• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INANNA: bohužel celé školství funguje za doby krále klacka.....čest vyjímkám samozřejmě....vrcholem internetové doby je možnost dětí objednávat si obědy online
    INANNA
    INANNA --- ---
    TORUVIEL: To by bylo skvělý, ovšem to by celý systém nesměl připomínat raná 90.léta. Je to absurdní. Do každý školky jsem musela jít třikrát. A kdybych věděla, že není logická úvaha víc přihlášek, větší šance, nepřišla bych si tolik jako pitomec. I tak jsem si tak přišla. Ani jedna z ředitelek se nepředstavila, z jedný mne hnali k doktorce znovu, protože rozepsala vakcíny a nedržela se přesně nutné formulace etc.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUANTI: Ono to není paranoidní, já si pak říkala, že vědět to předtím, nemusím podávat přihlášky dvě. Vycházela jsem z úvahy, že více přihlášek = větší šance na přijetí. Ale když se ty děti stejně vlastně sesypou na jednu hromadu a ředitelky si je nějak rozstrkají, bylo by snad i jednodušší, kdyby šlo podat přihlášku jednu, nějakou celkovou, kde by člověk akorát napsal preferovanou školku (nebo dvě), a bylo by to. Taky by se na to dal třeba udělat nějaký webový program, aby to člověk nemusel obíhat osobně, a všechny ty informace by byly rovnou pokupě i pro ty ředitelky, ale to bych chtěla asi už moc :o)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve městě, kde bydlí bratr, jsou všechny školky nějak sdružené pod jednu ředitelku, která děti přesunuje dle svého uvážení. Jeho děti se tak do školky, kterou mají kousek od domu, dostaly až jako předškolní (když prý prokazovali dlouhodobější zájem o jejich zařazení právě tam!), a švagrová musela denně běhat s dětmi dva kiláky do školky v jiné části města, aby se cestou pravidelně míjela s kolegyní z práce, která běhala s dítětem naopak :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    INANNA: bohužel jsem slyšela, že se to stává, některé paranoidnější matky pak pro jistotu sází vše na jednu kartu...
    INANNA
    INANNA --- ---
    XMARGE: Achjo, takhle to na mně přesně působilo. Přihlásila jste se i jinam, tak holt smůla. Koho by to napadlo...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INANNA: je to bohuzel bezne. Delaji to i na praze 13. Sejdou se reditelky vsech skolek a handlujou se o deti, ktere jsou prihlasene na vic mist - dostanou se oak tam, kde byva min zajemcu... a co vim na Praze 4 v jedny dobry skolce na.Budejovicky rovnou reditelka rika, ze bere jen.deti, ktere maji prihlasku k nim a jinam ne, protoze maj velkej previs zajemcu...

LORAIN: oani reditelka je teda "mila". Na me v prvni skolce delali pak slusnej psychickej natlak, ze mam brat syna po obede, ze neni zralej na celodenni dochazku.. no mela.jsem s sebou vzdycky mimino v kocare... a ta poznamka se jmenama mi prijde hodne nemistna. To si muze pomyslet, ze tve seti maji divna jmena, ale ne to vypoustet z pusy.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: V našem městě jsem podávala přihlášky 2 a nějak nám určili, do které dceru teda vezmou (byla tam snad i možnost napsat preference, ale nic jsem nepsala, anžto jsem zdejší školky stejně neznala, jsme tu noví), a z druhé taky přišlo odůvodnění nepřijetí - že dceru vzali v té druhé školce. Tak třeba to v Praze na úrovni městských částí taky takhle funguje. Akorát škoda, že ta vaše preferovaná nevyšla, třeba by to šlo ještě nejak vykomunikovat a prohodit?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: to je ředitelka - řeznický pes, teda... já byla na zápisu s oběma, ředitelka moc milá, smála se, že malý by tam šel raději než velká (ta se styděla), poměrně neobvyklé jméno (Brigita) nekomentovala ani hnutím obočí, zato když zahlédla datum narození, zajásala, že tu má někdo narozeniny na Mikuláše, probrali jsme pravděpodobnost přijetí a celkově jsem měla hodně dobrý pocit. (Nevzali ji teda, ale v zimě bude nová budova, tak uvidíme.)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Ono to nelze moc reprodukovat. Školky na pětce, které jsem navštívila, pro mě znamenaly celkem velký kulturní šok. Ve druhé z nich, (kam jsem kluky nakonec ani nepřihlásila) mi ředitelka bez pozdravu brala z ruky rodné listy se slovy "jeřišmarjá! to jsou jména!" Přitom děti ve stávající třídě byly rozhodně velmi multikulturní (soudím podle multibarevnosti) takže by s neobvyklými jmény mohla mít celkem dost zkušeností.
    Navíc, Maxů je teď tolik, že ten náš byl ve cvičení jeden čtyř. V plavání v jiné obci jeden ze tří. Jiné chlapecké jméno měl vždy jen jeho jednovaječný bratr. (samozřejmě je to určitě náhoda, i tak to ale svědčí o tom, že to rozhodně není na "ježišmarjá").
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    INANNA: Mám za to, že to státní školky nějak mezi sebou diskutují. Alespoň na pětce mi rovnou říkaly (ředitelky), ať napíšu pořadí preferencí, že se s tím nějak popasujou. A na včech přihláškách byla kolonka, kam že všude podáváme přihlášky.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: to je fakt boží no, to je školka jen zaopatřovací ústav, aby mohly matky do práce? Já myslela, že je to instituce pro předškolní vzdělávání a socializaci...
    INANNA
    INANNA --- ---
    Chci se zeptat, dávali jsme přihlášky do 3 školek. Oficiální výsledek mám jen z jedný, je to nejbližší a preferovaná školka. Překvapilo mne zdůvodnění, nepřijata z důvodu přijeti do jiné školky na Praze 4. Je to běžné? Mně to tak vykolejilo, že jsem se ani nezeptala, kolikátá byla pod čarou a jestli máme šanci, kdyby někdo odpadl.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve školce, kam jsem děti hlásila, výsledky nezveřejňují, ale oznamují osobně, aby tam rodiče museli přijít a rovnou vyplnit všechny papíry. Což nevím, zda není pro řadu rodičů zbytečné. Zvlášť, když dítě hlásí do více školek. Nicméně, při tomhle setkání z nich paní ředitelka taky páčí, jak moc tam ti nepřijatí chtějí/potřebují, a vytváří si další seznam s pořadím dle svého uváženi. Dokonce se vyjádřila, že tam není zvědavá na žádné "matky s malým dítětem na kočáře..."
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak třeba zavolat/napsat mail, aby věděla, že máte fakt zájem? U nás ve školce to tak funguje, že kdo z nepřijatejch se ozve, toho pak oslovují, když se uvolní místo. Ale asi to bude školka od školky. Každopádně držím palce, ať vám to vyjde :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: když já chodím tak, že jen popadnu Tondu a mastím úplně na druhou stranu pro Alenku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak se zkus ještě zajít zeptat ředitelky, jaká je šance. U nás si třeba ty známé děti víc hlídají.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mně taky bambina vzali, až když se děti rozprchly/odstěhovaly jinam
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYBKA: ano, stejná.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak to by mohla mít slušnou šanci. A to je stejná školka, kde je i brácha?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam