• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    IKA
    IKA --- ---
    KLAIR: To znie ako dobrý nápad:) Ako ste to robili s autosedačkami?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ja ten primestak u nas nakonec vzala, mista byla a libi se mi, ze je to kousek a muzou tam byt kluci spolu. sice je to dost penez, asi vic, nez by mohlo, ale nejak mam pocit, ze to bude fajn. i kdyz ten tvuj je zamerenin o dost sympatictejsi.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: no, my jezdili autem. i tak to byl zahul, ale když se to rozdělilo mezi dvě rodiny, nebolelo to tolik
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ano, Vinohrady jsou asi tak uprostred mezi nama a Vinori, co se tyka vzdalenosti. :) od nas je ta zahrada MHD pres hodinu plus cesta pesky.
    MEDVED007: muzu se zeptat, jak jsi to teda delala, kdyz mela skolka 2 tydny a prazdniny maj celkem 9? tech zbylych 7 tydnu? jeste kdyz pises, ze to bylo oproti casum potom "zlate"? nevim, kolik ma kdo dovolene, ale jestli je bezne, ze si clovek vyplaca celou na leto a jeste se musi prostridat s manzelem, aby to pokryli, tak to je preci naprd.
    zdaleka ne kazdy ma moznost dat deti prarodicum, i kdyby na blby 2 dny treba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koukám, že jsme u nás rozmlsaní, jenom v nejbližším okruhu čistě našeho sídliště je hrubým odhadem 6 školek, takže jednak bez problému umisťujeme čerstvě tříleté, jednak když má každá školka o prázdninách dva až tři týdny, tak se všechny děti pořád někam vejdou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já myslela, že je normální, že mají školky přes prázdniny zavřeno. holek školky měly v létě dva týdny a šlus. Stejně to bylo proti časům mladších školních dětí ještě zlaté....stálo to mnohem míň a bylo to daleko dostupnější než příměstské tábory.
    navíc mladší dcera chodila do školky, která byla v jedné budově se školou, takže se zavíralo nejen na hlavní prázdniny, ale i během roku a to byla teda pakárna na entou
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: jen pro zajímavost, byť tedy tady mají tábory od 4 let a ty máš mladší
    Tady je za 3 150 kč a turnus je zatím obsazen 1
    Třeba se to někomu bude hodit...

Příměstský tábor | Občanské sdružení JEDEN STROM
    https://www.jedenstrom.cz/primestsky-tabor/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: opravdu mají otevřeno jen 1.tyden..
    KATIA
    KATIA --- ---
    Podle toho zde: https://www.google.com/amp/s/www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-nektere-skolky-mely-pololetni-volno-navzdory-zakonu-40269886%3famp=1
    Opravdu v létě můžou přerušit. Tak to musim teda zas někde vyjádřit pochvalu našemu městu, že tenhle nápad neměli a provoz je podle zájmu zajištěn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: já tam jezdila z vinohrad. domluvily jsme se ještě s jednounmamou. oni vozili tam, já domů
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CAMELLA: "a hlavne bliz"
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: vždyť píšou, že mladší děti možno domluvit…

POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: to vypada dobre. skoda, ze to neni od 3 a hlavne bliz.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Praha 10 ma kazdorocne nekolik skolek, ktery delaji letni provoz. Vetsinou to jsou 2 tydny v cervenci (ne po sobe jdouci) a 2 v srpnu. Nase skolka letos bude uplne zavrena, pricemz matky na matersky/rodicaku nemaji prakticky narok tam dite prihlasit.

My to resime primestaky. Syn jde na 3, cena je kolem 3500kc/tyden. Zbyly tydny budeme bud pryc nebo to nejak pofackujeme doma.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    zkuste komunitní zahradu pastvina. je to tam hodně, hodně skvělé, dítě tam bylo moc spokojené a plno neměli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    5 000 na tejden je bezna cena za primestak? :-o Omg. Nasla jsem jeden, kde by mohli bejt oba kluci zaroven (pro 3 az 5 let, kluci jsou presne 3 a 5) a je to blizko. Prihlasila jsem je. Stejne mi prijde odpoved, ze je obsazeno, jak jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZEMINO: 1.tyden nemusí znamenat, že mají jen 1.tyden otevřeno, u nás se prostě protočí učitelky ze všech školek, těch je nevím aspoň 6, v létě je menší provoz, takže to stačí a zbytek mají volno.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IDLE:
    KATIA:
    PETATA:
    ZEMINO:
    TAPINA: diky. takze se to lisi.

primestak v okoli hledam, zatim je to marny. bud pro starsi nebo hned odsazeny, ale nevzdavam to. hledame se sousedkou, uspesny jsme zatim stejne. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: U nás je školek hodně, takže pokryjí celé prázdniny. Ale my to nevyužíváme, vystačíme s tím, co pokryje naše školka (letos to bude prakticky celý červenec, ale loni o prázdninách nebyla vůbec z důvodu rekonstrukce).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: u nás (ostrava) je školka zavřená první a poslední týden prázdnin, jinak jede. Spojují se 2 školky. Školek ale máme v obvodě přehršel - kdykoliv během roku dostaneš dítě do školky. Tos asi slyšet nechtěla 😉
    Ale kamarádka, co dělá ve školce pod Prahou, chodí do práce jen 1.tyden prázdnin. Takže ještě můžeš být ráda. 😀
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: u nás, lehce za hranicemi Prahy, mají 2 týdny a šlus
    Rozhodně to není tak, že další týdny můžeš využít ve školce ve vedlejším městě

Ale máme tu v okolí obrovskou nabídku příměstských táborů všeho druhu :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: U nás je pokryté celé léto. Musí se to hlásit dopředu, platí se to nějak zvlášť a děti z celého města se sesypou do 1-2 školek, učitelky se střídají ze všech školek. Já jsem teda žila v tom, že provoz mají zajišťovat celoročně, žádné prázdniny se na ně nevztahují (jen svátky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam