• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    IKA
    IKA --- ---
    KLAIR: To znie ako dobrý nápad:) Ako ste to robili s autosedačkami?
    IKA
    IKA --- ---
    POZITRON: P4, minulý rok to bolo snáď len na polovicu prázdnin a aj tak som prešvihla prihlasovanie (lebo ho mali tak umne schované na webe, že ani moje kontroly obdeň nestačili), a ešte mi učiteľky na dotaz vytkli, že by moje dieťa zaberalo miesto tým, ktoré majú oboch rodičov pracujúcich.
    Tento rok ešte neviem, ale asi to bude podobne tragické. Na webe mestskej časti som ešte nič nenašla.

Budem na jar nastupovať naspäť do práce a údajne máme nejakú časť leta "summer camp", ale čo to presne znamená, ešte netuším. U manžela v práci firemnú škôlku zavreli s covidom a už neotvorili, napriek tomu, že záujem zamestnancov je.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    jo a ješte jsme si vypomáhali se sousedy, kteří měli stejně staré děti....chvíli si celou bandu vzal jeden, pak zase druhý, ale to bylo na jednotlivé dny, že by se někdo obětoval na týden, tak to ani náhodou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: když to shrnu, tak blbě....s manželem jsme se v létě střídali, takže dva týdny s dětma on, dva týdny s dětma já, potom teda jeden týden společně. prarodiče v čase nejvyšší nouze jeden týden a to tak, že přijeli k nám, takže jsem chodila do práce a okamžitě po příchodu z práce jsem měla na krku děti i prarodiče, protože si mě přeci všichni chtěli užít. no a zbývající čas školka/příměstské tábory a to teda i v době podzimních/jarních prázdnin, i když ty kratší prázdniny občas nouzově pokryl HO.
    naštěstí jsem po třech letech tohohle maratonu změnila práci a měla jsem prázdniny více méně volné a dalo se to zorganizovat líp. ale i tak na to vzpomínám s tikem v oku a smekám přede všemi, kteří to tak táhnou roky a roky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ja ten primestak u nas nakonec vzala, mista byla a libi se mi, ze je to kousek a muzou tam byt kluci spolu. sice je to dost penez, asi vic, nez by mohlo, ale nejak mam pocit, ze to bude fajn. i kdyz ten tvuj je zamerenin o dost sympatictejsi.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: no, my jezdili autem. i tak to byl zahul, ale když se to rozdělilo mezi dvě rodiny, nebolelo to tolik
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ano, Vinohrady jsou asi tak uprostred mezi nama a Vinori, co se tyka vzdalenosti. :) od nas je ta zahrada MHD pres hodinu plus cesta pesky.
    MEDVED007: muzu se zeptat, jak jsi to teda delala, kdyz mela skolka 2 tydny a prazdniny maj celkem 9? tech zbylych 7 tydnu? jeste kdyz pises, ze to bylo oproti casum potom "zlate"? nevim, kolik ma kdo dovolene, ale jestli je bezne, ze si clovek vyplaca celou na leto a jeste se musi prostridat s manzelem, aby to pokryli, tak to je preci naprd.
    zdaleka ne kazdy ma moznost dat deti prarodicum, i kdyby na blby 2 dny treba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koukám, že jsme u nás rozmlsaní, jenom v nejbližším okruhu čistě našeho sídliště je hrubým odhadem 6 školek, takže jednak bez problému umisťujeme čerstvě tříleté, jednak když má každá školka o prázdninách dva až tři týdny, tak se všechny děti pořád někam vejdou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já myslela, že je normální, že mají školky přes prázdniny zavřeno. holek školky měly v létě dva týdny a šlus. Stejně to bylo proti časům mladších školních dětí ještě zlaté....stálo to mnohem míň a bylo to daleko dostupnější než příměstské tábory.
    navíc mladší dcera chodila do školky, která byla v jedné budově se školou, takže se zavíralo nejen na hlavní prázdniny, ale i během roku a to byla teda pakárna na entou
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: jen pro zajímavost, byť tedy tady mají tábory od 4 let a ty máš mladší
    Tady je za 3 150 kč a turnus je zatím obsazen 1
    Třeba se to někomu bude hodit...

Příměstský tábor | Občanské sdružení JEDEN STROM
    https://www.jedenstrom.cz/primestsky-tabor/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: opravdu mají otevřeno jen 1.tyden..
    KATIA
    KATIA --- ---
    Podle toho zde: https://www.google.com/amp/s/www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-nektere-skolky-mely-pololetni-volno-navzdory-zakonu-40269886%3famp=1
    Opravdu v létě můžou přerušit. Tak to musim teda zas někde vyjádřit pochvalu našemu městu, že tenhle nápad neměli a provoz je podle zájmu zajištěn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: já tam jezdila z vinohrad. domluvily jsme se ještě s jednounmamou. oni vozili tam, já domů
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CAMELLA: "a hlavne bliz"
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: vždyť píšou, že mladší děti možno domluvit…

POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: to vypada dobre. skoda, ze to neni od 3 a hlavne bliz.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Praha 10 ma kazdorocne nekolik skolek, ktery delaji letni provoz. Vetsinou to jsou 2 tydny v cervenci (ne po sobe jdouci) a 2 v srpnu. Nase skolka letos bude uplne zavrena, pricemz matky na matersky/rodicaku nemaji prakticky narok tam dite prihlasit.

My to resime primestaky. Syn jde na 3, cena je kolem 3500kc/tyden. Zbyly tydny budeme bud pryc nebo to nejak pofackujeme doma.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    zkuste komunitní zahradu pastvina. je to tam hodně, hodně skvělé, dítě tam bylo moc spokojené a plno neměli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    5 000 na tejden je bezna cena za primestak? :-o Omg. Nasla jsem jeden, kde by mohli bejt oba kluci zaroven (pro 3 az 5 let, kluci jsou presne 3 a 5) a je to blizko. Prihlasila jsem je. Stejne mi prijde odpoved, ze je obsazeno, jak jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZEMINO: 1.tyden nemusí znamenat, že mají jen 1.tyden otevřeno, u nás se prostě protočí učitelky ze všech školek, těch je nevím aspoň 6, v létě je menší provoz, takže to stačí a zbytek mají volno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam