Dotaz na zkušené školkové matky:
Fanda mi dneska ve školce předávali s tím, že asi 3x řešili nějaký problém se strkáním atd. Prý si to vyřešili a nemám se s tím už trápit. nicméně mi to nedalo, ptám se ho, proč strkal do kluka a prý mu bral hračky.
jako ok, F je občas dost hrrr, ale od mala ho učíme (a on to dodržuje), že chce-li nějakou hračku od jiného, musí poprosit a ne ji brát z ruky. on to chápe, dodržuje a vyžaduje od ostatních. takže když mu někdo prostě veme hračku z ruky, tak má potřebu si hračku bránit a holt do kluka strčil.
Jak tohle řešíte?
já jsem se sním domlouvala, že školkové hračky jsou všech, že je jich tam dost a ať si zatím vezme jinou. že třeba kluk ještě neumí pořádně mluvit a neumí si o hračku říct a tak to řeší takhle. všechno odkýval, uvidíme v úterý.
Dál jsme se domlouvali, že když mu někdo bude brát hračky opakovaně a nebude se mu to líbit, ať jde poprosit 'tetu' o pomoc.
co ještě můžu udělat? nechci, aby někoho strkal a byl na děti ošklivej, ale zase nechci, aby se nechal obírat jen proto, aby se maminka nezlobila. díky moc