• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    EKIM: jsem rad, kdyz se demagogii nekdo v diskusi tak snadno odkope jako prave ted ty :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    PLAYER: máš recht, ať už jsem jel na skůtru kamkoliv, bezpečnost při jízdě určovala především dobrá víra pcr a stk :))
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Tak hlavně je to i výrobcem podle mě míněné jako doplněk k zrcátkům, ne jako jejich kompletní náhrada :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    To bude urcite PCR ci STK zajimat ;)
    EKIM
    EKIM --- ---
    například bych nikomu neohrozil zrcátko
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vzdyt to nema homologaci, tak je snad jasne, jak by to dopadlo.
    EKIM
    EKIM --- ---
    ZOIDBERG:čeče nemůžu referovat, ale to zrcátko co má ta přilba integrovaný je lepší než co můžeš mít na motorce. Nedá se říct že nejezdíš bez zrcátek, protože ho máš v přilbě, no každopádně jak by to dopadlo v praxi by mě zajímalo.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZOIDBERG: ale tak jsou uz auta, ktery maji misto zrcatek jen maly bobky s kamerkama.. casem
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    EKIM: Odstranění zrcátek jistě policajti, a v případě nehody i pojišťovna, patřičně ocení...
    EKIM
    EKIM --- ---
    http://reevu.cz/helmy-na-motorku-reevu zrcátka můžou jít pryč, motorka je pak užší, takový kličkování v kolonách musí bejt lahodnej slalomek
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Vyklapecku. Ja mam jen zvedaci plexi a stinitko proti slunci, otevrenou urcite ne
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Predstava je neco ve smyslu http://obchod.bikerscrown.cz/e-shop/caberg-duke-legend-98-black-white_8999900032920.html

Ale chce to osahat a nasadit na kebuli, samozrejme.. treba je to ve skutecnosti nepohodlna potvora :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    XMEDA: No tak to je jasné, vyklápečku si kup. Já s ní jsem taky spokojený, vůbec nevím co bych s brýlemi při manipulaci s helmou dělal. Zkus se podívat po nějakých testech, už se o to dlouho nezajímám, ale předpokládám, že s výrobci typu Arai, Shoei, Nolan atd stále chybu neuděláš. Caberg je více rozpočtový, o levnější jsem se ani nezajímal.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZOIDBERG: bryle mam prave
    BURAN
    BURAN --- ---
    ZOIDBERG: ja jsem prave brejloun takze veskere ty nevyhody vyklapecky jsou prebity tim, ze si nemusim pri nasazovani a sundavani helmy odkladat brejle.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Ta otevírací helma je bezvadná pro lidi, co mají brýle. Proto jsem si ji pořídil (Caberg Justissimo, ani nevím jestli se ještě dělá). Jinak samé nevýhody proti normální integrálce, těžší, komplikovanější, dražší… Jezdit s vyklopeným hledím mi přijde divné, otevřené plexi větrá pěkně. Kup si tu nejlepší helmu, na jakou budeš mít, a která ti sedí. Jak se ti bude při zkoušení zdát, že tě nějak divně tlačí, neber i kdyby tě nevím jak cukalo. Nejspíše se to nezlepší, plast nepovolí a hlavně při delších jízdách tě to může fest potrápit.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XMEDA: ok. Tak C3pro to nema.
    Stejnak pro to ani neni duvod. Zavrena ta helma vetra pekne, a kdyz je fakt vedro (pomala jizda ve meste) tak zvednu plexi do prvni polohy a vitr mi projizdi pekne celou helmu.
    Vcera to sice vubec nepomahalo, ale s uplne otevrenou helmou by to bylo stejny, protoze ten vzduch nechladil ani v 90km/h :-D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BURAN: no nektery vyklapecky maji atest i na jizdu v otevrene pozici
    BURAN
    BURAN --- ---
    XMEDA: jezdil jsem loni s otevrenou Scorpion EXXO-220 kterou mi dali ke skutru, a letos jsem poridil prave tu vyklapecku C3pro a uz se k ty otevreny nevratim. Hlavni duvody jsou pohodli a hluk. Jiste ze pohodli je individualni, kazdymu vyhovuje neco jinyho, ale me ta C3Pro sedi perfektne.
    Jen bych te rad upozornil ze s vyklopenou vyklapeckou se nema jezdit - nevim jak je to s legislativou, ale vyrobce to v navodu zakazuje.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Coz mi pripomina jeste prilbu :) nejake tipy? Idealne od cloveka, ktery jich zkusil vic..
    Libi se mi ty rozklapeci, kde jde celej chranic brady zvednout a treba to mit i otevreny, kdyz je hnusnej parak + netreba furt sundavat z hlavy na nejaky domluvy nebo napiti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam