• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Jo, to dava logiku. Nasi zakonodarci se rozhodli pro benevolenci davat k Bcku opravneni na tyhle skutry, ne nemecko, ne rakousko, ne EU, ale nase CR, takze to imho dava absolutni logiku a nemam proti tomu zadny vyhrady.
    Proc by jiny staty meli prijmat rizika za benevolenci nasich zakonodarcu? Jedna se o nasi vnitrni upravu.

Vubec nekrivim pisk, aneb jak tu nekdo napsal muzeme bejt radi ze vubec mame nejakou benevolenci. Kdo chce jezdit po evrope at ma plny opravneni. A ano to si rovnou muzes udelat na pnou kubaturu, a o tom to presne cely je.

Tahke vec se zavedla aby ulevila doprave v nasich autama prehustenejch mestech, nic jinyho. Takze kdo chce cestovat ma mit plnny opravneni, ja jsem pro..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak mam info z dopravniho inspektoratu: plati to skutecne pouze pro CR. Se 125ccm za hranice pouze s opravnenim A1, pokud to nema konkretni zeme upravene jako CR.
    Uff...:/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: fajn, ja tu A1 ale v beckovyn ridicaku uvedenou mam. Takze to nemci zkousnou? Protoze zrovna tam by me vylety smerovaly
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Je to tak.
    Otazka zni jinak: uz mate zimni udrzbu za sebou? ;-) Ja mam napr.nabitou baterku a sedlo je aktualne u calounika....jj, az se jaro zepta...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BURAN: covece to je otazka jako jestli bych byl radsi, kdyz bych prisel o obe nohy a ne jen o jednu :)

Zase jsem patral a pokud nekdo nekde najdete zminku o tom, ze vlastnik ridicaku pro skupinu B nemuze ridit motocykl s aut. prevodovkou, o obsahu 125ccm a vykonu do 11kW mimo CR, ukazte mi to prosim:

Skutry 125ccm s řidčákem skupiny B - legislativa
    http://www.yamaha-zizi.cz/aktuality/89

ZÁKON ze dne 6. září 2011, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů - Sbírka zákonů - Nakladatelství Sagit, a.s.
    http://www.sagit.cz/info/sb11297
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: moc nechapu zdroj tveho rozcarovani. byl bys radeji, kdybys na B mohl jezdit jen na 50cm3?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: no tvl, to uz si pak muzu rovnou udelat papiry na velkou. *facepalm*
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Ano, musíš do autoškoly na motorku
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: nevim proc. osobne to vnimam jako fajn bonus k B ridicaku, a po roce jezdeni na 125 si stejne jdu udelat papiry na velkou motorku takze mi to pak bude stejne jedno ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: mno, jenze ja bych rad s PCX125 vyrazil i za hranice CR. A delat si kvuli tomu zvlast ridicak se mi jaksi nechce. To jsou penize vyhozeny z okna :/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Nějak to neřeším. Má vespa nemá víc jak dva takty a více než 50ccm :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BURAN: asi to chapu stejne, proc ale jen v CR? Co to je za debilitu, abych si kvuli 125ccm automatu delal ridicak??
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: ja to chapu tak ze 125 skutr s automatem muzes jezdit na B (pouze v Cechach) a to A1 s tim nema nic spolecnyho.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tech 50ccm by melo byt pro manualni prevodovku, zatimco s automatem do 125ccm.
    Nechapu tedy tu zavorku co tam mas. To tam rovnou mohli nechat puvodnich 150 :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: kód 150 je identický s tím 79 a doplňkem v závorce

79. Omezení pro vozidla, která vyhovují specifikacím uvedeným v závorkách.
    150. Omezení řidičského oprávnění skupiny A1 do 50 cm3.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Viz můj nový řidičák z řijna 2016

NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: I když si uděláš nový, budeš tam mít kódy jako v době, kdy jsi ho dělal.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak ted ctu, ze by tam mel byt u novych ridicaku HK79, namisto puvodniho 150, jako mam jeste ja u ridicaku vydanem v roce 2009.
    Tak co ted s tim? Mam si nechat udelat novy ridicak?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: nemam ridicak na motorku, mam prave B + A1.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam