet a já mám taky páky a odhodlání na to, udělat jí ze života peklo. Hodně dělá, co si necháš líbit. Není špatná strategie "otevřených dveří". Tedy - necháš si všechno vyčíst, se zájmem nasloucháš a nezpochybňuješ, nereaguješ jinak, než neutrálně (nasloucháš). Až litanie skončí, zopakuješ, co jsi slyšela (nezdravím, chodím pozdě). Stále nezpochybňuješ, naopak vyjádříš lítost nad tím, že ONA to tak vnímá, že si tě tak zapamatovala (nekonfrontační tón). Nicméně ty jsi si jistá, že jsi přišla pozdě pouze dvakrát a jistotjistě zdravíš - takže je jistě někde pouze komunikační chyba, nikoli chyba v jedné z vás dvou, nebo v systému. Bohužel chodíš přesně, s tím se nedá nic dělat, mrzí tě způsobené komplikace. Jestli má dobrou vůli, bude taky chtít vyjít z konfliktu do rozhovoru. Jestli ji nemá, nenaděláš nic. Ale NENECH se do konfliktu (otebřené hádky, emocí) zatáhnout. Tihle lidi (co se rádi hádají) v tom umí chodit, dělají to dnes a denně - na tomhle poli na ně nemáš, jsi hodná nekonfliktní osoba. Musíš je dostat na svoje pole - na pole argumentů a slušného chování - tam máš na vrch ty.

Ale přeju hodně pevné nervy - je to dost oo racionálním myšlení a schopnosti zachovat chladnou hlavu. Já se trénuju na sousedce :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    HABRENKA: Vlastně jsi to na fleku zvládla ještě velmi dobře, jsou i tací (jako já :-//), co se v šoku začnou omlouvat a teprve půl hodiny po incidentu jim dojde, že cotojakosakramělobejt? a jsou naštvaní nejen na dotyčného, ale pak i na sebe. Jinak až na ni půjdeš, docela dobrá strategie je klást co nejvíc otázky - dává ti to jistou výhodu v tom, že ten druhý je tak uměle natlačený do situace, kdy se musí hájit on. A nemá na co reagovat - nemůže začít rozkládat a rozbíjet cokoli, co řekneš ty. Zkusila bych se pídit hlavně po tom, proč je pozdní příchod o pět minut konec světa - jaké konkrétní problémy jí to způsobuje - rozbíjí to program? Jak? Proč považovala za nutné řešit to seřvákem před dětmi? Je nějaký jiný problém, který má s tebou osobně? Jaký? Jak jsi teda měla danou situaci řešit, když už nastala? Co jsi měla udělat jinak? Každopádně držím palce.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    HABRENKA: Narazilas holt na nějakou spešl osobu, se stává (a veř, že zrovna já s tímhle mám bohaté zkušenosti, to je asi tím mým juvenilním ksichtem a nízkým sebevědomím, že si na mě každej vyskakuje). U nás, ačkoliv je to jinak školka velmi velmi klasická, jsou učitelky fajn (tedy zatím jsem měla tu čest jen s ředitelkou, ta je moc milá, Báry učitelka je skvělá, a další dvě učitelky z vedlejší třídy). Ale i tak jsem ráda, že chodí dcera do té třídy, do které chodí, učitelka z vedlejší třídy mi moc nesedí.
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    BEBERA: To nic :) držím palce ať to dobře dopadne. Syn měl ve školce psaného AP.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    OMNIHASH: tak mam prvni carku, uz jen jedna, to jde :-D... no ne... ja to srovnam, spat jsem nemohla, jsem ted zjevne precitlivelejsi, nez jsem cekala... jen by mne zajimalo, zda nejak tyhle lidi provokuju, aniz bych o tom vedela a maji potrebu se mnou zacinat tyhle bitvy, nebo cim to je... doufam, ze pokud se nepouci a jeste nekdy to zkusi, rovnou ji jen pozvracim, omluvim se, ze hormony...
    inu... zkusenost, bez ktere bych klidne byla, ale holt varovani, ze si mam davat zase vetsi pozor...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RYBKA: může bejt, já sem ke svejm exemplářům přišel už v plně evolvovaný formě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    OMNIHASH: Asi je tam potřeba nějaký osobnostní rys, který se takhle může rozvinout. Tchýně učí ve školce 30 let a tohle jsem ji nikdy neviděla dělat ani směrem k dětem, natož k dospělým...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HABRENKA: tohle udělá s lidma celoživotní práce ve školce, mám v rodině dva exempláře, a tyhle výlevy, kdy sprdnou padesátiletýho člověka jak tříletý děcko, takže dotyčnej pak zůstane zkoprnělej stát a pět minut přemejšlí co to kurva zažil, se opakují alespoň dvakrát do roka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam