• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    FUTAS
    FUTAS --- ---
    DZANDIS: delal jsem ridicak presne v tehle dobe, na puvodnim ridicaku jsem AM nemel. Po vymene, aniz bych si o to rekl, mi AM sami pridali. nic jswm neplatil, kurz nedelal...
    VACA
    VACA --- ---
    DZANDIS: jistě že mu řidičák nepřepíšou. Nepřepisuje se.

Je sice pravda, že v určitym období se malá motorka k Bčku nedávala. Ale ta novela o který se bavíme tohle nijak nezohledňuje.
    Máš Bčko? Můžeš řídit skůtr 125.

Žádná výměna řidičáku nebo doplňování kolonek se nekoná. Bčko samo o sobě tě opravňuje na tyhle motorky.

Ovšem pozor, tady si nejsem jistej jestli ne neni pouze v rámci ČR, a za hranicema by jsi tu příslušnou skupinu už mít musel.
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    PLAYER: Nn bronzova nebo co to je, takova pivni barva
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BIGGIE: bazaru se nebranim, ale chci cernou :) Mas cernou?
    BIGGIE
    BIGGIE --- ---
    PLAYER: Prěyslim ze budu na jare prodavat, pcx 2015, najeto 12k tusim, jinak posta ;)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    PLAYER: pcx vyroba 2014 a dal je dobra volba, proti 2012 co mam ja, na sedadlu neni bobek a je pohodlnejsi, vetsi nadrz, trochu vetsi dojezd, svetla a dalsi
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    DAN_F: nechci se prit, mozna udelal chybu ten urednik, ale 100% nekdy okolo roku 2001 bylo obdobi trvajici nekolik let, kdy zadatele o skupinu B nedostavali automaticky i malou motorku AM,museli by si ji dokoupit(kurz). Pak to zrusili a opet se sk.B dostavali i AM s harmonizacnim kodem 150, (50ccm) . Kamos delal ridicak v obdobi, kdy nedavali AM, volal nedavno na magistrat, rekli mu, ze mu ridicak neprepisou a musi si udelat kurz.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DZANDIS: Nene, takhle to nefunguje — skupina B od určité doby prostě pokrývá i malé motocykly (konkrétně můžete s béčkem aktuálně řídit vše spadající do skupin: AM, A1 s automatickou převodovkou, A tříkolová – od 21 let a B1).

PLAYER: PCX je přesně ten skútr na který je to rozšířené oprávnění Béčka koncipované, ale jen 125 – v případě PCX150 se sice částečně vlezeš výkonem (10kW) a automatem, ale bohužel je potřeba naplnit všechny ty podmínky, no :) Jinak aktuální verze PCX je podle mě 2015, nebo aspoň tak to Honda teď uvádí, ale po pravdě nevím jestli se nějak liší od 2014 – které má oproti původní verzi trochu jiný design, lepší sedlo se vzpěrou, nějaké diody v osvětlení a pozor — hodiny na přístrojovce :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Diky panove, tak jsem to preci jen mel nastudovane spravne. Ridicak mam na B a A1, takze do 125ccm se vlezu.
    Na jaro planuju PCX, tak jsem si prave rikal, jestli bych se nahodou nevesel i do 150ccm verze, ale co uz, spokojim se i se 125ccm.
    Mimochodem, nemate nejake info, jestli se nechysta upgrade pcx? Preci jen posledni verze je z roku 2014, jestli se nepletu.
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    PLAYER: je to jak pise Dan_F. Navic je i dulezite, kdy jsi delal gen ridicak. Existovalo napr. obdobi (nekolik let), kdy se k B nedavaloni male A(50ccm). Kamos to tak ma a volal si na inspektorat, zda tu malou moto muze ridit, kdyz ma B-udajne ne a musel by si na to udelat ridicak.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PLAYER: Je to limitované kubaturou (max. 125 ccm), výkonem (max. 11 kW a 0,1kW/kg) a ještě typem převodovky (B platí jen na automat).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdyz uz jsem si myslel, ze vim, co v predpisech stoji, tak me kamarad uvedl do nejistoty. Cili bych se chtel zeptat i zde, jak je to vlastne s ridicskym opravnenim na skutry. Mam ridicak B a dosud jsem zil v domeneni (po precteni nekolik vygooglovanych "varovnych" clanku), ze smim ridit skutr, respektive maly motocykl, do obsahu 125ccm. Kamarad vsak tvrdi, ze je to limitovane vykonem (14kW), nikoliv kubaturou. Tak jsem z toho trochu jelen :)
    KBOY
    KBOY --- ---
    Ahoj, prodám Piaggio Skiper 150, motorka je bez problémů, nové gumy, nová baterka, kosmeticky: chybí blatník předního kola, sedlo mírně potrhané na straně. Pro rychlého zájemce za 5 990 Kč. Foto zatím jen ilustrační.

DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Borci, aby bylo jasno. Moje poznamka na S8 nemela byt obecne dehonestujici Kymco nebo cokoli jineho nez Honda. Nemam rypak nahore, ze musim mit Hondu, vubec ne. No offense from my side ;-) Drzim se teorie, at si kazdy vozi zadek na cem chce, kdyz mu to vyhovuje :-)
    BIO23
    BIO23 --- ---
    144080: ale ma to i el. starter, startuj jak chceš
    když mi uplně odešla baterka, nakop jsem to a jel ve dne pro novou :)
    BIO23
    BIO23 --- ---
    144080: kymco city agility 125 :DDD
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    DZANDIS: Ja mam Like125, zpracovani adekvatni cene, ono na procenta je prece jen to pcx o neco drazsi.) Trochu na pytel se vyndava resp napojuje baterka. Velkou výhodou naopak velky prostor pod sedlem, kufr v laku skuta v cene, důstojná kola a dobry brzdy.)
    144080
    144080 --- ---
    Nemate jeste tip na nejakej novejsi model 125 co by mel i kickstart? Vespu nechci a jinak sem v podstate narazil akorat na Yamahu Cygnus, ktera me ale prijde mala na vysokyho cloveka.. tak premyslim nad pcx nebo tou sh, i kdyz jenom s elektrikou
    BIO23
    BIO23 --- ---
    city agility 125
    velký kola - o to mi šlo především, žere to 3,5 - 4l (celkem dost), do kopečka 80, rovinka 90, z kopečka 100
    je to super držák - kromě chrastícího výfuku fakt nic, no možná nedržej dobře zrcátka
    furt na plnej kotel, ale to je prostě tenhle obsah
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    BIO23: jake? Ja zkousel S8, jelo to fajn, rekl bych rychleji nez PCX, ale celkovej pocit pste horsi..
    Kazdopadne at slouzi ! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam