• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: tak já to taky černý na bílým ještě nemám, zápis je až na konci dubna, ale ředitelka řekla, že ho vezmou, pokud je očkovaný, což je, ono koho jinýho, než předškoláka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: pro dvojčata, teda (v dubnu tři). Pavla vzali na uvolněné místo už od půlky září.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: gratuluju!
    u nás je zápis až za měsíc. ale nějak to nevidím...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A mně vezmou dítě do státní letos od září, v červnu mu bude pět, jupí;-) Už teď mám osypky, že mě to smaé čeká ještě s dcerou.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    BONEMINA: Já se právě obávám, že takhle rychlé to nebude, bohužel na internetu ukazují jen ta přijatá čísla, tak ani nevím, jak daleko jsme... Takže mám asi čekat na telefon? A sledovat weby?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GLOBALISTA: Můj syn byl druhý pod čarou a volala mi ředitelka ještě v ten den, kdy se podávaly zápisové lístky, že jestli k nim chci, můžu ho tam rovnou zanést.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Vidím, že tu jste z Prahy 6, tak se zeptám. Synovi budou 3 v červnu, podala jsem přihlášky na šest školek. Jak jsem předpokládala, nevzali nás nikde. A co teď? Předpokládám, že třeba polovina míst se uvolní. Jak se o tom dozvím? Mám si podat odvolání (to se mi moc nechce), nebo se ta uvolněná místa automaticky postupují podle pořadí? Díky.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    MARKYSHA: To mě těší jdu do toho, díky!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    WERCA23: já konečně potkala známou, co má synka ve Vokovické a pěje na ní chválu. Se spaním po obědě je to tak, že si všichni včetně předškoláku poslechnou pohádku a kdo nechce, tak si může odejít s předškoláky a hrát si. Ven chodí přiměřeně. Mají výchovu založenou na respektování s prvky Montessori, když je míň dětí, tak Montessori hry provozují i aktivně.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    WERCA23: Jestli si muzes vybirat, tak gratuluji. My jsme zkusili 5 z toho se dostala na 2.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Dobrý den ve spolek..také mě prosím zajímá hodnocení na MŠ Vokovická, syna přijali a váhám mezi Vokovickou, která je dál od bydliště a Šmolíkovou, kterou mám u baráku, ale moc se mi nelíbí. Děkuji!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    "Překvapivě" Alenku nepřijali, uvidíme, jestli jí teda vezmou dodatečně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: No, a když vezmeme v úvahu, že tyhle čachry s trvalým bydlištěm dělaj lidi kvůli tomu, že jim na dětech a jejich lepším vzdělání záleží, tak ospoďačky budou mít radost, že je taky jednou pošlou do normálních funkčních rodin.:-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: myslim, ze to ma kazda skolka jinak, aspon tady jsem si niceho jednotneho nevsimla... hele u nas chodi i dvouleta holcicka, protoze je dcera ucitelky... kdyby si aspon nehrali na bodovy system, tak by to jeden chapal spis, takhle je to jen o znamych a kdovi cem jeste :-/
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: Právo to neřeší, řeší to školy. Mezi informacemi k zápisu byla i ta, že pokud bude mít dítě jinou adresu trvalého bydliště než rodiče, bude informována sociálka a požádána o přešetření situace v rodině.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Podle mě mu nehrozí nic. Ale úplně do detailů jsem to nezkoumala.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    GIOMIKY: my vymejšlíme: jezdí to po kolejích a není to vlak (nebo metro :)
    Lítá to ve vzduchu a není to pták{letadlo/ vzducholoď.. :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: aha, my to před dvěma rokama neměli, to jsou mi věci
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ad tepláky....asi budu taky za divnou, ale my děti vozili do školky autem tj. doma nasedly v garáži a pak udělaly u školky deset kroků z auta do dveří a stejně mě vůbec nenapadlo, že by jely v teplákách.....měly je dycky na několik dní uložené ve školce a já je průběžně brala domů a dle potřeby prala....ale u holek je to o dost snadnější, protože naše holky nosily sukýnky tj. měly legíny/punčochy/nic a při odchodu ven si sukni stáhly , tepláky natáhly a totéž při příchodu, takže žádné velké převlíkání....u kluků je tohle horší....
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Diky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam