SUCHNA: 30 jich být v jedné třídě nemůže. zde ze stránek MS
A. Běžná mateřská škola
Výchozí počty dětí v běžných třídách a školách
Mateřská škola s jednou třídou má nejméně 15 dětí, mateřská škola se dvěma a více třídami má nejméně v průměru 18 dětí ve třídě. Je-li v obci pouze jedna mateřská škola s jednou třídou, má nejméně 13 dětí, jediná mateřská škola v obci se dvěma a více třídami má nejméně v průměru 16 dětí ve třídě.
Třída mateřské školy se naplňuje do počtu 24 dětí.
Já teda tu bouli - , moje matka byla XX let ředitelku v MŠ. Jednou jedno dítě praštilo druhé po hlavě hračkou.. Dítě následně skončilo večer na pohotovosti s otřesem mozku. Paní učitelce hrozil kriminál, protože tuto informaci při převzetí dítěte rodičům neřekla.. Jako malý modřiny neřeším, ale dvakrát měl fakt bouli jak dělo a vyvrtlou nohu, že pomalu dva dny nemohl chodit, nikdo nic neřekl. Jediné čeho jsem si všimla, když přebírám dítě, že si paní učtelka zapíše v kolik jsem ho vyzvedla... Hodím vždy včas, ale že by mi řekla, jak probíhal den, to raději ne...
Samostatnosti je naučen dost, ráno se probudí a udělá si sám snídani(4 roky), ustrojí atd... ale co se týče nanesení krému na nos a zátylek, popřípadě lýtka, tak to rozhodně nezvládne sám...