• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: Pokračování 3
    Doporučí někdo dobrý servis v Ostravě?

    Po delší době jsem měl čas, takže jsem otevřel kryt variátoru, a našel v něm podezřelý modrý prášek. Myslím si, že by to mohl být rozemletý řemínek vodní pumpy. Jistý si ovšem být nemůžu, protože za boha nemůžu odšroubovat šroub na variátoru. Ručně absolutně nešel udržet, takže jsem koupil piston stopper a myslel si, že teď už to bude pohoda, ale ani se nehne. WD-40 nepomohlo, podle yt by mělo pomoct nahřátí horkovzdušnou pistolí, no ani hovno. Sice nemám správnou násadu na račnu (potřebuju 15, mám 8-14 a 16-32 samozřejmě), takže se pokouším klíčem, ale i když jsem ho prodloužil tyčí, tak se prostě nehne...

    Někde splaším násadu a dám vědět jak jsem pokročil :D
    Podle fotek, myslíte, že to může být ten rozemletý řemínek? Prášek je téměř výhradně v oblasti pod variátorem a je ho docela velké množství.



    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    FUNIAK: Ahoj, byl jsem zatím jen s drobnostmi ale dobrou zkušenost mám s https://www.abmoto.cz/servis-motocyklu/ Mám teda Hondu, ale servisák v pohodě a dá se ním podle mě domluvit skoro na všem :) Je to v Lahovicích bacha na to, jel jsem taky původně na Smíchov. :)
    BIO23
    BIO23 --- ---
    FUNIAK: já jezdím s kymco na Prosek - no byl jsem tam 2x. Spravili to, ale levný to moc nebylo teda a taky to docela trvalo
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Nazdar borci, poradite mi spolehlivej servis skutru v Praze? Nejlepe aby servisovali i Kymco, dik moc.
    Pote co se na servis vykaslali k K2 moto, jsem trochu nahranej.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    PAN_MYVAL: když zadám "prodejna pevnostních šroubu Praha" do googlu vypadne několik výsledků ;)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Kde se dají v Praze koupit pevnostní šrouby? Chci vyměnit ty u brzdových destiček za něco, na čem se mi nestrhne hlava když zaberu...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    JAVESEU: Už to chápu, chceš novej stroj :)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ROBOTON: Když Hondu, proč zrovna Vision a ne PCX nebo SH (drazší)? Já pořídil PCX 2014 za 42k, jezdím až na vyjímky do teď a jsem nad míru spokojen. :)
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    koukám po novym městskym vozítku do cca 60k, jak moc blbej nápad je toto:
    Tweet 125i SBC - Bronze - Peugeot Tweet - scooters.cz
    https://www.peugeot-motocycles.cz/tweet-125i-sbc-bronze
    VISION 110 | Honda Moto Racing Team
    https://www.honda-centrum.cz/nove-motocykly/scooter/vision-110

    Případně nějaké jiné doporučení?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    MARASAN: Jo to jo, v budoucnu mám v plánu koupit motorku, takže se vyřádím tady na tom :D Na druhou stranu, jak jsem říkal, není to moje, takže to nemůžu posrat (což se fakt bojím, že bych to pak nesložil). Návod jsem sice našel, ale zoufalej, černobílej.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NIKDAS: no ale dobra skola, ne? ;-)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NIKDAS: Mám tady pokračování, TL;DR: Asi je v prdeli čerpadlo.

    Tak jsem si s tím pohrál, a odstranění toho ulomenýho šroubu bylo nejmenší z mých starostí :D Sehnal jsem závitníky, vrtnul doprostřed malou dírku, začal "šroubovat" a do 5 min bylo hotovo.

    Smontoval jsem to bez termostatu, že to otestuju destilkou, naplnil (odvzdušnil pořádně, i chladič všechno bylo plné kapaliny). Nastartoval a téměř okamžitě začala z expanzní nádobky vytékat kapalina. Pak začaly odcházet bubliny páry (zatím co byla voda v nádobce studená), motor při doteku hrozně horkej, chladič a ostatní hadice studené.

    Tak jsem to rozmontoval a říkal si, že je asi někde blok. Postupně jsem prolil každou hadici, a vždy vše teklo "naplno".

    Říkal jsem si že to může být tím, že tam nebyl termostat (i když teda nevím jak). Strčil jsem ho dovnitř, znova všechno naplnil, a zase se situace opakovala.

    Koukal jsem na video výměny čerpadla u nějakýho podobnýho skůtru a museli rozebrat v podstatě celej motor, do toho se mi moc nechce, takže to asi nechám přezimovat rozložený, vyschlý a bez baterky, a na jaře to nějak dopravím do servisu.

    Díky za rady a za pozornost :))

    MCFLY
    MCFLY --- ---
    Pilovým listem bych vyřízl šlic na šroubovák má tom kousků co trčí ven..
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    BURAN: Neříkám, že to nejde :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    NIKDAS: odvrtat lze i bez poskozeni zavitu, kor kdyz lze tu vec vzit a upnout do stojanovky/frezky.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JAVESEU: No to právě beru až jako poslední možnost, protože tím defacto zničím závit, budu tam muset dát větší, takže to zase nebude sedět na násadu...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    NIKDAS: Odvrtat..?
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    MCFLY: Supr, díky za info :) ono při nejhorším bude ručička chladiče ukazovat nepřesně :D
    Teď se hlavně potřebuju vypořádat s tím šroubem. Někdo z Ostravy, kdo by na něj přivařil matku? :) Trčí docela dost, takže by to mělo jít. Bojím se, že když na to půjdu vytahovačem, tak to zesloním.
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    NIKDAS: pokud nemáš vetrnik tak čidlo hlásí jen na kontrolu přehřátí.. Pokud funguje termostat zbývá jen ten poplach systému od svinstva. Může bejt zahnojenej chladič tím samým bordelem co termostat. Jinak čidlo lze dát jakékoliv se shodným závitem a spinaci teplotou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam