• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LOO
    LOO --- ---
    VVENDY: s tim, ze muze nastoupit az mu budou tri to je pekna blbost. Do skolky muze vzit dite mladsi tri let. Ale v tomhle to je bohuzel tak, ze kriteria a pravidla si urcuje reditelka. Kazdopadne bych po ni chtela radny zduvodneni a informaci zda ted nema pro tvoje dite misto. Coz musi mit, kdyz je prijaty. Nebo je mozny, ze zadost podala pozdejc a ceka na chuvu. Jenze to by se dalo taky rozmetat, protoze kdyz je synovi 2r a 8 m, tak chuva se na nej vubec nevztahuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak Ája je od listopadu definitivně přijata, doplatíme zaří, říjen a od listopadu týden zvykačka a pak ten můj brouček jde natvrdo do instituce, řeknu vám, sice je to druhý dítě, ale mám v krku knedlík a jsem ráda, že tam bude mít Tondu. U něj mám jistotu, že kdo se na ní křivě podívá, se zlou se potáže.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LISTICKA: Dcera taky občas brblá, že ve školce nejsou mašinky a koleje, že tam maj blbý hračky atd., je to běžná státní školka. Nebo se tam jeden den s někým pohádá a pak už tam "nikdy nechce jít". Asi normálka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LISTICKA: To je celkem běžná reakce - dítě zjistí, že to není jen zábava, prvotní nadšení opadne a musí se smířit s "šedí každodennosti". To smiřování může trvat pár dnů až pár měsíců. Obrň se trpělivostí a doufej, že se to brzo zlepší. Náš maloch byl taky zpočátku nadšen, po týdnu vyfik ráno takovou scénu, že ho manžel řvoucího předával učitelce rovnou do náručí, ale během dalšího týdne se prý dost zlepšil, uvidíme dál. Náš je tam v zásadě spokojenej, je na sebe pyšnej, že už je tak velkej, že může taky někam chodit (jako starší ségry), ale stejská se mu, takže si tam občas popláče...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Máte někdo dítě čerstvě od září ve školce? Syn (4 roky) je teď v lesní, ze začátku nadšení, hned první den odmítl jít po obědě domů a každý den jsem tam s ním musela být ještě o hodinu déle na zahradě /pozemku, odmítal odejít a hrál si s dětmi atd. Chodí na 3 dny v týdnu, ostatní děti ve skupince také.
    Teď po 2 týdnech ale obrat, krize, a že už nechce do školky chodit vůbec. Vadí mu najednou, že tam nejsou hračky (tedy ty normální) a že musí po obědě odpočívat (nemusí spát, jen v klidu ležet při čtení pohádek, pak si může prohlížet knížky) a že se musí dělit s dětmi o věci. Přitom doma se nudí, hračky ho nebaví, chce si hrát s dětmi, brečí, že si nemá s kým hrát, ať někoho pozvu, chce být furt venku...
    Jak probíhal nástup do školky u vás?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Školky s dvouletými dětmi mohou obdržet dotaci na chůvu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-skoly/414501-skolky-s-dvouletymi-detmi-mohou-obdrzet-dotaci-na-chuvu.html
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz, zkusila bych i přímo na MPSV...
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: myslím, že to bylo na novinky. cz
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KATIA: mas prosim odkaz?
    KATIA
    KATIA --- ---
    akorát jsem četla o těch chuvach pro dvouleté ve školce - je možnost žádat o dotaci, ale týká se to je těch, co jim budou tři až po novém roce....
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    MONI: 1000 na rok
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BONEMINA: já ani nevím, že tam jsou letáčky:-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    u holek ve školce byla dvojí částka...pro menší tuším 600 a pro předškoláky 1100, protože oni měli o dost víc výletů a akcí...
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás to byla tisícovka za školní rok. Šlo to na divadla, besídky, mikulášské, dárky na rozloučenou předškolákům a kytku pančelkám ke dni učitelů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    My teda divadla a výlety doplácíme zvlášť, ze spolku se platí obnova hraček, hlína do keramického kroužku, spotřební materiál a takové věci.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U nás 800 za rok, platí se z toho výlety a divadla, dárečky na Vánoce a k narozeninám...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Na SRPŠ se platí dvakrát ročně šest set korun. Prý za to paní ředitelka nakupuje hračky :)
    A teda díky za připomenutí třídní schůzky, kluk tenhle týden do školky nechodí a já na ni úplně zapomněla (měla být dnes, přesunula se na zítra).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MONI: do sdružení rodičů jsem platila myslím 650 na pololetí.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jo a u nás taky srpš a roční příspěvek 1500.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MONI: srpš a je to 700 na pololetí (takže 1400 za rok)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam