• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GLOBALISTA: já u Tondy jsem dávala na dvě Dlouhý lán a Velvarská, nejdřív ho nevzali nikam a pak mi v září volali z obou školek, jestli mám zájem, odvolání jsem nepodávala.
    ANNAWA: super, gratuluju, třeba s dcerkou už nebude takový nátřesk.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: gratuluju!
    u nás je zápis až za měsíc. ale nějak to nevidím...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A mně vezmou dítě do státní letos od září, v červnu mu bude pět, jupí;-) Už teď mám osypky, že mě to smaé čeká ještě s dcerou.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    BONEMINA: Já se právě obávám, že takhle rychlé to nebude, bohužel na internetu ukazují jen ta přijatá čísla, tak ani nevím, jak daleko jsme... Takže mám asi čekat na telefon? A sledovat weby?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GLOBALISTA: Můj syn byl druhý pod čarou a volala mi ředitelka ještě v ten den, kdy se podávaly zápisové lístky, že jestli k nim chci, můžu ho tam rovnou zanést.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Vidím, že tu jste z Prahy 6, tak se zeptám. Synovi budou 3 v červnu, podala jsem přihlášky na šest školek. Jak jsem předpokládala, nevzali nás nikde. A co teď? Předpokládám, že třeba polovina míst se uvolní. Jak se o tom dozvím? Mám si podat odvolání (to se mi moc nechce), nebo se ta uvolněná místa automaticky postupují podle pořadí? Díky.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    MARKYSHA: To mě těší jdu do toho, díky!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WERCA23: já konečně potkala známou, co má synka ve Vokovické a pěje na ní chválu. Se spaním po obědě je to tak, že si všichni včetně předškoláku poslechnou pohádku a kdo nechce, tak si může odejít s předškoláky a hrát si. Ven chodí přiměřeně. Mají výchovu založenou na respektování s prvky Montessori, když je míň dětí, tak Montessori hry provozují i aktivně.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    WERCA23: Jestli si muzes vybirat, tak gratuluji. My jsme zkusili 5 z toho se dostala na 2.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Dobrý den ve spolek..také mě prosím zajímá hodnocení na MŠ Vokovická, syna přijali a váhám mezi Vokovickou, která je dál od bydliště a Šmolíkovou, kterou mám u baráku, ale moc se mi nelíbí. Děkuji!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    "Překvapivě" Alenku nepřijali, uvidíme, jestli jí teda vezmou dodatečně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: No, a když vezmeme v úvahu, že tyhle čachry s trvalým bydlištěm dělaj lidi kvůli tomu, že jim na dětech a jejich lepším vzdělání záleží, tak ospoďačky budou mít radost, že je taky jednou pošlou do normálních funkčních rodin.:-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: myslim, ze to ma kazda skolka jinak, aspon tady jsem si niceho jednotneho nevsimla... hele u nas chodi i dvouleta holcicka, protoze je dcera ucitelky... kdyby si aspon nehrali na bodovy system, tak by to jeden chapal spis, takhle je to jen o znamych a kdovi cem jeste :-/
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Právo to neřeší, řeší to školy. Mezi informacemi k zápisu byla i ta, že pokud bude mít dítě jinou adresu trvalého bydliště než rodiče, bude informována sociálka a požádána o přešetření situace v rodině.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Podle mě mu nehrozí nic. Ale úplně do detailů jsem to nezkoumala.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    GIOMIKY: my vymejšlíme: jezdí to po kolejích a není to vlak (nebo metro :)
    Lítá to ve vzduchu a není to pták{letadlo/ vzducholoď.. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: aha, my to před dvěma rokama neměli, to jsou mi věci
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ad tepláky....asi budu taky za divnou, ale my děti vozili do školky autem tj. doma nasedly v garáži a pak udělaly u školky deset kroků z auta do dveří a stejně mě vůbec nenapadlo, že by jely v teplákách.....měly je dycky na několik dní uložené ve školce a já je průběžně brala domů a dle potřeby prala....ale u holek je to o dost snadnější, protože naše holky nosily sukýnky tj. měly legíny/punčochy/nic a při odchodu ven si sukni stáhly , tepláky natáhly a totéž při příchodu, takže žádné velké převlíkání....u kluků je tohle horší....
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Diky moc.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIOMIKY: malý domeček plný koleček? (i když dneska už spíš nějakých obvodů a elektrické baterie)

Hádanky pro děti s řešením - Hádanky, rébusy a hlavolamy
    http://hadanky.atropin.cz/hadanky-a-hlavolamy--strong-hadanky-pro-deti-strong
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nevim presne, kde se zeptat, tak to zkusim tady. Dcerka touzi po hadankach. Zatim jsem si vzpomnel na dvere (ctyri rohy, zafne nohy... ) a klic (leze leze po zeleze...). Nemate v zasobe nejake obdobne? Predem diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam