• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ADD
    ADD --- ---
    SEVERINE: Tak jestli má někdo nemocné děti, tak asi ven chodit nebude, zvlášť, když se teď bojí, že by mohl chytit něco horšího. A jak to dělají lidé, kteřé bydlí v centru velkého města a nemají auto, to taky nevím. Teď to není úplně věc volby.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEVERINE: Taky nechápu. Nechodíme každý den, to moc nedávám ani logisticky, ale prostě chodíme. Někdo si myslí, že to je teď zodpovědné, nevylézt vůbec.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TAPINA: co to je za bytosti, že dokážou 3 týdny nevylézt z bytu? já tu byla 2 dny a devastovala jsem sebe i okolí.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KATIA: to rozhodne souhlasim. Nicmene mladsi byva se skolkou dopoledne venku vic jak 2 hodky a starsi miva vyuku taky dost v terenu, vzdycky aspon jednu hodinu denne. A presto z te instiruce ty bacily tahaj. Jo, domaci vyuka by to vyresila, ale to by mi definitivne hrablo :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    ORIKA: já myslím, že je to právě o tom, že ty děti potřebujou být venku. komu se asi tak zlepší imunita z když bude sedět doma..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: jo, toho se docela bojim. Kdyz byl mladsi ve skolce, tak to bylo co 2 tydny ryma, kasel, teplota, zanet nosohltanu, chripecka a podobne. Starsi (5 trida) zas s oblibou taha ze skoly vlici virozy. Co jsme doma, jsou oba zdravi jak ripa. A to nesedime zabarikadovani, chodej se mnou na nakup a mame zahradu, takze ven se dostanou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Až se otevřou mateřské školy, tak v nich nastane neuvěřitelný infekční masakr, když tak čtu po internech, jak jsou maminky překvapené, že dětí už tři týdny nevylezly z bytu a stejně jsou furt nemocné. Přijdou tam s totálně zdevastovanou imunitou a zase za to budou moct rodiče, kteří si dovolili přivést dítě, které ve dveřích dvakrát zakašlalo.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Zdar, dávám sem https://skolkakuchynka.cz/novinky/ teď v čase korony každý týden tipy na to, co se školkovými dětmi.
    Jen od pondělí do čtvrtka, je tam něco pro všechny + další činnost pro předškoláky.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    NIENNA: Drak Koron mě dostal, je to výborný. Díky a posílám kamarádkám.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ENDEE: Už jsem toho viděla víc.... ale tohle, co jsem linkovala, mě fakt nadchlo... :-)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    NIENNA: Podobne i Meander dal volne ke stazeni omalovanky, jak Chrujda vyhani koronavirus :)

https://www.meander.cz/user/documents/upload/MEANDER_Omalovánky_01032020.pdf
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Tohle se mi moc líbí, tak sdílím... :-) A je to pro cca MŠ děti, tak i sem... :-)

Jak zvítězit nad drakem Koronem – omalovánkový příběh | Omalovánky Kukando
    https://omalovanky-kukando.cz/drak-koron/
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    PŘEPOSÍLÁM PROSBU O POMOC. KDO MŮŽE, AT POMŮŽE I MALIČKOU ČÁSTKOU. JE TO OPRAVDU NÁDHERNÉ, BEZPEČNÉ PROSTŘEDÍ PRO MALÉ DĚTI. (nejen pro ně). PROSÍM O PŘÍPADNÉ SDÍLENÍ. DĚKUJI

Milí přátelé waldorfské pedagogiky a anthroposofie,

obracíme se na vás s prosbou o pomoc. Jsme dětský klub MalýVelký strom stavící na principech waldorfské pedagogiky a působící v Praze již 5. rokem. Tak jako většina školek máme i my v současné době zavřeno. Tím, že nejsme registrované předškolní zařízení pod MŠMT, nedostáváme od státu žádné příspěvky. Výjimkou je pouze příspěvek od města na letní příměstské tábory. Otázkou je, zda vůbec letos nějaké příměstské tábory budou. Jinak jsme závislé na platbách od rodičů našich dětí a dále pak prostory pronajímáme, abychom si mohly vytvořit rezervu na letní měsíce, aby učitelky měly možnost si odpočinout a načerpat síly na další školní rok. Jsme tedy v současné době v situaci, že máme rezervu pouze na pokrytí nákladů jednoho měsíce, kterou budeme muset pravděpodobně použít již teď v dubnu na úhradu mezd, nájmu, elektřiny a dalších nezbytných služeb.
    Bez vaší pomoci jsme s největší pravděpodobností odkázány během měsíce naši činnost ukončit. S velkou vděčností příjmeme jakýkoli finanční příspěvek, díky němuž budeme moci v naší činnosti pokračovat a vytvářet tak ostrůvek radosti pro další děti v současném světě.
    Číslo účtu kam můžete příspěvky posílat: 1294949039/3030, variabilní symbol 32020.

Srdečně vám děkujeme a vám i vašim blízkým přejeme krásné dny a zejména pevné zdraví.

za MalýVelký strom
    Judita Slapničková
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Waldorfská škola — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12663174670-waldorfska-skola/41923510022
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEVERINE: já ho v žádným případě neodsuzuju, doufám, že se jim to podaří nějak zvládnout. Mám to ostatně u syna v trochu lehčí formě, jako verbální/emoční agresi, a vzhledem k tomu, že si to jako dítě pamatuju sama od sebe ("ne, to mi nesmíš říkat, já si to řeknu sám" atd.), tak se mi s tím líp pracuje, ale i tak je to občas náročný...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: o tom jsme se zrovna nedávno s mužem bavili - že pravě děti s něčím podobným bývají agresivnější, protože jsou naštvaní, že jim něco nejde - a už se to nabaluje. Začala jsem o tom číst skvělou knihu - https://www.databazeknih.cz/knihy/agrese-jako-sance-54623 - ale bohužel ji mlp chtěla dnes zpět a stojí se na ní dlouhá fronta. Neměl byste ji někdo k zapůjčení nebo odkoupení?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEVERINE: ten kluk má nějaký neurovývojový problém, nezvládá řešit cokoli jinak než fyzickým konfliktem. Koncem měsíce snad už proběhne PPP, díky.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    A ano, agresivní děti byly, jsou a budou. Je otázka, jestli se časem obrušují jejich ostré hrany, nebo je to pořád stejné - pak je asistent vážně na místě (v některých případech doplněný rodinnou terapií).
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: pokud jsou rodiče ochotni uznat, že se něco děje, a zajdou do PPP, třeba tam dostanou papír na asistenta - a ten to do jisté míry řeší (má čas těm situacím předcházet). dej si schůzku s vedením a optej se - co mohou udělat a dokdy. a sděl jim, jaká jsou tvoje řešení - včetně asi i toho, že odcházíte vy.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: rodiče se k tomu staví jak? imho základ je vyšetření v ped psy, návrh z jejich strany na opatření.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    u syna ve školce je problémový, agresivní chlapeček (předškolák, takže s povinnou docházkou). Synovi (4,5) pořád ubližuje, vedení uznává problémy, ale reálně nevidíme žádný progres. Dá se to nějak systémově řešit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam